Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Reload Thread: Eclipse 8053 advice needed

  1. #1
    khail19's Avatar
    khail19 is offline Subaru Nut



    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Reno, NV
    Posts
    545
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Eclipse 8053 advice needed

    So I just bought this used for a good price, I am upgrading from an Eclipse 3424. Everything about the 8053 is great except for one thing. The radio reception is awful, as in it seems like the antenna is unplugged. But it isn't, I checked already. Has anyone experienced this problem? My old 3424 had great reception, and I can't believe a deck this nice would be so much worse. I'm just wondering if it's something that can be fixed, or if I'm just going to have to live with it for now. My car is a 2002 Impreza, if that makes any difference. Thanks in advance.





    Sold to:
    LowLinc (BA subs), ClinesSelect (MBQ amp), soul05 (Xtant sub), jmanpc (Kenwood sub), sbcaprice305 (PPI sub), DMDAKOTA (CDT KA-61), UndercoverPunk (A/D/S PQ8), hondacr125 (Pioneer DEH-1500), jciu (Clarion XDZ-716), vipervin (Eclipse 5423), LopezEL (Eclipse 8053), skydeaner (Hex mids), Raven (BP150.1), BigJoker (Clarion APA4320)

    Bought from:
    iceteebone (Eclipse 8053 & 87101), NE14MX (MBQ amp), jmiller0526 (ED 9kv2), excelerater (Hex mids), JoeHemi57 (Bravox comps), LivinLife (Sony deck & Boston sub), jciu ( EU700s & plate amp)




  2. #2
    Join Date
    May 2004
    Location
    Dramaville
    Posts
    19,653
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Eclipse 8053 advice needed

    Quote Originally Posted by khail19
    So I just bought this used for a good price, I am upgrading from an Eclipse 3424. Everything about the 8053 is great except for one thing. The radio reception is awful, as in it seems like the antenna is unplugged. But it isn't, I checked already. Has anyone experienced this problem? My old 3424 had great reception, and I can't believe a deck this nice would be so much worse. I'm just wondering if it's something that can be fixed, or if I'm just going to have to live with it for now. My car is a 2002 Impreza, if that makes any difference. Thanks in advance.
    I get great reception out of mine. Are you sure that it is hooked up? maybe the plug is bad.




  3. #3
    Beat_Dominator's Avatar
    Beat_Dominator is offline Yea, thats Mecha Godzilla



    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Phoenix Arizona
    Age
    32
    Posts
    21,986
    Post Thanks / Like
    Images
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    6 Post(s)

    Re: Eclipse 8053 advice needed

    My 8443 gets crazy good reception.



    Comming Spring 2009


    I make rear-loaded, double crabshell, isobaric enclosures.

  4. #4
    iceteebone's Avatar
    iceteebone is offline Banned



    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Michigan
    Age
    29
    Posts
    37,876
    Post Thanks / Like
    Images
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Eclipse 8053 advice needed

    never used the antenna. either listened to cd's or xm




  5. #5
    squeak9798's Avatar
    squeak9798 is offline Banned



    Join Date
    Jun 2004
    Location
    USA
    Posts
    26,300
    Post Thanks / Like
    Images
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Eclipse 8053 advice needed

    My radio reception was always A+.

    Never had any problems with it.




  6. #6
    khail19's Avatar
    khail19 is offline Subaru Nut

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Reno, NV
    Posts
    545
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Eclipse 8053 advice needed

    So do you guys think it is fixable? Maybe it's just a loose connection inside?





    Sold to:
    LowLinc (BA subs), ClinesSelect (MBQ amp), soul05 (Xtant sub), jmanpc (Kenwood sub), sbcaprice305 (PPI sub), DMDAKOTA (CDT KA-61), UndercoverPunk (A/D/S PQ8), hondacr125 (Pioneer DEH-1500), jciu (Clarion XDZ-716), vipervin (Eclipse 5423), LopezEL (Eclipse 8053), skydeaner (Hex mids), Raven (BP150.1), BigJoker (Clarion APA4320)

    Bought from:
    iceteebone (Eclipse 8053 & 87101), NE14MX (MBQ amp), jmiller0526 (ED 9kv2), excelerater (Hex mids), JoeHemi57 (Bravox comps), LivinLife (Sony deck & Boston sub), jciu ( EU700s & plate amp)

  7. #7
    iceteebone's Avatar
    iceteebone is offline Banned



    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Michigan
    Age
    29
    Posts
    37,876
    Post Thanks / Like
    Images
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Eclipse 8053 advice needed

    Quote Originally Posted by khail19
    So do you guys think it is fixable? Maybe it's just a loose connection inside?

    could be loose connection. i had to use an adapter cause my oem antenna was smaller then the one for the eclipse deck, so i had to make it bigger




  8. #8
    khail19's Avatar
    khail19 is offline Subaru Nut

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Reno, NV
    Posts
    545
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Eclipse 8053 advice needed

    Quote Originally Posted by iceteebone
    could be loose connection. i had to use an adapter cause my oem antenna was smaller then the one for the eclipse deck, so i had to make it bigger
    So you're saying you enlarged the antenna receptacle on the deck? Did you just stretch it out with something? I should be able to just to squeeze it back down then, right?





    Sold to:
    LowLinc (BA subs), ClinesSelect (MBQ amp), soul05 (Xtant sub), jmanpc (Kenwood sub), sbcaprice305 (PPI sub), DMDAKOTA (CDT KA-61), UndercoverPunk (A/D/S PQ8), hondacr125 (Pioneer DEH-1500), jciu (Clarion XDZ-716), vipervin (Eclipse 5423), LopezEL (Eclipse 8053), skydeaner (Hex mids), Raven (BP150.1), BigJoker (Clarion APA4320)

    Bought from:
    iceteebone (Eclipse 8053 & 87101), NE14MX (MBQ amp), jmiller0526 (ED 9kv2), excelerater (Hex mids), JoeHemi57 (Bravox comps), LivinLife (Sony deck & Boston sub), jciu ( EU700s & plate amp)

  9. #9
    iceteebone's Avatar
    iceteebone is offline Banned



    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Michigan
    Age
    29
    Posts
    37,876
    Post Thanks / Like
    Images
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Eclipse 8053 advice needed

    Quote Originally Posted by khail19
    So you're saying you enlarged the antenna receptacle on the deck? Did you just stretch it out with something? I should be able to just to squeeze it back down then, right?

    the antenna plug in the car was smaller then the antenna input on the deck, so an adapter was needed. if that is the case, the antenna will probably still fit in, but will be loose cause it's too small




  10. #10
    khail19's Avatar
    khail19 is offline Subaru Nut

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Reno, NV
    Posts
    545
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Eclipse 8053 advice needed

    So how would I make it smaller again? There's that hard plastic sleeve around the antenna cable, so I don't think I can just squeeze it with pliers. Any ideas?





    Sold to:
    LowLinc (BA subs), ClinesSelect (MBQ amp), soul05 (Xtant sub), jmanpc (Kenwood sub), sbcaprice305 (PPI sub), DMDAKOTA (CDT KA-61), UndercoverPunk (A/D/S PQ8), hondacr125 (Pioneer DEH-1500), jciu (Clarion XDZ-716), vipervin (Eclipse 5423), LopezEL (Eclipse 8053), skydeaner (Hex mids), Raven (BP150.1), BigJoker (Clarion APA4320)

    Bought from:
    iceteebone (Eclipse 8053 & 87101), NE14MX (MBQ amp), jmiller0526 (ED 9kv2), excelerater (Hex mids), JoeHemi57 (Bravox comps), LivinLife (Sony deck & Boston sub), jciu ( EU700s & plate amp)

  11. #11
    iceteebone's Avatar
    iceteebone is offline Banned



    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Michigan
    Age
    29
    Posts
    37,876
    Post Thanks / Like
    Images
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Eclipse 8053 advice needed

    Quote Originally Posted by khail19
    So how would I make it smaller again? There's that hard plastic sleeve around the antenna cable, so I don't think I can just squeeze it with pliers. Any ideas?

    an adapter. they sell them at walmart for a dollar or 2.




  12. #12
    khail19's Avatar
    khail19 is offline Subaru Nut

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Reno, NV
    Posts
    545
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Eclipse 8053 advice needed

    Quote Originally Posted by iceteebone
    an adapter. they sell them at walmart for a dollar or 2.

    OK, I'll check it out after work. Must be a very thin adapter, cause it didn't seem that loose when I plugged the antenna in. Thanks for the help ice.





    Sold to:
    LowLinc (BA subs), ClinesSelect (MBQ amp), soul05 (Xtant sub), jmanpc (Kenwood sub), sbcaprice305 (PPI sub), DMDAKOTA (CDT KA-61), UndercoverPunk (A/D/S PQ8), hondacr125 (Pioneer DEH-1500), jciu (Clarion XDZ-716), vipervin (Eclipse 5423), LopezEL (Eclipse 8053), skydeaner (Hex mids), Raven (BP150.1), BigJoker (Clarion APA4320)

    Bought from:
    iceteebone (Eclipse 8053 & 87101), NE14MX (MBQ amp), jmiller0526 (ED 9kv2), excelerater (Hex mids), JoeHemi57 (Bravox comps), LivinLife (Sony deck & Boston sub), jciu ( EU700s & plate amp)

  13. #13
    iceteebone's Avatar
    iceteebone is offline Banned



    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Michigan
    Age
    29
    Posts
    37,876
    Post Thanks / Like
    Images
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Eclipse 8053 advice needed

    Quote Originally Posted by khail19
    OK, I'll check it out after work. Must be a very thin adapter, cause it didn't seem that loose when I plugged the antenna in. Thanks for the help ice.

    if it doesn't seem loose it may not be the problem, but try it and see




  14. #14
    headless's Avatar
    headless is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Florida (Tallahassee)
    Posts
    1,292
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Eclipse 8053 advice needed

    Definetely a problem. My CD8051 also had great reception and the 8053 has the same radio tuning circuitry from what i understand.



    Eclipse CD7000 - RioCar Empeg 3
    Rainbow Powerline CS 275.27 / Arc Audio 4150 XXK (Woofers) - Arc Audio 2100 XXK (Tweeters)
    Rainbow Vanadium 12 x2 / Arc Audio 1500 XXK
    Quote Originally Posted by TEAM HAMMER
    Your so full of Crap! The last place you want a Midbass or Sub is in front of you Retard Whens the last time you seen a 12in+ sub up front?
    Quote Originally Posted by bdawson72
    Technically, bigger wire has more resistance.

  15. #15
    djman37's Avatar
    djman37 is offline SOLID



    Join Date
    May 2004
    Location
    DFW, TX
    Posts
    8,344
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Eclipse 8053 advice needed

    all you did was change decks? If you changed harnesses, maybe the power antenna wire isn't connected? What amps do you use?



    Doug Blohm
    Team Southern Bass

Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Calling all Eclipse CD 8053 Gurus...Need Help!
    By greg12a in forum Head Units
    Replies: 5
    Last Post: 10-14-2005, 01:12 PM
  2. Calling all Eclipse CD8053 Gurus! Need install/tuning help...
    By greg12a in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 0
    Last Post: 10-14-2005, 02:55 AM
  3. INSTALLED: Eclipse 8053 w/ balanced out!
    By ngsm13 in forum General Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 06-01-2004, 01:19 PM
  4. Replies: 14
    Last Post: 05-13-2004, 07:54 PM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum