Closed Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 16 to 28 of 28

Reload Thread: New system issues

  1. #16
    bgballin26's Avatar
    bgballin26 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Stillwater, Ok
    Posts
    34
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: New system issues

    Update: I wired my sub to 1 ohm, I downloaded a 40 hertz test tone but for some reason it wouldn't play, I ended up playing a hard hitting song off young jeezy cd and adjusting my gain to roughly 31 volts, no bass boost, no sub sonic, around 80 on lpf. It sounds ten times better, no clipping issues. Now I need to figure out how to get a test tone cd to play so I can set it the proper way. And I do think my box is hurting the performance.







  2. #17
    trumpet's Avatar
    trumpet is offline Supporting Vendor trumpet is a Supporting Member of the forum!

    trumpet is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Langdon, ND
    Age
    33
    Posts
    4,473
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)

    Re: New system issues

    Quote Originally Posted by bgballin26 View Post
    Ok, I did have problems finding a good spot to ground, I ended up sanding a spot close to where the 6x9's mount and using a self tapping screw. So maybe my ground is still not good enough.
    I read that you got the bass working better, but you need to fix the ground connection. Self-tapping screws are not good for amplifier ground wires. I use a bolt, a nut, and a lock washer. Also your ground location could be better. You're getting additional resistance by having the circuit path go through multiple layers of metal and welds. If you can ground it through the floor of the body near the strongest structural supports that lead up to the engine bay that's better. You'll need to be able to get to the underside to put the lock washer and nut on.




    Small town service, family owned and operated. See our new mobile friendly web site at www.513electronics.com
    Home to CDT Audio's Systems Design Specialist
    Our CDT Audio dealer store, Clarion,_JBL,_Pioneer,_RE_Audio,_DB Drive,_Metra,_T-Spec, perfect fit speaker kits for your vehicle
    My system: Pioneer AVH-4000NEX, JBL MS-8, Clarion XC6610 x 2, CDT 6.7"/4"/1.1" in the front doors, 4"/1.1" center channel, QES-1220 12" x 2, Clarion SRG-1622R rear fill

  3. #18
    bgballin26's Avatar
    bgballin26 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Stillwater, Ok
    Posts
    34
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: New system issues

    Maybe i could drill a hole through the floor pan in the trunk and use a rubber grommet and run the ground wire underneath somewhere? I would run another wire up to the engine bay but truth be told getting the power wire through the firewall was the hardest part and biggest headache of the install, i had to go behind the driver side fender well, poke a hole in a rubber grommet holding 50 (guessing) wires and really couldn't see what i was doing. If i can find a better place toward the rear i'm all for it.




  4. #19
    NoLoud4U's Avatar
    NoLoud4U is offline High Output SQ



    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Va Beach, Va
    Age
    34
    Posts
    7,644
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)

    Re: New system issues

    You need to have the subsonic on.



    2014 Ford Fusion
    All stock everything.

  5. #20
    bgballin26's Avatar
    bgballin26 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Stillwater, Ok
    Posts
    34
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: New system issues

    Ok, so should i set the sub sonic at the hertz my box is tuned too?




  6. #21
    Timmy13091's Avatar
    Timmy13091 is offline Team DC



    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Chicago
    Posts
    2,915
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)

    Re: New system issues

    Quote Originally Posted by bgballin26 View Post
    Ok, so should i set the sub sonic at the hertz my box is tuned too?
    No what your box to just what it peakes at .. Around 28hz I'd say U wanna be able to still hit the lows




  7. #22
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Dallas, Tx/Ada, Ok
    Age
    20
    Posts
    3,768
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)

    Re: New system issues

    Op if you need any help with building the box, or need one built, or need your gains set HMU. I'm about an hour 45 from you. Always down to help someone in need




  8. #23
    bgballin26's Avatar
    bgballin26 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Stillwater, Ok
    Posts
    34
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: New system issues

    Quote Originally Posted by 04murdalanche View Post
    Op if you need any help with building the box, or need one built, or need your gains set HMU. I'm about an hour 45 from you. Always down to help someone in need
    Thanks i really appreciate that, i have been watching youtube videos and reading articles, i used to just throw a system in and bump it, but now i'm learning how everything works and the proper way to do things, i'm very impressed with Sundown Audio, and can't believe i'm putting this much power to 1 10" sub.




  9. #24
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Dallas, Tx/Ada, Ok
    Age
    20
    Posts
    3,768
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)

    Re: New system issues

    Quote Originally Posted by bgballin26 View Post
    Thanks i really appreciate that, i have been watching youtube videos and reading articles, i used to just throw a system in and bump it, but now i'm learning how everything works and the proper way to do things, i'm very impressed with Sundown Audio, and can't believe i'm putting this much power to 1 10" sub.
    you should check out their Z line, youll be amazed.




  10. #25
    Kingstroker's Avatar
    Kingstroker is offline Mr Dique



    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Guthrie, OK
    Posts
    381
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: New system issues

    I was looking for test tones and found this:
    Download Audio Tone Files




  11. #26
    bgballin26's Avatar
    bgballin26 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Stillwater, Ok
    Posts
    34
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: New system issues

    frequencies look really high on those test tones. I think you are supposed to use around 50hz or somewhere close to that, i was trying 40hz, but when i played it with my volt meter hooked up to the speaker outputs nothing was happening, until i put in a music cd then it started working. Not sure if it's something i did wrong while burning to a cd or what the problem might be.




  12. #27
    bgballin26's Avatar
    bgballin26 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Stillwater, Ok
    Posts
    34
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: New system issues

    I for sure need to upgrade my electrical, when i really crank it up with the head lights on they start dimming hard. The positive wire on the battery has a fuse built into the connector, i have no idea what this is for, but i'm sure it is needed, so i don't know about doing the big 3.




  13. #28
    bgballin26's Avatar
    bgballin26 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Stillwater, Ok
    Posts
    34
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: New system issues

    Now that i have had some time to get used to my system i think i need to add another sub, one is just not getting loud enough for my liking. Any thoughts? This is the first 10" sub i have had in awhile, i usually rock 12's or 15's but my trunk is not tall enough to go with 12's. Would adding another 10", running at 2 ohms and having my box tuned lower (32hz) be louder than my 1 10" and 1 ohm?



    Kenwood Excelon 696
    Precision Power Phantom P1000.1
    Sundown Audio SA-10 D2 wired @ 1 ohm
    Kicker 4 gauge wiring kit

Closed Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Similar Threads

  1. New system installed, Sound Issues!
    By Mistadabolina in forum General Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 05-03-2004, 11:50 AM
  2. new system coming in now Zane your input would be very helpfull here
    By stereoskitz in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 13
    Last Post: 03-24-2002, 06:25 PM
  3. New System Diagram
    By zane in forum General Discussion
    Replies: 24
    Last Post: 02-26-2002, 12:52 PM
  4. New System
    By GKS_UO in forum General Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 01-31-2002, 03:47 PM
  5. wanna buy new system??
    By powerinGTI in forum Subwoofers
    Replies: 1
    Last Post: 12-31-2001, 09:03 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum