Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Reload Thread: Guys help!!!!

  1. #1
    juanmgarza26's Avatar
    juanmgarza26 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Nov 2012
    Location
    McAllen, TX
    Posts
    564
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Icon8 Guys help!!!!

    I just finished my install but im experiencing a problem. my optima battery which is in the truck drops below 11v and causes my JL 1000/1 and 300/4 to shut off. i read my voltages and my main battery holds steady 12.8 and my optima battery which powers the amps drops to below 10... why is this happening?? I have a pac-200 between the batteries...
    Last edited by juanmgarza26; 11-15-2012 at 04:41 PM.







  2. #2
    matt_bennett05's Avatar
    matt_bennett05 is online now mattchoo!



    Join Date
    Aug 2009
    Location
    South Westerly Georja
    Posts
    3,442
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)

    Re: Guys help ddd:

    Is the rear batt dead?



    D.D.Q.F.

    Traded with : norrizzle9, BassAddictJ (x2), TWiZTid859, btr, btdickey, mylows10, Sour_Deez, El_Weenie;
    Bought from : NeilBarber, kurtbeast, bubbagumper, cd6551,
    mistergrubbs, gbo559, ltr450racer690, nismos14, ptcmarty,

  3. #3
    juanmgarza26's Avatar
    juanmgarza26 is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    McAllen, TX
    Posts
    564
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Guys help ddd:

    No it just drops WAYY too low in voltage i took it out to charge it a while ago and charged up to 13v and put it back in and held at 12.8 - 12.9 then started dropping, i turned on my car to see if the alternator would charge it up and no change...




  4. #4
    Better-Action's Avatar
    Better-Action is offline give me a reach around



    Join Date
    Sep 2012
    Location
    SD
    Posts
    424
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)

    Re: Guys help!!!!

    Battery no good.




  5. #5
    matt_bennett05's Avatar
    matt_bennett05 is online now mattchoo!



    Join Date
    Aug 2009
    Location
    South Westerly Georja
    Posts
    3,442
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)

    Re: Guys help!!!!

    Load test the batt. If you can't do it take it to a Advanced Auto Parts/Autozone/O'Reily's etc and have them check it w/ a load tester.



    D.D.Q.F.

    Traded with : norrizzle9, BassAddictJ (x2), TWiZTid859, btr, btdickey, mylows10, Sour_Deez, El_Weenie;
    Bought from : NeilBarber, kurtbeast, bubbagumper, cd6551,
    mistergrubbs, gbo559, ltr450racer690, nismos14, ptcmarty,

  6. #6
    mylows10's Avatar
    mylows10 is online now Dc,tantric,singer,phd rep mylows10 is a Supporting Member of the forum!

    mylows10 is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    monterey , ca
    Age
    51
    Posts
    18,994
    Post Thanks / Like
    Images
    9
    Mentioned
    490 Post(s)

    Re: Guys help!!!!

    dead cell in the battery = no good




    pioneer avhx 5500 dvd, gzpa 1.4000 x 2
    ab vfl 350.4 ,7 pc 2150 and a 150 ah power ware agm ,275 amp singer alt , 2nd one coming soon
    cdt 6.5 es 6 im mids,cdt es 010 tweets,es 02 mids ,mx1000 3 way x overs , sky high and stinger hpm o gauge wires ,also 2 tantric hdd 15's in a 9.5. ^3 ported no wall box 11.5 octo port.
    NOR CAL DB DRAG JUDGE
    http://www.dcsoundlab.com

  7. Likes Devil Tiger liked this post
  8. #7
    Devil Tiger's Avatar
    Devil Tiger is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Southern Illinois, United States
    Posts
    150
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Guys help!!!!

    dead cell



    2004 Hyundai Tiburon GT V6

    Source Unit: Pioneer AVIC-X9115BT
    Front Stage: CDT Comps
    Rear Stage: Stock JBL Ovals
    Sub Stage: 15" Memphis M3 Mojo Quad 1
    Amps: Rockford Fosgate P800.4 - Memphis 16-MC1.1100
    Wire: 1/0 + 4 AWG OFC Power

  9. #8
    juanmgarza26's Avatar
    juanmgarza26 is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    McAllen, TX
    Posts
    564
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Guys help!!!!

    Going to go to advance and get it checked, this is the first time it ever being connected, so if its a bad batt i can get it replaced for free, i still have like two months left for free replacement.




  10. #9
    gckless's Avatar
    gckless is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Aug 2011
    Location
    San Antonio
    Posts
    4,123
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)

    Re: Guys help!!!!

    Quote Originally Posted by juanmgarza26 View Post
    Going to go to advance and get it checked, this is the first time it ever being connected, so if its a bad batt i can get it replaced for free, i still have like two months left for free replacement.
    What voltage are you gettin with the car on? If the alternator isn't even touching it, if the battery voltage doesn't go up at all when you start the car, take that isolator out and test again. It could be bad or wired wrong.



    Quote Originally Posted by ducatipaso View Post
    15inch subs can't play fast beats, they take more power and that taxes the vehicles electrical system. You will wake up and "hear" then see the light at the end of the tunnel and it will be 3 10's pounding so hard you wont even open your trunk or turn your system on because you 15's will sound sloppy & weak.
    Quote Originally Posted by benbenondatrack View Post
    stfu lesbo.why are you worried about me so much? you must want to date me ya little cookie monster but i dont even like sweets. your just a cup full of ice, dirt dead nasty azz ice...without the water.

    Dat Build Log: http://mobileaudioforum.com/forum/showthread.php?2566-1999-Chevrolet-Blazer&highlight=1999+blazer

  11. #10
    juanmgarza26's Avatar
    juanmgarza26 is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    McAllen, TX
    Posts
    564
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Guys help!!!!

    Before taking it out i did that, i just jumped the wire over so that the lead going to the back batt was directly with the front and didn't pick up voltage, stayed below 10, i got a batt from one of my other vehicles and put it to the isolator and the charge stayed at 12.6 volts, so my brand new optima is a bad batt, my car batt is at 12.2-12.5 volts, and my back batt was at 2.6 mostly, so its not my wiring or my isolator




  12. #11
    juanmgarza26's Avatar
    juanmgarza26 is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    McAllen, TX
    Posts
    564
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Guys help!!!!

    Hey guys, i took the optima to advance and got it checked, it just needs a recharge it will be ready for tomorrow, another q, could this have been my car voltage regulator??




  13. #12
    mylows10's Avatar
    mylows10 is online now Dc,tantric,singer,phd rep mylows10 is a Supporting Member of the forum!

    mylows10 is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    monterey , ca
    Age
    51
    Posts
    18,994
    Post Thanks / Like
    Images
    9
    Mentioned
    490 Post(s)

    Re: Guys help!!!!

    no




    pioneer avhx 5500 dvd, gzpa 1.4000 x 2
    ab vfl 350.4 ,7 pc 2150 and a 150 ah power ware agm ,275 amp singer alt , 2nd one coming soon
    cdt 6.5 es 6 im mids,cdt es 010 tweets,es 02 mids ,mx1000 3 way x overs , sky high and stinger hpm o gauge wires ,also 2 tantric hdd 15's in a 9.5. ^3 ported no wall box 11.5 octo port.
    NOR CAL DB DRAG JUDGE
    http://www.dcsoundlab.com

  14. #13
    gckless's Avatar
    gckless is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Aug 2011
    Location
    San Antonio
    Posts
    4,123
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)

    Re: Guys help!!!!

    Quote Originally Posted by juanmgarza26 View Post
    Hey guys, i took the optima to advance and got it checked, it just needs a recharge it will be ready for tomorrow, another q, could this have been my car voltage regulator??
    It's not the voltage regulator. If it was that your entire system would be displaying these characteristics. That's bad biz though, been seeing a lot of problems with Optima lately. I won't be buying another one.



    Quote Originally Posted by ducatipaso View Post
    15inch subs can't play fast beats, they take more power and that taxes the vehicles electrical system. You will wake up and "hear" then see the light at the end of the tunnel and it will be 3 10's pounding so hard you wont even open your trunk or turn your system on because you 15's will sound sloppy & weak.
    Quote Originally Posted by benbenondatrack View Post
    stfu lesbo.why are you worried about me so much? you must want to date me ya little cookie monster but i dont even like sweets. your just a cup full of ice, dirt dead nasty azz ice...without the water.

    Dat Build Log: http://mobileaudioforum.com/forum/showthread.php?2566-1999-Chevrolet-Blazer&highlight=1999+blazer

  15. #14
    juanmgarza26's Avatar
    juanmgarza26 is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2012
    Location
    McAllen, TX
    Posts
    564
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Guys help!!!!

    sorry to post so many questions, how exactly does the PAC-200 work? I know it isolates the battery from the main battery but i want to know what happens when the remote turns on and off... really appreciate all the responses




  16. #15
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    blue springs, mo
    Posts
    30
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Guys help!!!!

    Do you have a fuse between your front and rear battery? I had this problem once and turned out the fuse was blown and the system was running off the rear battery only and not being charged.




Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Which head unidt is better guys ? HElp
    By paulfrank24 in forum General Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 01-23-2004, 03:48 AM
  2. Guys help me find a 4 channel amp...
    By kmu in forum Amplifiers
    Replies: 4
    Last Post: 10-02-2002, 11:07 AM
  3. hey guys help me out is this good deal
    By jaygeorge1979 in forum Subwoofers
    Replies: 2
    Last Post: 08-07-2002, 10:41 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 03-29-2002, 01:35 PM
  5. hey can you guys help me out
    By mr.cableboi in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 1
    Last Post: 12-17-2001, 01:57 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum