Closed Thread
Results 1 to 2 of 2

Reload Thread: Static coming from speakers at high volume after amp install

  1. #1
    a216vcti's Avatar
    a216vcti is offline Junior Member



    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Middle River, MD
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Static coming from speakers at high volume after amp install

    So, I recently installed a MTX 942 and 12" JL W7. I have a 2003 VW Jetta GLi with the monsoon premium 6 stereo. I used a SOEM-T LOC for signal. I grabbed signal behind the radio.

    The problem is that everytime I turn the volume high and the bass hits hard, the factory speakers start to distort and have a lot of static. I unplug the RCA wires from the LOC, killing the amp and sub and the distortion/static goes away.

    Here's the wires I tapped into behind the radio:

    RF+ - Green
    RF- - Black
    RR+ - Orange
    RR- - Black

    So far, I've ruled out the RCA wires. I orignally though that the RCA wires were pinched somewhere, so I ran a second set and the problem still persisted. So it's not that. I put the wires in one by one and it seems like the problem is still there no matter which channel I use. Im starting to think maybe the monsoon amp is running out of amperage when the bass hits because the monsoon system works fine when the RCA wires are both unplugged but when the RCA wires are plugged in; I get the static.

    Anyone know where to go from here?







  2. #2
    a216vcti's Avatar
    a216vcti is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Middle River, MD
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Static coming from speakers at high volume after amp install

    Mods, please delete this. I posted this in the wrong forum.




Closed Thread

Similar Threads

  1. Sub coming on only at high volumes
    By nickpapa in forum General Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 10-30-2011, 09:26 AM
  2. pulsing from speakers at high volume ..
    By Harleyfx69 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 3
    Last Post: 10-27-2009, 11:51 PM
  3. Buzzing in speakers at high volume
    By vinsewah in forum Speakers
    Replies: 3
    Last Post: 06-24-2008, 01:36 PM
  4. Replies: 27
    Last Post: 10-18-2007, 08:03 AM
  5. Knocking sound from sub at high volumes
    By PESteele in forum General Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 09-23-2006, 09:53 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum