Closed Thread
Results 1 to 6 of 6

Reload Thread: 780MP sub-control?

  1. #1
    trd_camry's Avatar
    trd_camry is offline Member



    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Eau Claire, WI
    Posts
    82
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    780MP sub-control?

    Anyone experience problem with this? Does the sub-control from the HU completely turn off the sub..(mean no bass at all) or is it just minimize/lower the bass?

    I just notice today that when i re-hook my system back on that the sub-control don't usually turn-off the sub..instead lower the bass from the sub. Even with the sub off..i can still feel bass coming from my sub..but not as loud as when its turn on. Another promblem that i experience once i turn of my HU, there is hugh noise comming from they sub..(sound it like it gonna bow). Is my RCA jack on my HU not working or its the RCA wire (then one connected the HU and the AMP) not working right?







  2. #2
    jacka's Avatar
    jacka is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    May 2006
    Location
    CA
    Posts
    1,244
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: 780MP sub-control?

    does that noise happen while you are removing your rca's? if so, try grounding them. happened to me before. also how are you using the sub control? i played with the 780 and there is a screen where you can turn the sub off/on by pressing the control knob in, and lower the bass by tapping the knob down.



    References:

    Sold to: nauticagmo, 808bmw, hustler904, protocol_droid, latina33, dub22, morgans432, BassmentJack, Sr SQ (diymobileaudio), macxx (diymobileaudio)

    Bought from: sundownz, bjfish11, 6spdcoupe, 02TurboA4, ngsm13

  3. #3
    PepsiFiend69's Avatar
    PepsiFiend69 is offline snatchbuckler



    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Brunswick, OH/Paoli, PA
    Age
    26
    Posts
    2,048
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: 780MP sub-control?

    there is an "on/off" for the sub control, and depending on how your gain is set, the sub "volume" control may turn it all the way off, or make it so it's not audible.


    that "thump" you hear, i BELIEVE (please correct me if im wrong) is caused by improper grounding. although im not 100% sure on that.



    Quote Originally Posted by mcsoul View Post
    True, but Honda's offer little to no help in the pursuit of the elusive N. American Beaver.

  4. #4
    trd_camry's Avatar
    trd_camry is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Eau Claire, WI
    Posts
    82
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: 780MP sub-control?

    Quote Originally Posted by jacka View Post
    does that noise happen while you are removing your rca's? if so, try grounding them. happened to me before. also how are you using the sub control? i played with the 780 and there is a screen where you can turn the sub off/on by pressing the control knob in, and lower the bass by tapping the knob down.
    Yea it does. it never happen to me b4. I try ****ing with the up/downs and left/right on the screen and nothing affect it. even though i turn it off..i still hear sound coming from the sub..how strange... Right after this happen..i quickly switch the 780 with my cda-9855 and guess what the apline completely to off the sub. I think rca jack from the HU might be broken or something.




  5. #5
    pickup1's Avatar
    pickup1 is offline Audiosystem,Dynaudio...



    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Roanoke,TX
    Age
    50
    Posts
    7,758
    Post Thanks / Like
    Images
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    671 Post(s)

    Re: 780MP sub-control?

    my 860,you can turn it up and down,and turn it off.should be about the same.
    also sounds like you got a bad ground!




  6. #6
    jacka's Avatar
    jacka is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    May 2006
    Location
    CA
    Posts
    1,244
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: 780MP sub-control?

    Quote Originally Posted by trd_camry View Post
    Yea it does. it never happen to me b4. I try ****ing with the up/downs and left/right on the screen and nothing affect it. even though i turn it off..i still hear sound coming from the sub..how strange... Right after this happen..i quickly switch the 780 with my cda-9855 and guess what the apline completely to off the sub. I think rca jack from the HU might be broken or something.
    i agree with pickup and pepsifiend. try grounding your rca's first.

    http://www.caraudio.com/forum/showth...t=engine+whine

    shows you a picture of grounding the rca's.



    References:

    Sold to: nauticagmo, 808bmw, hustler904, protocol_droid, latina33, dub22, morgans432, BassmentJack, Sr SQ (diymobileaudio), macxx (diymobileaudio)

    Bought from: sundownz, bjfish11, 6spdcoupe, 02TurboA4, ngsm13

Closed Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum