Closed Thread
Results 1 to 8 of 8

Reload Thread: Kenwood KDC-X891?

  1. #1
    Anonymous's Avatar
    Anonymous is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Cantonment, FL
    Posts
    2,179
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Kenwood KDC-X891?

    I am running one of these and I get feedback through my subs when a CD is loading, it sounds like the subs are humming. I can listen to the radio and the USB, flash drive, without any feedback from my subs, I was wondering if anyone else has experienced this type of problem with this HU and if so what did you do to get rid of the feedback. As I said it is only when loading a CD and when changing tracks on a CD. The other sources USB, AUX, and radio are noise free. I changed out my RCA's so it is not that and I added another ground to the back of the radio so it is not that. Any help would be appreciated.







  2. #2
    Anonymous's Avatar
    Anonymous is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Cantonment, FL
    Posts
    2,179
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Kenwood KDC-X891?

    Nobody




  3. #3
    redrocket's Avatar
    redrocket is offline Member



    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Lancaster, PA
    Posts
    122
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Kenwood KDC-X891?

    I have the x790 and I've never had that problem or heard of anyone with it. I would figure the RCAs or the ground also but you've eliminated those.




    1994 Pontiac Bonneville SSEi
    Head Unit: Alpine 9856 w/ KCE-422i
    Sub: 12" Alpine Type R
    Sub Amp: Audiobahn A8000T
    Sub Box: 2.3 cu. ft. tuned to 31 hz (Thanks Worlddre)

    References: Worlddre, sxkicker89, domeski
    eBay Feedback

  4. #4
    Anonymous's Avatar
    Anonymous is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Cantonment, FL
    Posts
    2,179
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Kenwood KDC-X891?

    Anybody else? As I said RCA's have been replaced, ground has been added, what else could it be? Could it be a faulty radio?




  5. #5
    Konstantin's Avatar
    Konstantin is offline Member



    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chile
    Posts
    118
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Kenwood KDC-X891?

    I had the x890 and I had humming coming from the screen and the cd player. Now I got a x991 and I got the same noise from the screen and the cd player.

    Using USB, Tuner, or Aux doesnt have the humming noise...

    I think I will be using the USB from now on.

    Edit: noise comes from the HU, not subs/speakers. But still, its somewhat related :P




  6. #6
    Anonymous's Avatar
    Anonymous is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Cantonment, FL
    Posts
    2,179
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Kenwood KDC-X891?

    So what I am experiencing out of my CD function is normal. Is there any way to fix it? I have already added a ground and changed my RCAs what else can I do? Or do I need to try and have it looked at, it is under warranty? Or should I cut my losses and just give up on the CD function and use the USB, AUX, and tuner, it is the 2nd HU I have been through. It is just that I have about 500 CDs that I really like and I really listen to alot, I would like to get it to where it is noise free on my CDs




  7. #7
    Konstantin's Avatar
    Konstantin is offline Member



    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chile
    Posts
    118
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Kenwood KDC-X891?

    I really, really love the HU, it has many functions I wanted and I wont be changing it anytime soon (plus, the SQ is excellent). Yesterday I switched from CDs to USB and the cd reading noise is gone, all is left is the screen humming which is inaudible with music playing.

    Its up to you, but at least I will be keeping mine :P

    Also, if anyone knows a possible way to fix the noises, do tell.




  8. #8
    Gary S's Avatar
    Gary S is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    May 2006
    Location
    Ex JL Audio Rep
    Posts
    1,068
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Kenwood KDC-X891?

    I know some of the kenwoods have chassis mount rca jacks for front and rear outs, but pigtail outs for sub... perhaps that is the culprit... pigtails have been known to pick up noise. Maybe you could try a head with all chassis mounted rca jacks and see if the noise goes away. I think Pioneer might be all chassis mounted?



    For Sale


    Kicker C15C-4 Competition 15" 4-ohm subwoofer, new in box, old stock

    Soundstream Reference 405 5-channel amplifier

    (2) Parts Express DVC12 12 inch subwoofers

    Send a private message to me for more details on these products.

Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum