Closed Thread
Results 1 to 8 of 8

Reload Thread: Alpine 9887

  1. #1
    lyttleviet's Avatar
    lyttleviet is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Texas
    Posts
    1,918
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Alpine 9887

    Anyone notice that it skips a lot over small bumps in the road?







  2. #2
    frzninvt's Avatar
    frzninvt is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Vermont
    Posts
    528
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Alpine 9887

    Who installed it?

    Did you secure the unit using the provided metal backstrap?

    Do you have a 4x4 with a lift kit and monster mudders?

    A correct and secure install with the proper kit and harness goes a long way to avoid any skipping.

    I don't think my Alpine 7998 has ever skipped.



    1995 Oriental Blue BMW 525i 5 Speed
    Stock Alpine System Actively Crossed Over & Amped w/CD 6-Disc Changer System with a/d/s 235is comps in front (3-Ways front, 2-Ways rear) sounds really good. All functions are displayed on the dash's check control display module.

  3. #3
    starkfu's Avatar
    starkfu is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Hartland, WI
    Posts
    389
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Alpine 9887

    I asked the guy at work who I just installed one for if it has skipped over the last week... not once, drives 45 minutes each way to work.



    - IF you are going to do it..... do it RIGHT the first time.
    - IF you have a question on what product to buy - buy alpine

    '07 explorer (W.I.P.)(all alpine at the moment)
    • IVA-D105
    • KCE-300BT
    • TR-7 video bypass
    • peswiakjc
    • SBS-05DC
    • PKG-RSE2

  4. #4
    ChaseBimmer's Avatar
    ChaseBimmer is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Arizona
    Posts
    182
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Alpine 9887

    Nope, never skipped.




  5. #5
    ShakesAllDay's Avatar
    ShakesAllDay is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Southern Illinois
    Posts
    217
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Alpine 9887

    My 9883 has yet to skip.



    Ride: 2002 Mazda Tribute ES

    Head Unit: Alpine CDA-9883

    Front: Kicker K57.2
    Rear: Kicker K57
    Front/Rear Amp: Alpine MRP-F250 HP @60hz

    Sub: Infinity Kappa 124.7w 1.0 cu. ft. sealed w/ 1# polly
    Sub Amp: Alpine MRP-M450 LP @60hz



  6. #6
    XR7's Avatar
    XR7
    XR7 is offline Car Audio Rules



    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Buffalo, MN
    Posts
    28
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Alpine 9887

    2001 Dodge Ram 4x4 Off Road...


    Had 2 weeks now... Has not missed a beat at all

    Karl




  7. #7
    adam71's Avatar
    adam71 is offline P9 = Ultimate SQ



    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Michigan
    Posts
    5,795
    Post Thanks / Like
    Images
    10
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Alpine 9887

    Quote Originally Posted by frzninvt View Post
    Who installed it?

    Did you secure the unit using the provided metal backstrap?

    Do you have a 4x4 with a lift kit and monster mudders?

    A correct and secure install with the proper kit and harness goes a long way to avoid any skipping.

    I don't think my Alpine 7998 has ever skipped.

    Orrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.................he could have a defective unit. It does happen. But yes a poorly installed unit will make your life hell.



    Source Unit: Pioneer P9 combo
    Tweeters: CDT DRT-25 Silk
    Mids: CDT ES-5 (5.25")
    Midbass: CDT M6 (6.5")
    Subs: Pioneer TS-W12PRS
    Mid & Tweet amp: Pioneer PRS-X340
    Midbass Amp: Pioneer PRS-X720
    Sub Amp: Pioneer PRS-X720

  8. #8
    lyttleviet's Avatar
    lyttleviet is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Texas
    Posts
    1,918
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Alpine 9887

    I am pretty experienced installing in general but in my personal car I have installed over 15 headunits/screens and have never had this problem... It stopped doing it for now so we will see.. Everything is bolted up, new harness thats soldered etc etc... I hope its not defective but warranty ftw guys .

    FYI: it is a lowered vehicle so the ride can be rough during bumps and stuff.




Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum