Closed Thread
Results 1 to 4 of 4

Reload Thread: ground trace problem on NEW pioneer decks.....

  1. #1
    zachzchw's Avatar
    zachzchw is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Dec 2004
    Location
    ohio
    Posts
    6,640
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    ground trace problem on NEW pioneer decks.....

    Anyone know if the new 2006 lineup is suffering from the infamous ground trace problems?
    Hopefully, Pioneer took care of that before releasing this lineup.







  2. #2
    aadadams's Avatar
    aadadams is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Northern VA
    Posts
    196
    Post Thanks / Like
    Images
    11
    Mentioned
    19 Post(s)

    Re: ground trace problem on NEW pioneer decks.....

    I have no trouble with my P880PRS. I have read of the pioneer ground loop problems, but this is my first pioneer in well over a decade so this is new to me. I will say thta I notice engine noise after the install but they grounded my amp or the RCAs or something and the problem was resolved.




  3. #3
    zachzchw's Avatar
    zachzchw is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2004
    Location
    ohio
    Posts
    6,640
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: ground trace problem on NEW pioneer decks.....

    Quote Originally Posted by aadadams
    I have no trouble with my P880PRS. I have read of the pioneer ground loop problems, but this is my first pioneer in well over a decade so this is new to me. I will say thta I notice engine noise after the install but they grounded my amp or the RCAs or something and the problem was resolved.

    Can you go into detail on that noise?




  4. #4
    aadadams's Avatar
    aadadams is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Northern VA
    Posts
    196
    Post Thanks / Like
    Images
    11
    Mentioned
    19 Post(s)

    Re: ground trace problem on NEW pioneer decks.....

    I had an engine whine when the volume on the hu was between 0 and 8. When the volume was above that the noise was overcome by music. The noise was very faint at idle and loudest upon acceleration. the but even at its loudest I could not hear it when the volume was above 8. To put this in perspective the HU volume range is 0 - 64 (i think) and I listen to it very low when on the phone and such. For cruising I had the volume at 28 - 34. I cannot tell if this was related to the Pioneer or the other components. But, the installers completely eliminated the noise by adding a filter. Oh an the noise was only coming from my rear coaxials. If you have any specific questions or want more detail on one point let me know.




Closed Thread

Similar Threads

  1. Replies: 18
    Last Post: 02-08-2006, 09:57 AM
  2. Anyone know the problem with my pioneer 7500?
    By pimpn04coupe in forum Head Units
    Replies: 2
    Last Post: 09-06-2005, 06:43 PM
  3. Pioneer DEH-P8MP Motorized Face Problem
    By azazel in forum Head Units
    Replies: 14
    Last Post: 03-27-2005, 01:39 PM
  4. feedback from tweeter? not ground problem..
    By lotas in forum General Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 03-07-2005, 10:42 AM
  5. Help needed!!!! problem with Pioneer DEH-P725R
    By _J_D_Hogg in forum General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 05-31-2002, 02:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum