Closed Thread
Results 1 to 5 of 5

Reload Thread: delay in sound from subs.

  1. #1
    stroja62's Avatar
    stroja62 is offline Junior Member



    Join Date
    Jan 2013
    Location
    dallas, TX
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    delay in sound from subs.

    i have 2 12" type Rs hooked up to a 1200 watt hifonics brutus wired to 2 ohms. the sound is a little delayed almost like the subs cant keep up with the music. any ideas why. would a capasitor help?







  2. #2
    Sleeklsc's Avatar
    Sleeklsc is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jan 2004
    Location
    il
    Posts
    6,866
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)

    Re: delay in sound from subs.

    Do you have a phase shift button on the amp?


    Edit: Don't even bring up cap's.



    Ref's:1. Midwestcustoms 1.5. Desertheat 2. Mjbailey 3. Terryracing86 4. Sickmint79 5. Untouchable11 6. mattj 7. Ssweet96 8. Kool9accord 9.Kristinspapi10. Kmhogan224 11. Alpine3612 -x3- 12. Vectork39 13. Livinlife 14.Chriscivic 15. Violentraptor 16. Ricky616 17. Bassaddictj 18.orioles26 19.Khail19 20. jak3th3snak311 21. Myjaja 22. Springy101 x2 23. Ali1 24. Privatepastry 25. Plus about 10+ more..

  3. #3
    oldschool4me's Avatar
    oldschool4me is offline Premium Member oldschool4me is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Oct 2007
    Location
    ep, ohio
    Posts
    4,806
    Post Thanks / Like
    Images
    5
    Mentioned
    25 Post(s)

    Re: delay in sound from subs.

    sounds like phase or amp issue.



    REF's: Revrider1, Kevinn, darkhunter139, 2002XLT,
    lax916, bad @ss chevy, dropped_mazda, integra88, CRXBMPN, 88irocZ, the franchise, SlainNothing, pootie, khmer rouge, NewAgeKing, thegreatestpenn, oneill584, headless, scoob8000, Blados,ProjectPechkin, Krackerjack, CrownVicon24's, Louisiana_CRX, go_go_thrash, IonSQL, PBateman, ericoutdoorguy, Flomaster, B-roc, RetroAudioinc, ampjunkielikeme, bur1196, integra2468, illbmeubu, j3bus2k3, wgsj_fortvalley, l7runner, Fast1one, +many more
    Ref thread:
    http://caraudio.com/forum/buyer-seller-feedback/286493-oldschool4me-feedback-thread.html
    R.I.P Taylor Lampart (NewAgeKing) 5/13/1988 - 1/24/2010

  4. #4
    stroja62's Avatar
    stroja62 is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2013
    Location
    dallas, TX
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: delay in sound from subs.

    Quote Originally Posted by sbcaprice305 View Post
    Do you have a phase shift button on the amp?


    Edit: Don't even bring up cap's.
    it has a phase dial and its all the way to 180. what about a line out converter. its axxess brand wired to the stock radio.




  5. #5
    Sleeklsc's Avatar
    Sleeklsc is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jan 2004
    Location
    il
    Posts
    6,866
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)

    Re: delay in sound from subs.

    Minimize the phase to zero and see if it makes any difference.


    Since that was all the way up...


    What are the rest of the settings at on the amp?



    Ref's:1. Midwestcustoms 1.5. Desertheat 2. Mjbailey 3. Terryracing86 4. Sickmint79 5. Untouchable11 6. mattj 7. Ssweet96 8. Kool9accord 9.Kristinspapi10. Kmhogan224 11. Alpine3612 -x3- 12. Vectork39 13. Livinlife 14.Chriscivic 15. Violentraptor 16. Ricky616 17. Bassaddictj 18.orioles26 19.Khail19 20. jak3th3snak311 21. Myjaja 22. Springy101 x2 23. Ali1 24. Privatepastry 25. Plus about 10+ more..

Closed Thread

Similar Threads

  1. No sound from sub after putting in working headunit, please read help.
    By Rocco1005 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 3
    Last Post: 06-14-2012, 01:05 PM
  2. Installing a LOC behind factory HU in a 2008 Dodge Ram, no sound from sub, help!!
    By FSUNole17 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 2
    Last Post: 01-21-2012, 08:32 PM
  3. Sound distoration in fronts from sub...
    By DeadOnArrival in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 6
    Last Post: 03-13-2004, 12:30 AM
  4. Rattling in trunk from subs
    By Bolizard in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 5
    Last Post: 09-08-2002, 01:35 PM
  5. No sound from subs!!
    By Jacobs in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 10
    Last Post: 07-01-2002, 11:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum