Closed Thread
Results 1 to 8 of 8

Reload Thread: Will a rockford t5002 amp run 4 12 inch rockford p1s please healp

  1. #1
    wmhjms08's Avatar
    wmhjms08 is offline Junior Member



    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Elizabethtown, KY
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Will a rockford t5002 amp run 4 12 inch rockford p1s please healp

    Ok so I just got a rockford fosgate t5002 amp and im trying to run all one brand so I was thinking of running 4 p1 12s in a sealed box a little over 5 cf any help would be great

    1. will my amp run 4 good they are single 4 ohm

    2. is the box big enough? too big?







  2. #2
    BnGRacing's Avatar
    BnGRacing is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Chicago
    Posts
    415
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Will a rockford t5002 amp run 4 12 inch rockford p1s please healp

    That RF amp will have no problem powering 4 or 14 subs so long as you get the impedance right (4ohm). Despite the literature, those amps are NOT 1ohm stable.




  3. #3
    kushy_dreams's Avatar
    kushy_dreams is offline The resident hippie



    Join Date
    Sep 2009
    Location
    twenty past four
    Posts
    4,091
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)

    Re: Will a rockford t5002 amp run 4 12 inch rockford p1s please healp

    That amp will work on the subs, here is how they will wire up to the amp, the pic says a mono amp so ignore that part but its wired up exactly the way you will need it :



    The box might be a little big for those p1s, I'd stay closer to 1.25-1.5 cu/ft per sub or 3.75-4.5cu/ft.



    13 Dodge Dart Rallye 1.4T


    http://mobileaudioforum.com/forum/forum.php<

    BOYCOTT SKAR AUDIO! SHADY BUSINESS PRACTICES SHOULD NEVER BE ENCOURAGED!

  4. #4
    dbeez's Avatar
    dbeez is offline Supporting Vendor dbeez is a Supporting Member of the forum!

    dbeez is a Supporting Vendor of the forum!

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    crestwood,ky
    Posts
    9,412
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    80 Post(s)

    Re: Will a rockford t5002 amp run 4 12 inch rockford p1s please healp

    Meh



    2002 suburban
    Security System Code alarm
    Electrical Dc power sp270 7 deka 9A31's and lots of 1/0
    Headunit pioneer 880prs
    Amps 2 Sax125.2 front stage crossfire xs8k@.5
    Wiring lots of 1/0 stinger, tsunami
    Mids & Tweeters 2 sets cdt m6+ mids 2 sets cdt tw25 tweets
    Subs 2-18" nightshade v2's d2
    System DetailsDaily driver.

  5. #5
    kyle3194's Avatar
    kyle3194 is offline Member



    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Kansas
    Posts
    90
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Will a rockford t5002 amp run 4 12 inch rockford p1s please healp

    Quote Originally Posted by wmhjms08 View Post
    Ok so I just got a rockford fosgate t5002 amp and im trying to run all one brand so I was thinking of running 4 p1 12s in a sealed box a little over 5 cf any help would be great

    1. will my amp run 4 good they are single 4 ohm

    2. is the box big enough? too big?
    Eh, 4 P1's SMH.... you probably woulda been better getting a little bit better of subs, like one or two p3's or something like that.... Its gonna be loud, but the quality is not going to be there.



    1997 Dodge Dakota
    Head Unit -Kenwood KDC-BT852HD
    Stock 6.5's all the way around
    Soon to add an 8" in custom center console

  6. #6
    kushy_dreams's Avatar
    kushy_dreams is offline The resident hippie



    Join Date
    Sep 2009
    Location
    twenty past four
    Posts
    4,091
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)

    Re: Will a rockford t5002 amp run 4 12 inch rockford p1s please healp

    P1s arent as bad as everyone makes them out to be. Yes they are overpriced for what you get and there are better values out there, but they will do alright ported. Most people knock them because they have only heard them sealed or just hate because its a mainstream company.



    13 Dodge Dart Rallye 1.4T


    http://mobileaudioforum.com/forum/forum.php<

    BOYCOTT SKAR AUDIO! SHADY BUSINESS PRACTICES SHOULD NEVER BE ENCOURAGED!

  7. #7
    kyle3194's Avatar
    kyle3194 is offline Member



    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Kansas
    Posts
    90
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Will a rockford t5002 amp run 4 12 inch rockford p1s please healp

    Quote Originally Posted by kushy_dreams View Post
    P1s arent as bad as everyone makes them out to be. Yes they are overpriced for what you get and there are better values out there, but they will do alright ported. Most people knock them because they have only heard them sealed or just hate because its a mainstream company.
    I really like RF's but im just saying he coulda got better sound quality... I know a lot of people are just in it for loudness, but I still like having good sound quality.



    1997 Dodge Dakota
    Head Unit -Kenwood KDC-BT852HD
    Stock 6.5's all the way around
    Soon to add an 8" in custom center console

  8. #8
    kushy_dreams's Avatar
    kushy_dreams is offline The resident hippie



    Join Date
    Sep 2009
    Location
    twenty past four
    Posts
    4,091
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)

    Re: Will a rockford t5002 amp run 4 12 inch rockford p1s please healp

    I have only heard p1s sealed, but I am about to build a ported box for some older p1 10s I scoredfor cheap on craigslist. Most people that buy p1s don't bother to put them in a custom box and instead do sealed or prefab ported. That's why a lot of entry level subs have a bad rep.



    13 Dodge Dart Rallye 1.4T


    http://mobileaudioforum.com/forum/forum.php<

    BOYCOTT SKAR AUDIO! SHADY BUSINESS PRACTICES SHOULD NEVER BE ENCOURAGED!

Closed Thread

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum