+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3

Reload Thread: Amp is getting power but sub is not hitting?

  1. #1
    matts_pyro's Avatar
    matts_pyro is offline Junior Member



    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Amp is getting power but sub is not hitting?

    I am by no means skilled in car audio or electronics, I have done my best reading forums and various car audio problems I have ran into the past few years. So sorry if this is a noob question, but I am stumped!

    I have a Jensen Power 760 amp and a 12in Kenwood sub.

    My amp has the power light on and the protect light off all wires are hooked up correctly.

    Been using this setup perfectly for the past two years. The other day the sub just cut out, I figured just a loose connection. Have tested ground and power with DMM everything checks out. So I decided to check the RCA's I only got about .2-.6 volts is that normal? It is also the same when I checked the output of the HU meaning it is not my RCA wires. So I have concluded that it is either my HU or my amp is just dead. (deff possibly it is old and not high quality)

    Any help or tips would be appreciated.







  2. #2
    Side Show's Avatar
    Side Show is offline Bringin The Noise



    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Australia
    Posts
    3,326
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Amp is getting power but sub is not hitting?

    check your sub wiring inside the box too




  3. #3
    Nutdawg651's Avatar
    Nutdawg651 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    May 2013
    Location
    55119
    Posts
    1,004
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)

    Re: Amp is getting power but sub is not hitting?

    Sounds like either your speakers or your output fets on the amp take the speakers out the box check the connections if there in tact , take the speakers and hook them up to a house stereo if they work its the outputs on the amp




+ Reply to Thread

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 10-01-2011, 01:46 PM
  2. subs getting power..but not enough?
    By nips69 in forum General Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 08-10-2009, 08:13 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 07-02-2007, 09:01 AM
  4. Head unit gets power but screen is blank.
    By astin0801 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 0
    Last Post: 11-21-2006, 12:39 AM
  5. is this amp going to power the sub?
    By subsONdubz in forum General Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 06-09-2006, 01:35 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum