Closed Thread
Page 5 of 7 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 LastLast
Results 61 to 75 of 104

Reload Thread: Not impressed

  1. #61
    hispls's Avatar
    hispls is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Cape Cod, Massachusetts
    Posts
    6,261
    Post Thanks / Like
    Images
    15
    Mentioned
    107 Post(s)

    Re: Not impressed

    Quote Originally Posted by av83 View Post
    I play almost every thing dead flat on the eq (it was in the vid), so 32 bands are completely unnecessary for me. I'm not a fan of pioneer, but hear nothing but good things about the 80. I would like to have the adjust-ability of the mid range xovers, as well. However, my setup sounds pretty darn good considering i've built it on a fairly meager budget.
    You'd probably use 32 band EQ if you had it. I would run EQ again if I had the space, though I must say with good equipment, crossover points, and mounting locations I seem to do pretty well without.







  2. #62
    av83's Avatar
    av83 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Illinois
    Posts
    2,870
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)

    Re: Not impressed

    Quote Originally Posted by hispls View Post
    You'd probably use 32 band EQ if you had it. I would run EQ again if I had the space, though I must say with good equipment, crossover points, and mounting locations I seem to do pretty well without.
    I have been considering a move to the x996, which has 13 bands per side. I just don't think I can make proper use of such a detailed eq without an RTA. I always feel like I'm just guessing, lol, so I leave it flat and adjust it only if there is a glaring problem.



    Pioneer 80prs
    ...
    Rockford Fosgate t800.4, CDT ES-MO 6 mids, Digital Designs T2 tweets
    ...
    2 MB Quart DSC1500.1's strapped on 1 Tantric HDD 12
    Mike Singer 310 amp 6 phase
    ...
    2 runs of Monster Cable 1/0

  3. #63
    zako's Avatar
    zako is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jan 2011
    Location
    TX
    Posts
    1,347
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)

    Re: Not impressed

    Quote Originally Posted by Hookedup12 View Post
    S4 bridged it on the Boston to get 400w at 4ohns setting on the head unit is bass at +6 the sub level is +11 no bass boost
    This is a recipe for disaster. Let me tell you that the correct "subwoofer level" setting on the Kenwood decks before you set amplifier gain with DMM is 0dB. I have measured the Kenwood X994 (very similar to X993 through X996) deck voltage on subwoofer RCAs with a DMM. If the signal is at full tilt (0dB signal playing at full volume), then the AC voltage on the outs is close to 4V, as the specs claim, with the subwoofer level at 0. If you increase the subwoofer level, then there is a chance to clip the signal. The DMM tutorial is wrong is suggesting to max the subwoofer level on the head unit before proceeding with setting amplifier gain. This issue must be examined on case by case basis.

    Also on the +6dB on sub. This is a great receipt to over drive the amplifier and destroy subwoofer with a clipped signal. Set ALL settings to 0dB (no bass boost, sub level at 0, etc). Then set your gain with DMM. See what happens. Use 0dB test tone if you want to be conservative. Use -5dB tone if you feel adventurous. (I prefer -5dB as normal music hardly ever reaches 0dB, much less continuously).




  4. #64
    zako's Avatar
    zako is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jan 2011
    Location
    TX
    Posts
    1,347
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)

    Re: Not impressed

    Quote Originally Posted by av83 View Post
    I have been considering a move to the x996, which has 13 bands per side. I just don't think I can make proper use of such a detailed eq without an RTA. I always feel like I'm just guessing, lol, so I leave it flat and adjust it only if there is a glaring problem.
    I don't think the X996 13 bands are per each side. Another problem with these Kenwood decks is that their face plates are not particularly reliable. The Kenwood KIV media players may be better in this respect as they come with non-removable face plate. In any case, the Pioneer DEH-80PRS AutoEQ does seem to do marvels to the sound. The result is very clean sounding midrange with great imaging. Much better than what I could ever get by tinkering with time alignment alone or with EQ manually with no RTA. The only issue is that it set subwoofer level too low for my taste (fixed easily).




  5. #65
    av83's Avatar
    av83 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Illinois
    Posts
    2,870
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)

    Re: Not impressed

    Quote Originally Posted by zako View Post
    This is a recipe for disaster. Let me tell you that the correct "subwoofer level" setting on the Kenwood decks before you set amplifier gain with DMM is 0dB. I have measured the Kenwood X994 (very similar to X993 through X996) deck voltage on subwoofer RCAs with a DMM. If the signal is at full tilt (0dB signal playing at full volume), then the AC voltage on the outs is close to 4V, as the specs claim. The DMM tutorial is wrong is suggesting to max the subwoofer level on the head unit. This issue must be examined on case by case basis.

    Also on the +6dB on sub. This is a great receipt to over drive the amplifier and destroy subwoofer with a clipped signal. Set ALL settings to 0dB (no bass boost, sub level at 0, etc). Then set your gain with DMM. See what happens. Use 0dB test tone if you want to be conservative. Use -5dB tone if you feel adventurous. (I prefer -5dB as normal music hardly ever reaches 0dB, much less continuously).
    Lol, did you happen to read my post regarding this?



    Pioneer 80prs
    ...
    Rockford Fosgate t800.4, CDT ES-MO 6 mids, Digital Designs T2 tweets
    ...
    2 MB Quart DSC1500.1's strapped on 1 Tantric HDD 12
    Mike Singer 310 amp 6 phase
    ...
    2 runs of Monster Cable 1/0

  6. #66
    av83's Avatar
    av83 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Illinois
    Posts
    2,870
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)

    Re: Not impressed

    Quote Originally Posted by zako View Post
    I don't think the X996 13 bands are per each side. Another problem with these Kenwood decks is that their face plates are not particularly reliable. The Kenwood KIV media players may be better in this respect as they come with non-removable face plate. In any case, the Pioneer DEH-80PRS AutoEQ does seem to do marvels to the sound. The result is very clean sounding midrange with great imaging. Much better than what I could ever get by tinkering with time alignment alone or with EQ manually with no RTA. The only issue is that it set subwoofer level too low for my taste (fixed easily).
    I honestly forgot completely about autoeq. That would be nice. And I'm fairly certain it is thirteen per side.



    Pioneer 80prs
    ...
    Rockford Fosgate t800.4, CDT ES-MO 6 mids, Digital Designs T2 tweets
    ...
    2 MB Quart DSC1500.1's strapped on 1 Tantric HDD 12
    Mike Singer 310 amp 6 phase
    ...
    2 runs of Monster Cable 1/0

  7. #67
    Hookedup12's Avatar
    Hookedup12 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2012
    Location
    NC
    Posts
    179
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)

    Re: Not impressed

    Alright I turned everything thing back down but I'm not getting the same excursion everyone else on YouTube is with more power, also when I turn it up I am hearing something that sounds like rattling but it seems like its coming from the sub, I guess te only way to tell is to pull it out and play it and see why I fucked up.

    ---------- Post added at 08:14 AM ---------- Previous post was at 08:13 AM ----------

    I have more power is what it meant*




  8. #68
    Imtjnotu's Avatar
    Imtjnotu is offline Me Gusta Edition



    Join Date
    Nov 2006
    Location
    San Diego CA
    Posts
    12,521
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)

    Re: Not impressed

    Expecting it to wang off 400 rms sealed hahahahahahaahahahahahaha




  9. #69
    Join Date
    May 2009
    Location
    Arlington, Tn
    Posts
    1,359
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Not impressed

    Yeah, The op didnt do much research before he bought.



    All girls are whores, just ask your mom how you got here.

    Feedback Thread
    http://www.caraudio.com/forums/buyer-seller-feedback/407829-blackfx4intn-feedback-thread.html

  10. #70
    denim's Avatar
    denim is offline SSAudio.com



    Join Date
    Oct 2002
    Location
    SSA HQ East
    Age
    37
    Posts
    28,234
    Post Thanks / Like
    Images
    15
    Mentioned
    92 Post(s)

    Re: Not impressed

    Couple of things from what I have read.

    #1 The Dcon is not broken in yet.
    #2 The most logical option for the output desires is to port the Dcon first
    #3 Keep in mind this is a 300 rms ratted SQ biased sub woofer, please don't expect Xcon level of output from the Dcon.

    So once it is ported and broken in, I really feel you will like the output as the performance per dollar ratio of the Dcon is very hard to beat.





    CarAudio.com mod(original)

  11. Likes Hookedup12, RicksI30 liked this post
  12. #71
    Hookedup12's Avatar
    Hookedup12 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2012
    Location
    NC
    Posts
    179
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)

    Re: Not impressed

    Figured out my shittaayy sub box was leaking new one 2.25 ported at 33hz ordered




  13. #72
    Join Date
    May 2009
    Location
    Arlington, Tn
    Posts
    1,359
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Not impressed

    Ordered from whom? It's not a prefab is it?



    All girls are whores, just ask your mom how you got here.

    Feedback Thread
    http://www.caraudio.com/forums/buyer-seller-feedback/407829-blackfx4intn-feedback-thread.html

  14. #73
    Hookedup12's Avatar
    Hookedup12 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2012
    Location
    NC
    Posts
    179
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)

    Re: Not impressed

    Quote Originally Posted by Nut Hair Trick View Post
    Yeah, The op didnt do much research before he bought.
    4 months of searching, asking, talking, on forums, watching vids I put in the amount of thought needed just had a leaky box and when I turned my gain up it was making a buzzing noise and I thought it was at its limit but its not. It was user error, I knew it was that's why I said it wasn't a ssa prob. I know these things get down I just wasn't using it in the correct enclosure

    ---------- Post added at 12:06 PM ---------- Previous post was at 12:06 PM ----------

    Quote Originally Posted by Nut Hair Trick View Post
    Ordered from whom? It's not a prefab is it?
    Ordered from double o7 at Starr




  15. Likes eddie_93 liked this post
  16. #74
    Join Date
    May 2009
    Location
    Arlington, Tn
    Posts
    1,359
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Not impressed

    Quote Originally Posted by Hookedup12 View Post
    4 months of searching, asking, talking, on forums, watching vids I put in the amount of thought needed just had a leaky box and when I turned my gain up it was making a buzzing noise and I thought it was at its limit but its not. It was user error, I knew it was that's why I said it wasn't a ssa prob. I know these things get down I just wasn't using it in the correct enclosure

    ---------- Post added at 12:06 PM ---------- Previous post was at 12:06 PM ----------



    Ordered from double o7 at Starr
    ok, good luck. Keep us updated.



    All girls are whores, just ask your mom how you got here.

    Feedback Thread
    http://www.caraudio.com/forums/buyer-seller-feedback/407829-blackfx4intn-feedback-thread.html

  17. #75
    Hookedup12's Avatar
    Hookedup12 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2012
    Location
    NC
    Posts
    179
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)

    Re: Not impressed

    Thanks everybody as soon as I get it in the new box ill update




Closed Thread
Page 5 of 7 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 LastLast

Similar Threads

  1. Rsd65CS installed and not impressed
    By itzme218 in forum General Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 05-25-2007, 07:14 AM
  2. installed and not impressed
    By RipDaJacka in forum General Discussion
    Replies: 92
    Last Post: 05-24-2007, 12:36 AM
  3. LostSoul & Digital B - not impressed
    By Pr0d1gy in forum *Negative* Feedback
    Replies: 6
    Last Post: 10-23-2006, 04:17 AM
  4. 12" W6 not impressed
    By joshpoints in forum Subwoofers
    Replies: 17
    Last Post: 06-21-2005, 04:32 PM
  5. not impressed with the L5
    By Brock in forum Subwoofers
    Replies: 12
    Last Post: 11-01-2002, 12:25 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum