Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Reload Thread: Werid problem I can't figure out..

  1. #1
    IonRL205's Avatar
    IonRL205 is offline DJ h4z4rdes IonRL205 is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Abilene, Texas
    Posts
    2,449
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    946 Post(s)

    Werid problem I can't figure out..

    The problem I'm having is it seems like my system doesn't play loud around tuning, but plays loud for the low notes and the high notes, but not in between..some info on what I"m running.

    Two kicker solo x 12s
    APSM 1500 (lulz)
    6.2 cubes @ 34 hz

    It plays 30 hz and below loud, and like 43 Hz and up loud, but in between just doesn't have much output, just not sure why there is a dead spot there.

    The subs are in the back seat area with subs and port facing front of the car. It isn't completey sealed off from the trunk, which could be a cause of the issue. The amp could just be a total pos and be the reason for this, but I don't have another amp to test it with. Only other thing I can think of is it could be a signal/RCA issue.

    Anybody else had this problem/seen this problem?



    Headunit - Pioneer DEH-P8300UB
    Subs - None
    Sub Amp - 2x Crescendo 3kwp
    Front Stage - Polk Audio db651 Coaxial
    Front Amp - None

    Quote Originally Posted by zako View Post
    Most properly done 15 inch subwoofers are not suited for car audio use simply due to box size requirements.




  2. #2
    audiobaun's Avatar
    audiobaun is offline Premium Member audiobaun is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    rockwall,Tx
    Posts
    6,585
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1409 Post(s)

    Re: Werid problem I can't figure out..

    Are you maintaining voltage without dropping?Ill bet it may be that amp Though man.The Kicker I just took out of my Honda CRV(CVR Kickers)Didnt like much other than 32-36 htz more than that, and they sounded like Garbage,and I run them firing up/port up in my cabbed area.,I have read somewhere a few months back, that those amps get heated up, and loose sound..May have been on SSA,I think




  3. #3
    audiobaun's Avatar
    audiobaun is offline Premium Member audiobaun is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    rockwall,Tx
    Posts
    6,585
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1409 Post(s)

    Re: Werid problem I can't figure out..

    if you lived near by/MetroPlex, Id lend you a couple amps to play around with




  4. #4
    IonRL205's Avatar
    IonRL205 is offline DJ h4z4rdes IonRL205 is a Supporting Member of the forum!

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Abilene, Texas
    Posts
    2,449
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    946 Post(s)

    Re: Werid problem I can't figure out..

    I know it's not the subs, and im not losing voltage because I play loud above and below that spot, but not that actual spot.



    Headunit - Pioneer DEH-P8300UB
    Subs - None
    Sub Amp - 2x Crescendo 3kwp
    Front Stage - Polk Audio db651 Coaxial
    Front Amp - None

    Quote Originally Posted by zako View Post
    Most properly done 15 inch subwoofers are not suited for car audio use simply due to box size requirements.

  5. #5
    audiobaun's Avatar
    audiobaun is offline Premium Member audiobaun is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    rockwall,Tx
    Posts
    6,585
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1409 Post(s)

    Re: Werid problem I can't figure out..

    Quote Originally Posted by IonRL205 View Post
    I know it's not the subs, and im not losing voltage because I play loud above and below that spot, but not that actual spot.
    Man, that sounds like that amp will not go to that Htz area..its either all balls, or min levels..i think its your amp man..just my 2 cents




  6. #6
    IonRL205's Avatar
    IonRL205 is offline DJ h4z4rdes IonRL205 is a Supporting Member of the forum!

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Abilene, Texas
    Posts
    2,449
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    946 Post(s)

    Re: Werid problem I can't figure out..

    Its really dissapointing...spend the money on this setup and it doesnt perform anywhere liked i hoped. My skar 10s had better output



    Headunit - Pioneer DEH-P8300UB
    Subs - None
    Sub Amp - 2x Crescendo 3kwp
    Front Stage - Polk Audio db651 Coaxial
    Front Amp - None

    Quote Originally Posted by zako View Post
    Most properly done 15 inch subwoofers are not suited for car audio use simply due to box size requirements.

  7. #7
    audiobaun's Avatar
    audiobaun is offline Premium Member audiobaun is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    rockwall,Tx
    Posts
    6,585
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1409 Post(s)

    Re: Werid problem I can't figure out..

    Quote Originally Posted by IonRL205 View Post
    The problem I'm having is it seems like my system doesn't play loud around tuning, but plays loud for the low notes and the high notes, but not in between..some info on what I"m running.

    Two kicker solo x 12s
    APSM 1500 (lulz)
    6.2 cubes @ 34 hz

    It plays 30 hz and below loud, and like 43 Hz and up loud, but in between just doesn't have much output, just not sure why there is a dead spot there.

    The subs are in the back seat area with subs and port facing front of the car. It isn't completey sealed off from the trunk, which could be a cause of the issue. The amp could just be a total pos and be the reason for this, but I don't have another amp to test it with. Only other thing I can think of is it could be a signal/RCA issue.

    Anybody else had this problem/seen this problem?
    You running 1ohm load?Surely..Shared chamber on the subs as well?Have you tried running/testing the amp @4ohms mono at that HTZ level yet?Just to see if it sound any better than the other ranges @4ohms?that amp may sound fine for 4/2ohm loads at that htz, and not at all @1ohm levels




  8. #8
    audiobaun's Avatar
    audiobaun is offline Premium Member audiobaun is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    rockwall,Tx
    Posts
    6,585
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1409 Post(s)

    Re: Werid problem I can't figure out..

    Quote Originally Posted by IonRL205 View Post
    Its really dissapointing...spend the money on this setup and it doesnt perform anywhere liked i hoped. My skar 10s had better output
    I hear ya on the spending issues..i know for certain that Kickers Really sound/perform much better in theyre own Chamber..Shared chamber, they seem to echo /sound a bit muddy for some reason,maybe due to the air movement from the sub next to it in the same air space?I did find that they sound better in theyre own chambers though..I run all my subs that way.As for Skar subs,Ive heard the same from several people, that those subs are just BA regardless of the Drama that is going on.They are just great subs from my understanding




  9. #9
    IonRL205's Avatar
    IonRL205 is offline DJ h4z4rdes IonRL205 is a Supporting Member of the forum!

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Abilene, Texas
    Posts
    2,449
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    946 Post(s)

    Re: Werid problem I can't figure out..

    Tried at different ohms..same thing



    Headunit - Pioneer DEH-P8300UB
    Subs - None
    Sub Amp - 2x Crescendo 3kwp
    Front Stage - Polk Audio db651 Coaxial
    Front Amp - None

    Quote Originally Posted by zako View Post
    Most properly done 15 inch subwoofers are not suited for car audio use simply due to box size requirements.

  10. #10
    audiobaun's Avatar
    audiobaun is offline Premium Member audiobaun is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    rockwall,Tx
    Posts
    6,585
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1409 Post(s)

    Re: Werid problem I can't figure out..

    My nephew ran a solox 12 in a 2.4 cu ft 1in MDF box at approx 34htz, on an old school Autotek BTS 7150@2ohms, in a 06 Scion a couple yrs ago, and it Slammed @50%gain,sub up,port drivers side




  11. #11
    IonRL205's Avatar
    IonRL205 is offline DJ h4z4rdes IonRL205 is a Supporting Member of the forum!

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Abilene, Texas
    Posts
    2,449
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    946 Post(s)

    Re: Werid problem I can't figure out..

    It does slam just below tuning and above it but not around it, and most of my songs are in the area where it's going dead. At this point I'd rather just have my two 10s again.

    All i can think of is the cabin in my car is affecting the sound for that frequency, or the sound is going into the trunk instead of the cab..



    Headunit - Pioneer DEH-P8300UB
    Subs - None
    Sub Amp - 2x Crescendo 3kwp
    Front Stage - Polk Audio db651 Coaxial
    Front Amp - None

    Quote Originally Posted by zako View Post
    Most properly done 15 inch subwoofers are not suited for car audio use simply due to box size requirements.

  12. #12
    audiobaun's Avatar
    audiobaun is offline Premium Member audiobaun is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    rockwall,Tx
    Posts
    6,585
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1409 Post(s)

    Re: Werid problem I can't figure out..

    Quote Originally Posted by IonRL205 View Post
    It does slam just below tuning and above it but not around it, and most of my songs are in the area where it's going dead. At this point I'd rather just have my two 10s again.

    All i can think of is the cabin in my car is affecting the sound for that frequency, or the sound is going into the trunk instead of the cab..
    I have used a Preamp EQ to make adjustments before as well..Might be all you need??For this setup you have in there..May be worth a try.I think Clarion makes one pretty cheaply.Gives you the option to make the adjustment to get there




  13. #13
    IonRL205's Avatar
    IonRL205 is offline DJ h4z4rdes IonRL205 is a Supporting Member of the forum!

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Abilene, Texas
    Posts
    2,449
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    946 Post(s)

    Re: Werid problem I can't figure out..

    I have a 7 band clarion EQ here but I haven't put it in



    Headunit - Pioneer DEH-P8300UB
    Subs - None
    Sub Amp - 2x Crescendo 3kwp
    Front Stage - Polk Audio db651 Coaxial
    Front Amp - None

    Quote Originally Posted by zako View Post
    Most properly done 15 inch subwoofers are not suited for car audio use simply due to box size requirements.

  14. #14
    audiobaun's Avatar
    audiobaun is offline Premium Member audiobaun is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    rockwall,Tx
    Posts
    6,585
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1409 Post(s)

    Re: Werid problem I can't figure out..

    Quote Originally Posted by audiobaun View Post
    I have used a Preamp EQ to make adjustments before as well..Might be all you need??For this setup you have in there..May be worth a try.I think Clarion makes one pretty cheaply.Gives you the option to make the adjustment to get there
    Thats about all I can think of without swapping the amp out, and subs

    ---------- Post added at 07:55 PM ---------- Previous post was at 07:55 PM ----------

    Quote Originally Posted by IonRL205 View Post
    I have a 7 band clarion EQ here but I haven't put it in
    Id hook it up, and see of it works for you..Preamp EQ




  15. #15
    audiobaun's Avatar
    audiobaun is offline Premium Member audiobaun is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    rockwall,Tx
    Posts
    6,585
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1409 Post(s)

    Re: Werid problem I can't figure out..

    i run a Kicker KQ9 in my truck to make adjustments to different songs,and works nicely..Id like to get a different EQ with a better Voltage rating soon, but it does what I need at the moment




Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Can't figure out the source of my problem
    By Beastums in forum Speakers
    Replies: 6
    Last Post: 12-14-2012, 11:53 AM
  2. Amp problem and can't figure it out
    By Robahr24 in forum Amplifiers
    Replies: 2
    Last Post: 10-24-2009, 07:32 PM
  3. Can't figure out the wire for RE Bass Control Knob..
    By LinxuS in forum General Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 05-26-2008, 05:24 AM
  4. Replies: 6
    Last Post: 02-25-2007, 01:31 PM
  5. Can't figure out port tuning
    By nismos14 in forum Enclosure Design & Construction Help
    Replies: 13
    Last Post: 12-15-2006, 09:56 PM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum