Closed Thread
Results 1 to 11 of 11

Reload Thread: New system but no high frequencies above 10,000hz ???

  1. #1
    Roland's Avatar
    Roland is online now Senior VIP Member



    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Atlanta
    Posts
    176
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    New system but no high frequencies above 10,000hz ???

    I have my new system up and running. When i was testing frequencies with my test CD my highs drop out at a liitle at 10Khz, then 12khz 14khz 18khz 20khz =nothing.

    HU Pioneer 80PRS
    Amps -PPI 900.4 front channel driving the tweeters only, rear channel driving the door woofers http://www.precisionpower.com/html-v.../P900-4/2L.jpg
    Using my JBL's MS 62C tweeters right now.

    I'm only using the amp crossover right now for the tweeters. Shouldn't the high pass allow all the higher frequencies through and the adjustment screw just limit the low end of the high frequencies?
    The guy at the shop that built my box said to add the passive crossover to the tweeters to fix this. Is that correct? I did not think the Passive crossover could add anything. So i don't see how that would help

    I have the amp is switched to HPF, and the 10xs pushed in, the screw adjustment makes no differences to my high end.

    The 80PRS HU is in normal mode right now and EQ is flat (i wanted to sort the out before i switch it to active network.)

    Any suggestion would be appreciated.

    HU- Pioneer 80PRS, Amps- PPI P-900.4, & P-1000.1, Sub- Dayton UM10-22 Ultimax, front- JBL-MS62c




  2. Thanks Slayerx thanked for this post



  3. #2
    Roland's Avatar
    Roland is online now Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Atlanta
    Posts
    176
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: New system but no high frequencies above 10,000hz ???

    Tried different speakers and switched rca's still no high fq reponce.

    I have to assume its the HU. I see where a few folks say the DEH 80PRS lacks detail... maybe that's what im running into here. I guess I could swap HU's with my son truck and see what happens. Just seems strange that a audiophile HU would have no real highs




  4. #3
    mylows10's Avatar
    mylows10 is offline Dc,tantric,singer,phd rep mylows10 is a Supporting Member of the forum!

    mylows10 is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    monterey , ca
    Age
    51
    Posts
    18,980
    Post Thanks / Like
    Images
    9
    Mentioned
    490 Post(s)

    Re: New system but no high frequencies above 10,000hz ???

    talk to @Imtjnotu ;




    pioneer avhx 5500 dvd, gzpa 1.4000 x 2
    ab vfl 350.4 ,7 pc 2150 and a 150 ah power ware agm ,275 amp singer alt , 2nd one coming soon
    cdt 6.5 es 6 im mids,cdt es 010 tweets,es 02 mids ,mx1000 3 way x overs , sky high and stinger hpm o gauge wires ,also 2 tantric hdd 15's in a 9.5. ^3 ported no wall box 11.5 octo port.
    NOR CAL DB DRAG JUDGE
    http://www.dcsoundlab.com

  5. #4
    Imtjnotu's Avatar
    Imtjnotu is offline Me Gusta Edition



    Join Date
    Nov 2006
    Location
    San Diego CA
    Posts
    12,521
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)

    Re: New system but no high frequencies above 10,000hz ???

    are you in network or standard mode?




  6. #5
    blobb454's Avatar
    blobb454 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Nov 2012
    Location
    LANSING MI
    Posts
    1,169
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)

    Re: New system but no high frequencies above 10,000hz ???

    Do you have access to any passive cross overs? I had to use them in my camaro to get better freqs out of it. Made a great difference. I have an alpine head unit from like 1903 and some old *** ppi carbon speakers for mids and highs. I also installed a parametric equalizer too which of course made a difference.



    Quote Originally Posted by kpetree View Post
    I feel like you're a waste of your mothers stretch marks, better luck finding your gf next season. Fck off, post dump somewhere else.

  7. #6
    Roland's Avatar
    Roland is online now Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Atlanta
    Posts
    176
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: New system but no high frequencies above 10,000hz ???

    I have it in standard mode . Planed to switch it to network once I sorted out the fq but I will switch in the morning and see if that helps.


    Yes I do have so e passive crossovers.




  8. #7
    blobb454's Avatar
    blobb454 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Nov 2012
    Location
    LANSING MI
    Posts
    1,169
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)

    Re: New system but no high frequencies above 10,000hz ???

    Quote Originally Posted by Roland View Post
    I have it in standard mode . Planed to switch it to network once I sorted out the fq but I will switch in the morning and see if that helps.


    Yes I do have so e passive crossovers.
    I was going to say just hook one up and see what it does for you. Simple enough.



    Quote Originally Posted by kpetree View Post
    I feel like you're a waste of your mothers stretch marks, better luck finding your gf next season. Fck off, post dump somewhere else.

  9. #8
    Roland's Avatar
    Roland is online now Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Atlanta
    Posts
    176
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: New system but no high frequencies above 10,000hz ???

    Quote Originally Posted by blobb454 View Post
    I was going to say just hook one up and see what it does for you. Simple enough.
    Yeah that is true. I'll try that.




  10. #9
    trumpet's Avatar
    trumpet is offline Supporting Vendor trumpet is a Supporting Member of the forum!

    trumpet is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Langdon, ND
    Age
    33
    Posts
    4,570
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)

    Re: New system but no high frequencies above 10,000hz ???

    Adding a passive crossover isn't going to bring back your treble. All it can do is further attenuate frequencies. You should set up the head unit to take care of all crossover duties and run the amplifier in full range mode.




    Small town service, family owned and operated. See our new mobile friendly online store at store.513electronics.com
    Home to CDT Audio's Systems Design Specialist
    Perfect Fit Speaker Kits
    Our CDT Audio dealer store, Clarion,_JBL,_Pioneer,_DB Drive,_Metra,_T-Spec
    My system: Pioneer AVH-4000NEX, JBL MS-8, Clarion XC6610 x 2, CDT 6.7"/4"/1.1" in the front doors, 4"/1.1" center channel, Pioneer TS-W3003D4 12" ported, Clarion SRG-1622R rear fill

  11. #10
    Roland's Avatar
    Roland is online now Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Atlanta
    Posts
    176
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: New system but no high frequencies above 10,000hz ???

    Quote Originally Posted by trumpet View Post
    Adding a passive crossover isn't going to bring back your treble. All it can do is further attenuate frequencies. You should set up the head unit to take care of all crossover duties and run the amplifier in full range mode.
    Yep, that what i had thought also.

    I went active, full range, still the same, no response over 10khz. I have not 100% eliminated the amp, but I am fairly convinced it is the DEH 80PRS.

    So now the question is. Is my HU defective, or do all DEH-80PRS have no 10kHz + treble?




  12. #11
    Roland's Avatar
    Roland is online now Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Atlanta
    Posts
    176
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: New system but no high frequencies above 10,000hz ???

    Quote Originally Posted by trumpet View Post
    Adding a passive crossover isn't going to bring back your treble. All it can do is further attenuate frequencies. You should set up the head unit to take care of all crossover duties and run the amplifier in full range mode.
    Yep, that what i had thought also.

    I went active, full range, still the same, no response over 10khz. I have not 100% eliminated the amp, but I am fairly convinced it is the DEH 80PRS.

    So now the question is. Is my HU defective, or do all DEH-80PRS have no 10kHz + treble?




Closed Thread

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 11-06-2012, 05:37 PM
  2. hooked up new headunit. but no sound?
    By atlninja82 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 10
    Last Post: 08-08-2010, 02:48 AM
  3. Replies: 13
    Last Post: 10-27-2009, 05:20 PM
  4. No high frequencies from subs in trunk...
    By Excalibur0428 in forum Subwoofers
    Replies: 10
    Last Post: 06-28-2006, 04:11 PM
  5. 97 Ford Escort - New stereo, but no heat/AC???
    By entrappedmind in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 1
    Last Post: 02-10-2003, 06:27 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum