+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7

Reload Thread: amp problems

  1. #1
    MOFOMAN's Avatar
    MOFOMAN is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Michigan
    Posts
    150
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    amp problems

    the other day i went to get inside my car (it was raining) an when i got in my subs started making this poping sound so i turned my car off went to check everything the amp smelled like it was burning up so i unplugged everything an took it inside for the night this mourning i hooked it back up an it was working fine drove around the block an it cut out again with more burning smell i have no idea what could cause it to act like this







  2. #2
    NIHL8ION's Avatar
    NIHL8ION is offline RUN ur car NOT ur mouth !



    Join Date
    Mar 2013
    Location
    IlliNOISE
    Posts
    1,355
    Post Thanks / Like
    Images
    22
    Mentioned
    5 Post(s)

    Re: amp problems

    What kind of amp is it? Where do you have it mounted, what subs are you running off of it, and at what impedance load?




    - Cadence DCA2500.1 Running a Tantric HDD - 12" D2
    *Bought From: cx-7heaven, nutnbutcustm, naughtyca, agarabaghi, Skip01*Traded With: infamous_e46, basswiigee**Sold To: DeanG, R.S.D., livinloud!*
    Feedback Link: http://www.caraudio.com/forums/itrader.php?u=1028333

  3. #3
    MOFOMAN's Avatar
    MOFOMAN is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Michigan
    Posts
    150
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: amp problems

    planet audio ap3000d its not really mounted it just layed in the back of my van 2 alpine type e's in bandpass box running at 2ohms




  4. #4
    naughtyca's Avatar
    naughtyca is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Tampa FL
    Posts
    2,105
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)

    Re: amp problems

    wirings




  5. #5
    MOFOMAN's Avatar
    MOFOMAN is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Michigan
    Posts
    150
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: amp problems

    i know its not completely dead yet cuz when i turn the car off they still make a poping noise like the amp just kicked on

    ---------- Post added at 11:19 AM ---------- Previous post was at 11:18 AM ----------

    http://a248.e.akamai.net/pix.crutchf...4-ohm_mono.jpg




  6. #6
    NIHL8ION's Avatar
    NIHL8ION is offline RUN ur car NOT ur mouth !



    Join Date
    Mar 2013
    Location
    IlliNOISE
    Posts
    1,355
    Post Thanks / Like
    Images
    22
    Mentioned
    5 Post(s)

    Re: amp problems

    Sounding like that amp is pretty much done.... Be sure to mount the amp you replace it with somewhere solidly where it can not move around & won't overheat on you, I would also check your ground connection point(s) because inadequate grounding can really shorten an amps life, especially budget amps...




    - Cadence DCA2500.1 Running a Tantric HDD - 12" D2
    *Bought From: cx-7heaven, nutnbutcustm, naughtyca, agarabaghi, Skip01*Traded With: infamous_e46, basswiigee**Sold To: DeanG, R.S.D., livinloud!*
    Feedback Link: http://www.caraudio.com/forums/itrader.php?u=1028333

  7. #7
    MOFOMAN's Avatar
    MOFOMAN is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Michigan
    Posts
    150
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: amp problems

    **** i did not wanna hear that.. but thanks




+ Reply to Thread

Similar Threads

  1. Rockford Amp problems
    By Corsica in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 2
    Last Post: 04-20-2002, 12:45 PM
  2. HELP WITH AMP PROBLEM !!!(please read)
    By pioneer in forum Amplifiers
    Replies: 8
    Last Post: 04-11-2002, 02:08 PM
  3. amp problem?
    By nibularr in forum Amplifiers
    Replies: 2
    Last Post: 03-19-2002, 01:17 PM
  4. Kenwood amp problem
    By eljohnny1 in forum Amplifiers
    Replies: 5
    Last Post: 03-02-2002, 07:55 PM
  5. amp problem
    By Unregistered in forum Amplifiers
    Replies: 8
    Last Post: 02-28-2002, 05:20 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum