Closed Thread
Results 1 to 4 of 4

Reload Thread: My head unit stopped playing CD's, but radio still works.. Help

  1. #1
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Cleveland, Ohio
    Age
    27
    Posts
    33
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    My head unit stopped playing CD's, but radio still works.. Help

    As I started to drive off to school today, I put a CD in my head unit and it seemed like it tried to read the CD but then it spit it out. The radio still worked fine. None of my CD's, burned and bought ones didn't work. I reset the CD player but still didn't work. What can I do? My HU is a cheap Kenwood that is probably 3-4 years old.



    2002 Oldsmobile Alero

    Head Unit: Alpine CDA-9855
    Front Speakers: Alpine 170A - 6 1/2
    Rear Speakers: Alpine SPS 690A - 6 X 9
    Subwoofers: Two 12in. Alpine Type R's
    Amplifier: Power Acoustik A2400DB Class D series, 2400 watts




  2. #2
    trevor87's Avatar
    trevor87 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Dec 2004
    Location
    GEORGIA
    Age
    25
    Posts
    5,409
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My head unit stopped playing CD's, but radio still works.. Help

    Call kenwood they will quote you a price to fix it but you may be better off getting a new one




  3. #3
    SHOtime's Avatar
    SHOtime is offline Lo-Budget



    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Over there
    Age
    32
    Posts
    161
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My head unit stopped playing CD's, but radio still works.. Help

    Sounds like your laser is done for. Same thing happened to my old Alpine CDA-6897. Took them quite a while to get a new one out too. Grab a new deck and make sure you get a warranty. Good luck!




    Current SHO
    1991 Electric Red - Premier DEH-P480MP, Eclipse XA1000, JL 12w3v1, 1.75ft^3 ported @ 35Hz, JL VR650 coax
    Go-fast: Koni/Eibach, Dynomax, SHOshop Y-pipe, '96 brakes

    Former SHOs
    1991 plus - Eclipse/JBL
    1993 ATX - Alpine/Kenwood/Kicker

  4. #4
    Bake's Avatar
    Bake is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Ga
    Posts
    1,072
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My head unit stopped playing CD's, but radio still works.. Help

    yep sounds like the laser is shot. One thing you might try is using a can of air to clean it out. You may get lucky and get it to work. Just stick the little straw in the slot and give it a couple of blast of air. If it is out of waranty anyway you could open it up and clean the laser with a Q-tip and some alcohol. It may not help but it is worth a shot.




Closed Thread

Similar Threads

  1. Benz ml430 factory head unit stuck..
    By lilpnoybreaker in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 0
    Last Post: 03-08-2004, 02:13 AM
  2. Head Unit Installation Trouble
    By EzekialPhoenix in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 2
    Last Post: 02-08-2004, 03:18 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum