User Tag List

Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 28

Reload Thread: new setup

  1. #1
    cbuts's Avatar
    cbuts is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Sep 2011
    Location
    canada,ont
    Posts
    719
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    new setup

    first real audio setup.


    pics n whatnot of my setup.
    any suggestions please say , cant turn gain up anymore because i keep blowing fuses, have to upgrade wire/holder.
    currently using a 80A fuse


    MVI_0918.mp4 video by cbuts05 - Photobucket













    Last edited by cbuts; 11-23-2011 at 11:59 PM.







  2. #2
    VWBobby's Avatar
    VWBobby is offline PG and SS nuthugger



    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Nibiru
    Age
    33
    Posts
    1,326
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: new setup

    Decent looking box, good subs. Why do you have the meter probes stuck into your amps measuring resistance? You can't get an accurate measurement of your speaker ohm load, if that's what you're trying to do. Go to Car Alarm, Car Stereo, Mobile Video, and Cruise Control Info for Installers and check the speaker wiring diagrams to wire your speakers for the correct ohm load. Or measure with them disconnected from the amp.



    '65 VW Bus
    ------
    MA Hippo 122, (2) Aura Sound 8's, (2) SoundStream 6.5 coax, (2) Alpine Type-S 6x9's [rear fill], MBQ DSC1500.1D, RF 501X

    '02 BMW 330xi (AWD coupe), every option
    ------
    Harman/Kardon 12-speaker System Option + Dayton HO D4 10" and PPI Ion 650.1 in sealed box
    And many more car audio goodies in storage

  3. #3
    splwj47's Avatar
    splwj47 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Great White North
    Age
    26
    Posts
    2,674
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: new setup

    cinemma- that song slams pretty hard!!!!



    2003 JEEP Grand Cherokee
    HU- pioneer 80prs
    Front Stage- Tantric HD comps.
    FS Amp- B2 Quattro
    Sub Amp-B2 Zero1
    Subs- Tantric HDD 12's
    box - 4.5^3 32hz

  4. #4
    mylows10's Avatar
    mylows10 is online now Dc,tantric,singer,phd rep mylows10 is a Supporting Member of the forum!

    mylows10 is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    monterey , ca
    Age
    51
    Posts
    19,189
    Post Thanks / Like
    Images
    9
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: new setup

    ehh !! ok .nice subs, amp ,ok at best




    pioneer avhx 5500 dvd, gzpa 1.4000 x 2
    ab vfl 350.4 ,7 pc 2150 and a 150 ah power ware agm ,275 amp singer alt , 2nd one coming soon
    cdt 6.5 es 6 mids,cdt es 010 tweets,es 03 Mids ,mx1000 3 way x overs , sky high and stinger hpm o gauge wires ,also 2 tantric hdd 15's in a 9.5. ^3 ported no wall box 11.5 octo port.
    NOR CAL DB DRAG JUDGE
    http://www.dcsoundlab.com

  5. #5
    IonRL205's Avatar
    IonRL205 is offline DJ h4z4rdes IonRL205 is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Abilene, Texas
    Posts
    2,449
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: new setup

    Quote Originally Posted by VWBobby View Post
    Decent looking box, good subs. Why do you have the meter probes stuck into your amps measuring resistance? You can't get an accurate measurement of your speaker ohm load, if that's what you're trying to do. Go to Car Alarm, Car Stereo, Mobile Video, and Cruise Control Info for Installers and check the speaker wiring diagrams to wire your speakers for the correct ohm load. Or measure with them disconnected from the amp.
    Did you maybe not think that he's setting his gain with a DMM? You don't have to unplug your speakers to set your gain with a DMM...its just a lot easier so you don't have a 50z test tone blasting through your ears.

    Edit nvm...saw that the DMM was on Ohms lol
    Last edited by IonRL205; 11-23-2011 at 07:42 PM. Reason: im dumb



    Headunit - Pioneer DEH-P8300UB
    Subs - None
    Sub Amp - 2x Crescendo 3kwp
    Front Stage - Polk Audio db651 Coaxial
    Front Amp - None

    Quote Originally Posted by zako View Post
    Most properly done 15 inch subwoofers are not suited for car audio use simply due to box size requirements.

  6. #6
    >>SQL<<'s Avatar
    >>SQL<< is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    May 2011
    Location
    USA
    Posts
    1,457
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: new setup

    use img tags
    like this
    [IMG]address-to-picture.com[/IMG]

    Makes your post look like this...

















  7. #7
    >>SQL<<'s Avatar
    >>SQL<< is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    May 2011
    Location
    USA
    Posts
    1,457
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: new setup

    Quote Originally Posted by IonRL205 View Post
    Did you maybe not think that he's setting his gain with a DMM? You don't have to unplug your speakers to set your gain with a DMM...its just a lot easier so you don't have a 50z test tone blasting through your ears.
    No he has it set on OHMS - it would be set to A/C VOLTAGE if he was setting his gains.
    Why don't you learn more before you try and correct someone here.




  8. #8
    >>SQL<<'s Avatar
    >>SQL<< is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    May 2011
    Location
    USA
    Posts
    1,457
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: new setup

    Also to the OP - spray some battery terminal protector over the area you grounded at, that freshly scratched area can / will rust super easy.

    You can find it at the auto parts store for a few bucks in a spray bottle.

    I think it is pretty good for a first setup - clean install, good choices in equipment. Did you build the box yourself? $10 in carpet will make the box look much better IMHO




  9. #9
    TheUnderFighter's Avatar
    TheUnderFighter is offline Beer Addict



    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Murrieta, California, (SoCal)
    Age
    23
    Posts
    3,465
    Post Thanks / Like
    Images
    5
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: new setup

    Get some carpet on that box, and a proper fuse... and prolly a bigger amp :P Should be throwing 2k at those bad boys.



    2009 Hyundai Elantra - Budget Sound in Progress
    HU- Kenwood eXcelon KDC-X994
    Fronts- Crescendo MP6 mids, Vifa Ring Radiator tweets on Arc KS300.4
    Subs- Single SA-10 on Mmats 2000.1 @ 1ohm
    Misc- 1/0 CCA from AT, Big 3 in Stinger HPM, and AT 60 mil deadener
    Bought from: Inferno333, select127, treesive, Kangaroux, DonH
    Sold to: coolest user, Psychodrama, MidgetClown, mr.tigger, av83

  10. #10
    Bettr n' Revrse's Avatar
    Bettr n' Revrse is offline I do what I want



    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Grand Junction, CO
    Posts
    16,860
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: new setup

    Not bad...




    Western Rep.

    99 Honda CRV: (Always Changing) ___________ 79 F-150: Show Truck ________________
    -Head Unit: Eclipse CD7100________________ -Head Unit: Eclipse CD7100
    -Sub Stage: Sundown SD-2 8's sealed________ -Sub Stage: Looking
    -Mids/Highs: Deciding_____________________ -Mids/Highs: Scan Speak & Blaupunkt
    -Sub Amp: MMATS Hifi 6 channel____________ -Sub Amp: American Warrior Set (Zed Built)
    -Mid Amp: ^^^ 5/6 bridged at 1 ohm_________ -Mid Amp: ^^^

  11. #11
    cbuts's Avatar
    cbuts is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2011
    Location
    canada,ont
    Posts
    719
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: new setup

    thanks for the posts guys, yea its my first REAL setup, i had ****** mtx subs that didnt pound at all before that i got for free, so i went bigger this timee.

    got the box design from pro rabbit, got my dad to build it, and ya im new to all this, i was checking the ohms oh my subs, but it should be a 1ohm load its just got lil current running from amp right?

    ill be running 0 guage soon with a bigger fuse holder so i can put more gain out, if i turn it up anymore the 80a fuse pops :P




  12. #12
    cbuts's Avatar
    cbuts is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2011
    Location
    canada,ont
    Posts
    719
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: new setup

    Quote Originally Posted by zigzag420 View Post
    cinemma- that song slams pretty hard!!!!
    yeah, amp was only hitting like 16 volts too, if t hat means anything




  13. #13
    audiobaun's Avatar
    audiobaun is offline Premium Member audiobaun is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    Jun 2011
    Location
    rockwall,Tx
    Posts
    6,576
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: new setup

    Looks GREAT man..Nice job.Get you some heat shrink in that fuse connector though and get rid of the tape, that way it is water tight..Nice job though




  14. #14
    jirehn's Avatar
    jirehn is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Tempe, AZ
    Posts
    369
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: new setup

    Great subs it really gets my attention,Well great job dude you do really have a nice set up.




  15. #15
    diesel23's Avatar
    diesel23 is offline Member



    Join Date
    Nov 2011
    Location
    dyer,in
    Posts
    40
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: new setup

    looks good , your headed in the right direction , keep it up!!




Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum