Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 25

Reload Thread: poor sound quality from ipod...

  1. #1
    60_cent's Avatar
    60_cent is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Mar 2003
    Location
    atlanta, GA
    Posts
    1,392
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    poor sound quality from ipod...

    I'm running a ipod on my system and it sounds like s***

    192 of course sounds bad but I've tried burning music at 320 and it still sounds like a**

    what I don't get is on my old system mp3's sounded fine



    1992 cocaine white Acura Legend ***TOTALED 9/2009****
    Pioneer AVH-P4000dvd, Focal polyglass 165v1 front stage, (1) Fi SSD 12" sub ported
    RF T3002, T5001bd, monster cable wiring, optima yellow top, batcap, fatmat sound deadening

    **NEW VEHICLE**
    2007 Chevy Impala SS LS4 5.3L V8
    Pioneer AVH 3200BT
    Kicker IX5001, IX5004, Kicker wiring
    Kicker QS 6.5 comps, KS 6x9's, Xtant x12b 2.0 cubic box tuned to 33 hertz




  2. #2
    Spud2388's Avatar
    Spud2388 is offline "The Spud-n-ator"



    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Iron Station, NC
    Posts
    630
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: poor sound quality from ipod...

    How is ur iPod hooked up? If you are using the headphone jack, it want sound as good as using the dock port. I can tell a huge difference between the two in my system. Is the EQ on the iPod set to 'flat'? Make sure you don't have any bass boost or anything on. How is it hooked up to ur HU?



    1999 Jeep Grand Cherokee

    Alpine CDA-9857 w/ iPod
    Alpine PXA-H510 (for sale)
    ED NINe.1
    ED NINe.4
    CDT CL-62 (soon to be Rainbow SLC 265 )
    (2) Alpine SWR-1242D (4.5 cuft. @ 32 hz)

  3. #3
    60_cent's Avatar
    60_cent is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2003
    Location
    atlanta, GA
    Posts
    1,392
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: poor sound quality from ipod...

    the alpine ai-net cable hooked up to my iva w200



    1992 cocaine white Acura Legend ***TOTALED 9/2009****
    Pioneer AVH-P4000dvd, Focal polyglass 165v1 front stage, (1) Fi SSD 12" sub ported
    RF T3002, T5001bd, monster cable wiring, optima yellow top, batcap, fatmat sound deadening

    **NEW VEHICLE**
    2007 Chevy Impala SS LS4 5.3L V8
    Pioneer AVH 3200BT
    Kicker IX5001, IX5004, Kicker wiring
    Kicker QS 6.5 comps, KS 6x9's, Xtant x12b 2.0 cubic box tuned to 33 hertz

  4. #4
    wesl56's Avatar
    wesl56 is offline el sietes!



    Join Date
    Jun 2006
    Location
    NoFl
    Posts
    2,386
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: poor sound quality from ipod...

    ur using the full speed dock cable?

    KCE-422i




  5. #5
    westcory's Avatar
    westcory is offline Junior Member



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Phoenix
    Posts
    15
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: poor sound quality from ipod...

    I got the same problem with the alpine controller on the 9855........any ideas.




  6. #6
    pik's Avatar
    pik
    pik is offline Member



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    PA
    Posts
    143
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: poor sound quality from ipod...

    double check your eq settings/volume settings in itunes, make sure in the itunes prefs the box for sound check is NOT checked, and sound enhancer is not on, make sure the EQ on the ipod is set to flat.

    if that doesnt work let me know




  7. #7
    bri487's Avatar
    bri487 is offline Banned



    Join Date
    Feb 2003
    Location
    birth canal
    Posts
    7,431
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: poor sound quality from ipod...

    i use the peripheral ipod interface that allows me to control music from the pod with the volume fixed. sounds fine, although my ipod video makes a weird sound as soon as the backlight turns off. that is my only complaint. maybe its because it charges the pod too.




  8. #8
    60_cent's Avatar
    60_cent is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2003
    Location
    atlanta, GA
    Posts
    1,392
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: poor sound quality from ipod...

    Quote Originally Posted by wesl56
    ur using the full speed dock cable?

    KCE-422i

    yes I'm using the alpine full speed cable



    1992 cocaine white Acura Legend ***TOTALED 9/2009****
    Pioneer AVH-P4000dvd, Focal polyglass 165v1 front stage, (1) Fi SSD 12" sub ported
    RF T3002, T5001bd, monster cable wiring, optima yellow top, batcap, fatmat sound deadening

    **NEW VEHICLE**
    2007 Chevy Impala SS LS4 5.3L V8
    Pioneer AVH 3200BT
    Kicker IX5001, IX5004, Kicker wiring
    Kicker QS 6.5 comps, KS 6x9's, Xtant x12b 2.0 cubic box tuned to 33 hertz

  9. #9
    theCybe's Avatar
    theCybe is offline sector three



    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Columbus, OH
    Posts
    6,004
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: poor sound quality from ipod...

    Some interfaces that charge the iPod in your car will generate some noise; Also, as above, make sure you're all eq'd to flat;

    Reset the iPod, Restore it with new software;

    And make sure you're downloading quality mp3s. Download one from iTunes and see if it sounds any better.




  10. #10
    bri487's Avatar
    bri487 is offline Banned



    Join Date
    Feb 2003
    Location
    birth canal
    Posts
    7,431
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: poor sound quality from ipod...

    Quote Originally Posted by theCybe
    Some interfaces that charge the iPod in your car will generate some noise; Also, as above, make sure you're all eq'd to flat;

    Reset the iPod, Restore it with new software;

    And make sure you're downloading quality mp3s. Download one from iTunes and see if it sounds any better.
    whenever you charge an ipod they make noise. plug one into the wall charger and listen through your headphones. on a side note, my ipod makes a weird noise when the backlight shuts off.




  11. #11
    60_cent's Avatar
    60_cent is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2003
    Location
    atlanta, GA
    Posts
    1,392
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: poor sound quality from ipod...

    I've reset the ipod and noticed an improvement in the sound quality, I going to check and see if it is the same as old mp3 cd's that I current have in my collection...




  12. #12
    theCybe's Avatar
    theCybe is offline sector three



    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Columbus, OH
    Posts
    6,004
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: poor sound quality from ipod...

    http://www.caraudio.com/forum/showth...ts+compression

    * An iPod should not make noise 'whenever you charge it.'

    I did a lot of work for Apple's iPod projects.




  13. #13
    bri487's Avatar
    bri487 is offline Banned



    Join Date
    Feb 2003
    Location
    birth canal
    Posts
    7,431
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: poor sound quality from ipod...

    Quote Originally Posted by theCybe
    http://www.caraudio.com/forum/showth...ts+compression

    * An iPod should not make noise 'whenever you charge it.'

    I did a lot of work for Apple's iPod projects.
    every ipod i have had, and everyone i know of that i have used has done the same thing.




  14. #14
    bri487's Avatar
    bri487 is offline Banned



    Join Date
    Feb 2003
    Location
    birth canal
    Posts
    7,431
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: poor sound quality from ipod...

    you get that weird sound like you do when you ahve electrical interference.




  15. #15
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Arlington, Tx
    Posts
    409
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: poor sound quality from ipod...

    Would it be even better if the EQ on the Ipod was turned off, not that I'm having trouble, but just wondered if it would help?




Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum