Closed Thread
Results 1 to 5 of 5

Reload Thread: slow response when i turn my system up

  1. #1
    stroja62's Avatar
    stroja62 is offline Junior Member



    Join Date
    Jan 2013
    Location
    dallas, TX
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    slow response when i turn my system up

    so my system sounds amazing. i just put in 2 alpine type Rs and Hifonics Brutus 1200 watt amp. the subs are wired down to 2 ohms. it is hooked up to the stock radio with a hi lo converter.

    but... wen i turn it up there is a delay in sound. when it hits really hard its like a japanese anime. any ideas. could it be because i used 4 gauge instead of 0 or could it be because it is wired to 2 ohm. im pretty sure its not the subs but idk.







  2. #2
    kramer_212's Avatar
    kramer_212 is offline Music-Expression



    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Minnesota
    Posts
    4,403
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)

    Re: slow response when i turn my system up

    out of phase?




  3. #3
    stroja62's Avatar
    stroja62 is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2013
    Location
    dallas, TX
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: slow response when i turn my system up

    Quote Originally Posted by kramer_212 View Post
    out of phase?
    what does that mean




  4. #4
    TreyE's Avatar
    TreyE is offline Lets Get Weird



    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Tampa
    Age
    25
    Posts
    3,716
    Post Thanks / Like
    Images
    4
    Mentioned
    4 Post(s)

    Re: slow response when i turn my system up

    Should be a setting on the amp that you can flip the phase 180 degrees, if it doesnt have a phase switch etc just switch the + postive and - negative that is going into the amplifier to switch polarity.

    If this does not help, you need to get a better LOC because the one you're using is prob crap.



    Don't listen to me.

    Feedback - http://www.caraudio.com/forums/buyer-seller-feedback/227670-treye.html
    Also more recent feedback on caco.com under same username and eBay as Willy8788 100% feedback.

  5. #5
    stroja62's Avatar
    stroja62 is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2013
    Location
    dallas, TX
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: slow response when i turn my system up

    it was the ohase setting on the amp. thanks guys




Closed Thread

Similar Threads

  1. When I turn the volume up I hear it in my subs. . .
    By Black Truck 10 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 1
    Last Post: 10-12-2010, 10:55 PM
  2. help with hooking my system up
    By 96teggsr in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 1
    Last Post: 11-05-2006, 09:44 PM
  3. How high can i turn my amp up?
    By supraman1379 in forum Amplifiers
    Replies: 3
    Last Post: 04-17-2004, 04:45 PM
  4. Cant turn my system up
    By quik366 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 10
    Last Post: 01-30-2004, 06:33 PM
  5. Got My System Up And Runnin'!
    By QuadPioneer in forum Subwoofers
    Replies: 3
    Last Post: 02-05-2003, 06:24 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum