Closed Thread
Results 1 to 7 of 7

Reload Thread: Having a problem with my Pioneer deh-80prs

  1. #1
    alexdbest2000's Avatar
    alexdbest2000 is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Sep 2007
    Location
    NY/Canada
    Posts
    218
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    33 Post(s)

    Having a problem with my Pioneer deh-80prs

    Just tried to use the auto eq/ta mic for the first time. Whenever you plug in the mic the HU starts to act up, you cant access any of the menus anymore.

    Possible its just a problem with the mic? Or the more plausible explanation that theres something wrong with the hu?







  2. #2
    Jeffdachef's Avatar
    Jeffdachef is online now 160 db farts n sharts



    Join Date
    Feb 2013
    Location
    South Coast Metro, CA
    Posts
    10,294
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    4470 Post(s)

    Re: Having a problem with my Pioneer deh-80prs

    Sooo did you you turned the head unit off and held down the EQ button then it starts happening, or does it just happen anytime you plug mic into the head unit?




    09 Sienna Subs : 4 hdc3 18s c pillar below windowline Sub amp: ampere tfe 8.0 at half ohm.
    Headunit: Pioneer 80PRS Mids/Highs amp: PPI 900.4
    Front stage: 3 way active front stage with Massive Audio CKX tweets, alpine type R 6x9 midrange in doors + Crescendo PWX 10s in the kick
    320 amp Singer alt. 1 group 34 under the hood 6 group31 agms in the back 560 amp hours total.

  3. #3
    alexdbest2000's Avatar
    alexdbest2000 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2007
    Location
    NY/Canada
    Posts
    218
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    33 Post(s)

    Re: Having a problem with my Pioneer deh-80prs

    Quote Originally Posted by jeffdachef View Post
    Sooo did you you turned the head unit off and held down the EQ button then it starts happening, or does it just happen anytime you plug mic into the head unit?
    Anytime you plug the mic in!




  4. #4
    CandeShop's Avatar
    CandeShop is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jun 2013
    Location
    East Orlando, FL
    Posts
    190
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    99 Post(s)

    Re: Having a problem with my Pioneer deh-80prs

    Quote Originally Posted by alexdbest2000 View Post
    Anytime you plug the mic in!
    You're plugging the mic in on the front panel? The rear mic port is actually for the Bluetooth mic.




  5. #5
    Jeffdachef's Avatar
    Jeffdachef is online now 160 db farts n sharts



    Join Date
    Feb 2013
    Location
    South Coast Metro, CA
    Posts
    10,294
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    4470 Post(s)

    Re: Having a problem with my Pioneer deh-80prs

    Quote Originally Posted by CandeShop View Post
    You're plugging the mic in on the front panel? The rear mic port is actually for the Bluetooth mic.
    he's talking about the Auto EQ/Time Alignment mic, there's two mics included with the 80prs.




    09 Sienna Subs : 4 hdc3 18s c pillar below windowline Sub amp: ampere tfe 8.0 at half ohm.
    Headunit: Pioneer 80PRS Mids/Highs amp: PPI 900.4
    Front stage: 3 way active front stage with Massive Audio CKX tweets, alpine type R 6x9 midrange in doors + Crescendo PWX 10s in the kick
    320 amp Singer alt. 1 group 34 under the hood 6 group31 agms in the back 560 amp hours total.

  6. #6
    CandeShop's Avatar
    CandeShop is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jun 2013
    Location
    East Orlando, FL
    Posts
    190
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    99 Post(s)

    Re: Having a problem with my Pioneer deh-80prs

    Quote Originally Posted by jeffdachef View Post
    he's talking about the Auto EQ/Time Alignment mic, there's two mics included with the 80prs.
    Yes I understand that, but the issues he's having coincide with the problems that are experienced when plugging the eq mic into the microphone port.




  7. #7
    alexdbest2000's Avatar
    alexdbest2000 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2007
    Location
    NY/Canada
    Posts
    218
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    33 Post(s)

    Re: Having a problem with my Pioneer deh-80prs

    Just got it working, i had it plugged into the mic port in the back of the headunit. Just tried plugging it in to the front port (which i assumed was only for aux) and it worked!

    Is it possible i did some harm to the HU by plugging the mic into the wrong port?




Closed Thread

Similar Threads

  1. problem with my pioneer deh-p980bt
    By kustom71 in forum Head Units
    Replies: 2
    Last Post: 03-01-2011, 10:22 AM
  2. Problem with my Pioneer Deh P88RS
    By TheeyaN in forum Head Units
    Replies: 8
    Last Post: 07-21-2009, 05:49 AM
  3. I have a problem with my system
    By tj'sProbe in forum Amplifiers
    Replies: 4
    Last Post: 05-12-2005, 09:35 AM
  4. having a problem with my left diamond m6 sub
    By iLL-Faded in forum Subwoofers
    Replies: 1
    Last Post: 07-02-2004, 11:35 AM
  5. Help me with my Pioneer DEH-p840mp!!!
    By Epitaph to War in forum General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 12-27-2002, 02:51 PM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum