Closed Thread
Results 1 to 7 of 7

Reload Thread: pioneer problem

  1. #1
    path2spl's Avatar
    path2spl is offline Team Sundown



    Join Date
    Dec 2006
    Location
    new york
    Posts
    1,305
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)

    pioneer problem

    i have the premier DEH-780 and i had no ground noise untill i took my sub box,amp and second battery out so i can make a second floor. i disconnected the gound for my interior amp and made sure no wires were touching. now my problem is now i have ground noise. i dont know how it happened either. the only thing i can think it would be is that i clicked my car to ACC to turn my interior lights on then turned the key off. after that i smelled a buring smell. very faint though. i took out my head unit and smelled the back of it and found thats where the burning smell was comming from. what could of caused this???



    Team Sundown- Doug Fabio

    current system- 12 sundown zv3 15s with nsv2 soft parts, 3 sundown ns1s, 14 c&d tech 140ah batts, 4th order bandpass wall at the b pillar, 3 400 singer alternators, 400+ feet of knukonceptz 0 gauge, kenwood kdc952 headunit, sundown 200.4 and 100.4, 8 sundown neo pro 8s and 6 st200 super tweeters.

    refs in profile




  2. #2
    ultimate157's Avatar
    ultimate157 is offline Engineering Student



    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Worcester, ma
    Posts
    7,246
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: pioneer problem

    Quote Originally Posted by path2spl View Post
    i have the premier DEH-780 and i had no ground noise untill i took my sub box,amp and second battery out so i can make a second floor. i disconnected the gound for my interior amp and made sure no wires were touching. now my problem is now i have ground noise. i dont know how it happened either. the only thing i can think it would be is that i clicked my car to ACC to turn my interior lights on then turned the key off. after that i smelled a buring smell. very faint though. i took out my head unit and smelled the back of it and found thats where the burning smell was comming from. what could of caused this???
    You said you took out your rear amps. Did your RCA's ground out or touch anything? Most likely the cause right there.

    If everything else works, then go ahead and try this:

    http://www.caraudio.com/forum/showth...ternator+whine



    '98 Jeep Grand Cherokee
    Source: Pioneer 880 PRS *Active
    Tweeters: 1" CDT TW-25
    Midrange: 6.5" CDT CL-65
    Sub: 15" SSA Icon
    Box: 4.0 @ 32hz
    Amp: Soundstream Tarantula 2kW

    Feedback thread

  3. #3
    path2spl's Avatar
    path2spl is offline Team Sundown

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2006
    Location
    new york
    Posts
    1,305
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: pioneer problem

    i only took out the sub amp and disconnected the interior amp ground. the RCA's were still intact. i cant do that cause all my rca preouts are on wires lol



    Team Sundown- Doug Fabio

    current system- 12 sundown zv3 15s with nsv2 soft parts, 3 sundown ns1s, 14 c&d tech 140ah batts, 4th order bandpass wall at the b pillar, 3 400 singer alternators, 400+ feet of knukonceptz 0 gauge, kenwood kdc952 headunit, sundown 200.4 and 100.4, 8 sundown neo pro 8s and 6 st200 super tweeters.

    refs in profile

  4. #4
    97cavy's Avatar
    97cavy is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    May 2002
    Location
    Albany, NY
    Age
    28
    Posts
    1,849
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: pioneer problem

    Ive had multiple problems with my pioneer 7700 and ground noise. After some reseach i found a guy who said he knew what the problem was and i sent it out to him, should have it back soon to see if its a fix, but i believe he said it has something to do with a weak ground point on the circuit board of the newer pionners.

    My deck would work fine for a while and then all of a sudden it would mess up



    96 blazer
    8 Fi Q 15''s
    2 SS 6500's
    5 NSB 125's



    Refs:
    MK3XXX, T3 Audios 160db Jeep, TPRJ5, Awp122, 91Lacdeville, duece212, boister77, BuddyChrist, Safe_Cracker, JCP, Saywhat?, ProjectPat06, SqHertz, MuddinXJ, emd2260, terra, loudcartunez

  5. #5
    ultimate157's Avatar
    ultimate157 is offline Engineering Student



    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Worcester, ma
    Posts
    7,246
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: pioneer problem

    Quote Originally Posted by path2spl View Post
    i only took out the sub amp and disconnected the interior amp ground. the RCA's were still intact. i cant do that cause all my rca preouts are on wires lol
    You can still do it just fine. Jut get longer wires.

    http://www.caraudio.com/forum/showth...=198477&page=2



    '98 Jeep Grand Cherokee
    Source: Pioneer 880 PRS *Active
    Tweeters: 1" CDT TW-25
    Midrange: 6.5" CDT CL-65
    Sub: 15" SSA Icon
    Box: 4.0 @ 32hz
    Amp: Soundstream Tarantula 2kW

    Feedback thread

  6. #6
    ultimate157's Avatar
    ultimate157 is offline Engineering Student



    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Worcester, ma
    Posts
    7,246
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: pioneer problem

    Quote Originally Posted by 97cavy View Post
    Ive had multiple problems with my pioneer 7700 and ground noise. After some reseach i found a guy who said he knew what the problem was and i sent it out to him, should have it back soon to see if its a fix, but i believe he said it has something to do with a weak ground point on the circuit board of the newer pionners.

    My deck would work fine for a while and then all of a sudden it would mess up
    Yes, thats the problem. My way was a free fix for me, as I had extra wire laying around.



    '98 Jeep Grand Cherokee
    Source: Pioneer 880 PRS *Active
    Tweeters: 1" CDT TW-25
    Midrange: 6.5" CDT CL-65
    Sub: 15" SSA Icon
    Box: 4.0 @ 32hz
    Amp: Soundstream Tarantula 2kW

    Feedback thread

  7. #7
    path2spl's Avatar
    path2spl is offline Team Sundown

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2006
    Location
    new york
    Posts
    1,305
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: pioneer problem

    wow grounding out the RCA's really works solved my prob like a charm. thank you
    Last edited by path2spl; 01-21-2007 at 09:54 PM.



    Team Sundown- Doug Fabio

    current system- 12 sundown zv3 15s with nsv2 soft parts, 3 sundown ns1s, 14 c&d tech 140ah batts, 4th order bandpass wall at the b pillar, 3 400 singer alternators, 400+ feet of knukonceptz 0 gauge, kenwood kdc952 headunit, sundown 200.4 and 100.4, 8 sundown neo pro 8s and 6 st200 super tweeters.

    refs in profile

Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum