Closed Thread
Results 1 to 12 of 12

Reload Thread: Head unit smoking :(

  1. #1
    MrCricket's Avatar
    MrCricket is offline Junior Member



    Join Date
    Feb 2005
    Location
    WA
    Posts
    22
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Head unit smoking :(

    Hey guys,

    I have a kenwood excelon 579 deck, and yesterday while driving it started smoking when i had it on a moderate - loud volume ( maybe 60% volume). I promptly turned it off, but now when I have it on a high pitched noise comes out of the speakers, even when the deck is in standby mode (i.e. shouldn't be sending any signals). Messing around with it further, the noise only is apparent when my headlights are turned ON. Everything on the HU seems to be working correctly though.

    What do you think the problem is? A blown fuse? Is this something I will be able to fix, or will I have to get a new deck.

    Thanks a bunch,

    -Simon







  2. #2
    azbass's Avatar
    azbass is offline the salty ca.com mod



    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Long Beach, CA
    Posts
    34,922
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Head unit smoking :(

    let me take a stab, i might be wrong but a smoking HU is probably not a good thing




  3. #3
    chris96camaro's Avatar
    chris96camaro is offline Foreign and Domestic



    Join Date
    May 2005
    Location
    Charlotte, NC
    Age
    27
    Posts
    1,735
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Head unit smoking :(

    Quote Originally Posted by azbass
    let me take a stab, i might be wrong but a smoking HU is probably not a good thing
    You know i thought that same exact thing before i even clicked on this thread



    1996 Camaro Z28
    Head Unit: Pioneer Premier DEH-P860MP
    Front: Polk Momo MMC6500 6.5", Tweeters, and X-overs
    Rear: Stock Delco 6.5"
    Subs: 2 12" Alpine Type R
    Sub Amp: Alpine 1005


    2002 Honda Civic EX
    Pioneer AVIC-D3
    Directed Audio 2510 and 6"x9"
    Cerwin Vega Component System up front
    Viper 1200.1----15" FI BL

  4. #4
    MrCricket's Avatar
    MrCricket is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2005
    Location
    WA
    Posts
    22
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Head unit smoking :(

    Yes I realize that this isn't exactly what I want happening from my HU, but it still plays music correctly, and I can adjust the settings, etc. I just hear a buzzing sound...




  5. #5
    chinny's Avatar
    chinny is offline Banned



    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Miami Dade
    Age
    25
    Posts
    5,313
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Head unit smoking :(

    get a new one..




  6. #6
    chris96camaro's Avatar
    chris96camaro is offline Foreign and Domestic



    Join Date
    May 2005
    Location
    Charlotte, NC
    Age
    27
    Posts
    1,735
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Head unit smoking :(

    Throw that biotch out the window while driving at a high rate of speed...i bet it stops smoking

    Then get a new one



    1996 Camaro Z28
    Head Unit: Pioneer Premier DEH-P860MP
    Front: Polk Momo MMC6500 6.5", Tweeters, and X-overs
    Rear: Stock Delco 6.5"
    Subs: 2 12" Alpine Type R
    Sub Amp: Alpine 1005


    2002 Honda Civic EX
    Pioneer AVIC-D3
    Directed Audio 2510 and 6"x9"
    Cerwin Vega Component System up front
    Viper 1200.1----15" FI BL

  7. #7
    937DYTBOI's Avatar
    937DYTBOI is offline TL>you



    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Dayton,Ohio
    Age
    30
    Posts
    6,239
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Head unit smoking :(

    Now thats funny a smoking deck. whats ur wires touching




  8. #8
    Join Date
    May 2004
    Location
    Dramaville
    Posts
    19,653
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Head unit smoking :(

    Quote Originally Posted by MrCricket
    Hey guys,

    I have a kenwood excelon 579 deck, and yesterday while driving it started smoking when i had it on a moderate - loud volume ( maybe 60% volume). I promptly turned it off, but now when I have it on a high pitched noise comes out of the speakers, even when the deck is in standby mode (i.e. shouldn't be sending any signals). Messing around with it further, the noise only is apparent when my headlights are turned ON. Everything on the HU seems to be working correctly though.

    What do you think the problem is? A blown fuse? Is this something I will be able to fix, or will I have to get a new deck.

    Thanks a bunch,

    -Simon


    Kinda sounds like you grounded the unit to a power source. Or you could have some exposed wires touching somewhere. Be sure to check your wires, I know some folks that something similar has happened when they accidentally grounded it to the illumination wire.




  9. #9
    RADEoN's Avatar
    RADEoN is offline jejejejejejejejejejejeje



    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Pennyslvania
    Age
    28
    Posts
    141
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Head unit smoking :(

    Yeah, it does sound like he has feedback issues. Try a fresh ground. It may fix it. I'd also suggest replacing whatever wires are smoldered behind your deck.




  10. #10
    Alpineinstaller's Avatar
    Alpineinstaller is offline <3 teh JnTar



    Join Date
    Jun 2005
    Location
    home
    Age
    28
    Posts
    3,296
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Head unit smoking :(

    umm the last time i heard of someones deck smoking thier sound processing chip had went bad.....the remote crossed with a speaker wire and wala! bad sound then no sound.




    XM-Alpine Adapter/Receiver For Sale - 750GB Ext. HDD For Sale

    Offical Rep for Squeakco Inc.
    Quote Originally Posted by squeak9798
    There's a new sub out called the Squeakinator. 125mm Xmax. 25" cone. Able to kill small animals and annoying children. Plays flat to 1hz in-car.
    $1,025 shipped to your door
    .
    Quote Originally Posted by squeak9798
    I think he should also consider the new Squeaksters.
    Nobody's heard them. They aren't in production yet. There is no prototype even available. But he should still consider them. They will rock. I promise.
    PS: The new Squeaksters will be a midwoofer addition to my subwoofer line, the Squeakinators

  11. #11
    adam71's Avatar
    adam71 is offline P9 = Ultimate SQ



    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Michigan
    Posts
    5,795
    Post Thanks / Like
    Images
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Head unit smoking :(

    Get that out of your car before something else starts smoking along with it.....like the rest of your car from an electrical fire.




  12. #12
    Joe31's Avatar
    Joe31 is offline Junior Member



    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sauk City, WI
    Age
    26
    Posts
    19
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Head unit smoking :(

    Yea, get that **** outta your car ASAP man haha, ur car is gonna be in flames before you know it :O




Closed Thread

Similar Threads

  1. Head unit stopped working
    By joeyjojojr in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 10
    Last Post: 08-25-2005, 08:12 AM
  2. Humming Noise Responds to RPM's
    By ugmoe2000 in forum Amplifiers
    Replies: 4
    Last Post: 06-08-2005, 06:48 AM
  3. setting gain on sub control from head unit.
    By ronnorth10304 in forum Subwoofers
    Replies: 5
    Last Post: 06-06-2005, 02:02 PM
  4. Pioneer DEH-5 head unit problem
    By Jimmy1541 in forum Head Units
    Replies: 2
    Last Post: 05-14-2005, 08:30 PM
  5. Nissan Maxima head unit installation with bose system!
    By EaC95z28 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 3
    Last Post: 12-19-2003, 02:31 AM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum