Closed Thread
Results 1 to 5 of 5

Reload Thread: Strange problem after 5900ib install

  1. #1
    ace_800's Avatar
    ace_800 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    May 2004
    Location
    Okinawa, Japan
    Age
    34
    Posts
    5,317
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    469 Post(s)

    Strange problem after 5900ib install

    I was never able to replace my factory HU, so I had to add one beneth it. Before I was using the PAC units to get the signal to the amps. The Pros I am running would get really loud with the amp gains set correctly.

    When I added the Pioneer HU the loudness went considerably down, enough to where I have to adjust the gain close to 3/4 high and its still not close. I have adjusted the pioneer eq and everything I can think of. My rear door speakers went out and I even bridged the PG to pushing close to 200rms and I still have the gains at 1/2 and still not close.

    Anyone know why?



    Current set up: 94 Toyota Chaser (1JZ motor) On deck for that car? No HU atm, 3 way active (Vifa Tweets, CDT 04's and 06's) powered by either a Zed Draconia , 2 Obsidian Audio 10's powered by a B2 Audio Zero.3

    Nissan Cube3: Stock Nav HU, need Processor, speakers and subs. Will be using Soundstream DaVinci for power

    66 Pontiac GTO, modified stock radio, Crossfire CFA 302, Kicker KS6.2's in the front kicks, Crossfire CFA 452 for the 6x9's I need.




  2. #2
    ace_800's Avatar
    ace_800 is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    May 2004
    Location
    Okinawa, Japan
    Age
    34
    Posts
    5,317
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    469 Post(s)

    Re: Strange problem after 5900ib install

    anyone?



    Current set up: 94 Toyota Chaser (1JZ motor) On deck for that car? No HU atm, 3 way active (Vifa Tweets, CDT 04's and 06's) powered by either a Zed Draconia , 2 Obsidian Audio 10's powered by a B2 Audio Zero.3

    Nissan Cube3: Stock Nav HU, need Processor, speakers and subs. Will be using Soundstream DaVinci for power

    66 Pontiac GTO, modified stock radio, Crossfire CFA 302, Kicker KS6.2's in the front kicks, Crossfire CFA 452 for the 6x9's I need.

  3. #3
    mojobass's Avatar
    mojobass is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Ohio
    Posts
    306
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)

    Re: Strange problem after 5900ib install

    my buddy had one in a impala and it did the exact same thing!



    HU: Pioneer AVH-P4900DVD
    Speakers: Kicker KS
    Sub: 15" RE Audio XXX new style
    Box: 6.0cuft tuned to 38hz
    Amp: US Amps MD2D
    Electrical: Big 3, Die Hard Platinum and Kinetik HC2000
    Team DTP
    Shake The Living, Wake The Dead
    Refs: KINGDELL91, Zeuslicious
    Refs on ROE: Maf Films, tv559

  4. #4
    ace_800's Avatar
    ace_800 is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    May 2004
    Location
    Okinawa, Japan
    Age
    34
    Posts
    5,317
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    469 Post(s)

    Re: Strange problem after 5900ib install

    help!



    Current set up: 94 Toyota Chaser (1JZ motor) On deck for that car? No HU atm, 3 way active (Vifa Tweets, CDT 04's and 06's) powered by either a Zed Draconia , 2 Obsidian Audio 10's powered by a B2 Audio Zero.3

    Nissan Cube3: Stock Nav HU, need Processor, speakers and subs. Will be using Soundstream DaVinci for power

    66 Pontiac GTO, modified stock radio, Crossfire CFA 302, Kicker KS6.2's in the front kicks, Crossfire CFA 452 for the 6x9's I need.

  5. #5
    ace_800's Avatar
    ace_800 is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    May 2004
    Location
    Okinawa, Japan
    Age
    34
    Posts
    5,317
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    469 Post(s)

    Re: Strange problem after 5900ib install

    N E 1?



    Current set up: 94 Toyota Chaser (1JZ motor) On deck for that car? No HU atm, 3 way active (Vifa Tweets, CDT 04's and 06's) powered by either a Zed Draconia , 2 Obsidian Audio 10's powered by a B2 Audio Zero.3

    Nissan Cube3: Stock Nav HU, need Processor, speakers and subs. Will be using Soundstream DaVinci for power

    66 Pontiac GTO, modified stock radio, Crossfire CFA 302, Kicker KS6.2's in the front kicks, Crossfire CFA 452 for the 6x9's I need.

Closed Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum