Closed Thread
Results 1 to 5 of 5

Reload Thread: rca outputs bad?

  1. #1
    Join Date
    May 2006
    Location
    south burbs
    Posts
    58
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    rca outputs bad?

    i have an alpine 9855. a while back everything in my truck, audio wise, started going crazy..everything would be playing and then all of a sudden stop playing and my subs would make a whining noise, very high pitch-subs, speakers, amps...i thought it might be my headunit since it controls all of the above, but today i just hooked up a speaker to regular radio power and it worked fine. could it be that maybe the rca outputs are bad?? or maybe the possibility of me having a bad amp and it back feeding to the radio and affecting everything. i am completely stumped and have no idea what to do..
    all equipment-
    alpine 9855
    cadence t10 tweeters
    cadence 2" midrange/tweeters
    cadence tx 6.5 coaxials
    ppi 4 channel-300.4
    cadence tx 12's(4)
    cadence dca2500







  2. #2
    springy101's Avatar
    springy101 is offline village idiot/racist



    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sacramento, CA
    Age
    25
    Posts
    8,152
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: rca outputs bad?

    voltage drops and alt whine are the first things that came to my mind, get better grounds and test your voltage to make sure its staying at least above 12 while running. your probably gonna have to reground everything and do at least the big 3 in 1/0 gauge wire



    I must follow in eugenics' footsteps, for he is great

    Ref's: Ebay


    VOA_NIGHTMARE, Blados, frankga2, allenzo, bamaboy x2, Crown_amps, violentrapture, adio x3, bumpin_blazer, fi car audio, haunther, sbcaprice305 x2

  3. #3
    dalucifer's Avatar
    dalucifer is offline Not Minion Approved



    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Los Angeles
    Age
    27
    Posts
    2,570
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)

    Re: rca outputs bad?

    are you running it with the active xover?




  4. #4
    cleanblaze01's Avatar
    cleanblaze01 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2006
    Location
    south burbs
    Posts
    58
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: rca outputs bad?

    i am not running an active xover...i dont think it is alt whine..ive had that before it doesnt sound the same...even with the sub control off on the head unit the subs still make the hight pitch "note".




  5. #5
    springy101's Avatar
    springy101 is offline village idiot/racist



    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sacramento, CA
    Age
    25
    Posts
    8,152
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: rca outputs bad?

    have you rechecked your grounds yet?



    I must follow in eugenics' footsteps, for he is great

    Ref's: Ebay


    VOA_NIGHTMARE, Blados, frankga2, allenzo, bamaboy x2, Crown_amps, violentrapture, adio x3, bumpin_blazer, fi car audio, haunther, sbcaprice305 x2

Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum