Closed Thread
Results 1 to 9 of 9

Reload Thread: Help..

  1. #1
    gunnar kennedy's Avatar
    gunnar kennedy is offline Junior Member



    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Big Spring, Tx
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)

    Help..

    i have 2 jl audio 12" w3's running off of a kenwood 1800 watt amp, bridged inside of the box.
    i dont know if it is the amp or subs but when the subs hit its not deep as it should be they are moving but no air is coming out of the port... what could be causing this?







  2. #2
    West's Avatar
    West is offline Banned



    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Oliver Springs, TN
    Posts
    3,703
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1406 Post(s)

    Re: Help..

    Quote Originally Posted by gunnar kennedy View Post
    i have 2 jl audio 12" w3's running off of a kenwood 1800 watt amp, bridged inside of the box.
    i dont know if it is the amp or subs but when the subs hit its not deep as it should be they are moving but no air is coming out of the port... what could be causing this?
    Do you have any filters set on the amp or on the deck?
    Crazy question, but is your amp physically inside the box?




  3. #3
    mylows10's Avatar
    mylows10 is offline Dc,tantric,singer,phd rep mylows10 is a Supporting Member of the forum!

    mylows10 is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    monterey , ca
    Age
    51
    Posts
    19,582
    Post Thanks / Like
    Images
    9
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    5144 Post(s)

    Re: Help..

    out of phase ,the amp doesn't put out 1800 watts either ,maybe 900 at most ,pull the subs and check the wiring make sure its all good




    pioneer avhx 5500 dvd, gzpa 1.4000 x 2
    ab vfl 350.4 ,7 pc 2150 and a 150 ah power ware agm ,275 amp singer alt , 2nd one coming soon
    cdt 6.5 es 6 mids,cdt es 010 tweets,es 03 Mids ,mx1000 3 way x overs , sky high and stinger hpm o gauge wires ,also 2 tantric hdd 15's in a 9.5. ^3 ported no wall box 11.5 octo port.
    NOR CAL DB DRAG JUDGE
    http://www.dcsoundlab.com

  4. #4
    Mboyle1145's Avatar
    Mboyle1145 is offline Member



    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Houston, Tx
    Posts
    127
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    28 Post(s)

    Re: Help..

    i just delt with a similar issue on my aq check the lpf on the amp and check the filters on the deck is ther a sub sonic filter on the amp ?




  5. #5
    gunnar kennedy's Avatar
    gunnar kennedy is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Big Spring, Tx
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)

    Re: Help..

    what is lpf?
    and i have a capacitor on it.




  6. #6
    Mboyle1145's Avatar
    Mboyle1145 is offline Member



    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Houston, Tx
    Posts
    127
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    28 Post(s)

    Re: Help..

    lpf is your low pass filter it will filter out frequencies that are played. subsonic will be the low end feqencies that are cut out as well also your head unit might have filters on it for example my alpine has a sub lpf that you can set to 60 80 100 120. also what size box you got and what is the port tuned to




  7. #7
    gunnar kennedy's Avatar
    gunnar kennedy is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Big Spring, Tx
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)

    Re: Help..

    my box is custom build for a single cab f-150. the port is facing up with the subs towards the seats. i havent changed anything a wire came loose inside of the box on the sub so i reconnected it, and when i put it back it was working just fine for a few weeks then it started doing this...




  8. #8
    Mboyle1145's Avatar
    Mboyle1145 is offline Member



    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Houston, Tx
    Posts
    127
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    28 Post(s)

    Re: Help..

    have you checked all the wiring again? if they keep coming loose solder them to the terminals on the box and i want to saw the jls have the push terminals so those are good




  9. #9
    gunnar kennedy's Avatar
    gunnar kennedy is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Big Spring, Tx
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)

    Re: Help..

    yes, i checked the wiring and its all good. its just really weird that my subs move a **** load like normal. and if i put a little pressure on one of the other while it is hitting it makes it sound more deep and more on the lines of how it should sound.




Closed Thread

Similar Threads

  1. help me with amp choice?
    By BUFFALOboybeats in forum General Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 03-19-2007, 01:24 AM
  2. jl 500.1 or audiobahn 1300 hcx? HELP!!!! quick
    By rpeterson57 in forum General Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 06-04-2002, 05:40 AM
  3. '94 Toyota Pickup help
    By Skatersev in forum General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 12-13-2001, 08:58 PM
  4. need help on my setup
    By <helpme> in forum General Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 12-11-2001, 02:28 AM
  5. SUGGESTIONS!!!!!!!! HELP??!!!!
    By <nate> in forum General Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 12-10-2001, 01:30 PM

User Tag List

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum