Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Reload Thread: Was he right or was he being an idiot??

  1. #1
    boddy's Avatar
    boddy is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jul 2011
    Location
    birmingham
    Posts
    161
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    7 Post(s)

    Was he right or was he being an idiot??

    All started when my tweeter broke, i got my working one and starting unplugging it and plugging it in while my music was playing, realised it was defiantly broke and exchanged just the tweeter for a new one. Put it all back together and i noticed that my speakers made a horrible noise when the gain was turned up and there was a wine when the engine was on from the woofers AND the tweeters, but it was a fixed noise and did not correspond to the rpm's. Tried some 6x9's on my amp and there's no problem at all, so it wernt the amp its my speakers. So i tried to take them back at one shop and the geza was checking the woofers and were saying they were fine. He told me that i must of been overloading them because they are 3.6ohm and my amp is 4ohm but my amp is stable at anything down to 2ohm. And he was saying you have to get them to match, but i don't know any amp that is just 3.6ohm. So i walked out and had to exchange them at another halfords. Just about to go fit them now and hopefully the noise should be gone as i narrowed it down and it was defiantly my old set of speakers.







  2. #2
    jco1385's Avatar
    jco1385 is offline expert jcologist



    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Mobile, AL
    Posts
    18,196
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    285 Post(s)

    Re: Was he right or was he being an idiot??

    i would recommend hooking it up THEN turning it on to see if it works. thats how you fuck shit up brah.



    1994 Thunderbird
    JVC KD-AV7010
    Alpine 6x9 3-ways
    Pioneer 6x8 3-ways (rear)
    JVC CH-X1500 12-disc MP3 Changer
    Alpine Type X 12" 2 cubes @ 30hz
    MTX 404 runs the inside
    MTX 1501d runs the X
    Optima G75/25 RT up front
    2x Optima G31 YT in the trunk
    200a EA HO Alt (1/0 Big 3)
    ALL MY WIRE IS WELDING CABLE
    Quote Originally Posted by Johnny Drama View Post
    I always knew I was a feggot.
    Quote Originally Posted by Rashaddd View Post
    We're all feggots on the inside
    Quote Originally Posted by ToledoTom View Post
    I am sure the administration will be having a few words with you when they catch wind of your language.
    DO NOT SEND ME ANYTHING USING UPS. I WILL NOT DEAL WITH THEM EVER AGAIN
    OFFICIAL FEEDBACK THREAD

  3. #3
    lilpride's Avatar
    lilpride is offline Member



    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Tobyhanna, pa
    Posts
    98
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)

    Re: Was he right or was he being an idiot??

    Engine whine is normally a ground loop issue not a speaker problem.




  4. #4
    Moble Enclosurs's Avatar
    Moble Enclosurs is offline Box Designer/Builder



    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Ledyard, CT
    Posts
    1,388
    Post Thanks / Like
    Images
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    133 Post(s)

    Re: Was he right or was he being an idiot??

    Quote Originally Posted by boddy View Post
    All started when my tweeter broke, i got my working one and starting unplugging it and plugging it in while my music was playing, realised it was defiantly broke and exchanged just the tweeter for a new one. Put it all back together and i noticed that my speakers made a horrible noise when the gain was turned up and there was a wine when the engine was on from the woofers AND the tweeters, but it was a fixed noise and did not correspond to the rpm's. Tried some 6x9's on my amp and there's no problem at all, so it wernt the amp its my speakers. So i tried to take them back at one shop and the geza was checking the woofers and were saying they were fine. He told me that i must of been overloading them because they are 3.6ohm and my amp is 4ohm but my amp is stable at anything down to 2ohm. And he was saying you have to get them to match, but i don't know any amp that is just 3.6ohm. So i walked out and had to exchange them at another halfords. Just about to go fit them now and hopefully the noise should be gone as i narrowed it down and it was defiantly my old set of speakers.
    It doesnt have to be exact, but matching is the best thing you can do for any setup for many many reasons. But If they do 3.6Ohm, then any amplifier capable of less than that should be fine without overloading them. Since the amp is 4Ohm, that is the best possible solution that he mentioned that I can tell. Keep in mind, which if you already know this, sorry to sound rude, but gain is NOT a volume control. So, after the system is tuned properly, these should not be touched again unless you switch for a different speaker, not the same one, but even then should be tuned everytime. The gain is likely the reason for the whine. Its feedback from the signal and needs to be adjusted properly.





    Contact me for more info:[/COLOR][/I][/B]

    Mobile Enclosures:http://mobileenclosures.com
    Facebook:http://www.facebook.com/pages/Mobile-Enclosures/134158593281463
    YouTube Channel http://www.youtube.com/user/TheMobileenclosures

  5. #5
    boddy's Avatar
    boddy is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2011
    Location
    birmingham
    Posts
    161
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    7 Post(s)

    Re: Was he right or was he being an idiot??

    I just fitted them and they sounded perfect no noise at all. I turned my system off while i put all my panels back together and turned my system on, head a very loud horrible noise :\ Turned gain down again and it went away but now the problem is back. I think i might have to try and return them again and get a get of speakers that are EXACTLY 4Ohm, what do you think?




  6. #6
    jco1385's Avatar
    jco1385 is offline expert jcologist



    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Mobile, AL
    Posts
    18,196
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    285 Post(s)

    Re: Was he right or was he being an idiot??

    it's not the speakers. it's either the amp, or you are introducing noise thru your cables.



    1994 Thunderbird
    JVC KD-AV7010
    Alpine 6x9 3-ways
    Pioneer 6x8 3-ways (rear)
    JVC CH-X1500 12-disc MP3 Changer
    Alpine Type X 12" 2 cubes @ 30hz
    MTX 404 runs the inside
    MTX 1501d runs the X
    Optima G75/25 RT up front
    2x Optima G31 YT in the trunk
    200a EA HO Alt (1/0 Big 3)
    ALL MY WIRE IS WELDING CABLE
    Quote Originally Posted by Johnny Drama View Post
    I always knew I was a feggot.
    Quote Originally Posted by Rashaddd View Post
    We're all feggots on the inside
    Quote Originally Posted by ToledoTom View Post
    I am sure the administration will be having a few words with you when they catch wind of your language.
    DO NOT SEND ME ANYTHING USING UPS. I WILL NOT DEAL WITH THEM EVER AGAIN
    OFFICIAL FEEDBACK THREAD

  7. #7
    grimreper912003's Avatar
    grimreper912003 is offline <- getting a jAy eL 21W8



    Join Date
    Jan 2008
    Location
    WI
    Posts
    5,596
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)

    Re: Was he right or was he being an idiot??

    I think you have a pinched wire.



    Bought/trade: TheLow, Nova76, nate2587, Black3SQ, hessdawg, Rockmo, kovemaster559, GearGuy2001, Bones22, dbman150, notoriousroc1, fasfocus00, canyouhearmatt, pelekeliko, Plyer3, justadork2u, sundownz,kasimo420, Zeuslicious, reynardmc22, Haunz, ciaonzo x2, 350Regal x2, Worstenemy453, woofercooker x2, annarbor84, 99Bonney, K_Schutte + MORE

    Sold to: illbmeubu, MTXman, sctattooer, MTX520, AlexJB, dropped mazda, annarbor84
    Nova76 Scammer

    Quote Originally Posted by Worstenemy453 View Post
    Lmao i texted him to tell him bout a thread and he said, cant lulz, im at a tity bar. You ********* lulz.

  8. #8
    lancer's Avatar
    lancer is offline Member



    Join Date
    May 2011
    Location
    savannah ga
    Posts
    39
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Was he right or was he being an idiot??

    it isnt the speakers. theres no way. .4ohm shouldnt make a difference. its either your system has a ground loop problem, or you need a different amp or retune it.




  9. #9
    mast240's Avatar
    mast240 is offline YOU'RE A HOOKER!



    Join Date
    Mar 2011
    Location
    washington, dc
    Posts
    3,326
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    87 Post(s)

    Re: Was he right or was he being an idiot??

    i think its the user.... just sayin



    NEW TO CAR AUDIO? READ THIS FIRST... http://www.caraudio.com/forums/general-discussion/532425-new-car-audio-read-first.html
    the loudest montero sport around
    head unit: toshiba thrive 10.1" android tablet/ Kenwood KVT-516
    front stage: each door: 1 8' RF p1 (midbass), midrange: 2 cadence cwm6.5's, 1 memphis pr 6.5 coax (kickplate), 1 cadence 4' coax (a-pillars)
    subs: 4 AQ HDC3 18'S, walled in a clamshell
    amps: subs: AB 500.1, looking for a second; midrange and midbass: 2 AP 1000.4

  10. #10
    jco1385's Avatar
    jco1385 is offline expert jcologist



    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Mobile, AL
    Posts
    18,196
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    285 Post(s)

    Re: Was he right or was he being an idiot??

    Quote Originally Posted by mast240 View Post
    i think its the user.... just sayin
    you're* a hooker

    ....just sayin



    1994 Thunderbird
    JVC KD-AV7010
    Alpine 6x9 3-ways
    Pioneer 6x8 3-ways (rear)
    JVC CH-X1500 12-disc MP3 Changer
    Alpine Type X 12" 2 cubes @ 30hz
    MTX 404 runs the inside
    MTX 1501d runs the X
    Optima G75/25 RT up front
    2x Optima G31 YT in the trunk
    200a EA HO Alt (1/0 Big 3)
    ALL MY WIRE IS WELDING CABLE
    Quote Originally Posted by Johnny Drama View Post
    I always knew I was a feggot.
    Quote Originally Posted by Rashaddd View Post
    We're all feggots on the inside
    Quote Originally Posted by ToledoTom View Post
    I am sure the administration will be having a few words with you when they catch wind of your language.
    DO NOT SEND ME ANYTHING USING UPS. I WILL NOT DEAL WITH THEM EVER AGAIN
    OFFICIAL FEEDBACK THREAD

  11. #11
    boddy's Avatar
    boddy is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2011
    Location
    birmingham
    Posts
    161
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    7 Post(s)

    Re: Was he right or was he being an idiot??

    I don't see what else it could be, when my old pair was playing up i tried my subs ground and it made no difference. And i tried some 50w 6x9's on the amp and it was perfectly fine. That's when i went and brought these and when i first got them they seemed fine. I did have the gain set at max without realising and i did play them fairly loud but they was clear as hell and was no distortion. I will just have to try borrow an amp off someone and see what happens then.




  12. #12
    lancer's Avatar
    lancer is offline Member



    Join Date
    May 2011
    Location
    savannah ga
    Posts
    39
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Was he right or was he being an idiot??

    Quote Originally Posted by boddy View Post
    I don't see what else it could be, when my old pair was playing up i tried my subs ground and it made no difference. And i tried some 50w 6x9's on the amp and it was perfectly fine. That's when i went and brought these and when i first got them they seemed fine. I did have the gain set at max without realising and i did play them fairly loud but they was clear as hell and was no distortion. I will just have to try borrow an amp off someone and see what happens then.

    ....wtf?




  13. #13
    kramer_212's Avatar
    kramer_212 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Minnesota
    Posts
    4,444
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    470 Post(s)

    Re: Was he right or was he being an idiot??

    its gata be the amp, or noise is getting in through your signal cables




  14. #14
    jco1385's Avatar
    jco1385 is offline expert jcologist



    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Mobile, AL
    Posts
    18,196
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    285 Post(s)

    Re: Was he right or was he being an idiot??

    Quote Originally Posted by jco1385 View Post
    it's not the speakers. it's either the amp, or you are introducing noise thru your cables.
    Quote Originally Posted by kramer_212 View Post
    its gata be the amp, or noise is getting in through your signal cables

    Quote Originally Posted by lancer View Post
    ....wtf?
    those



    1994 Thunderbird
    JVC KD-AV7010
    Alpine 6x9 3-ways
    Pioneer 6x8 3-ways (rear)
    JVC CH-X1500 12-disc MP3 Changer
    Alpine Type X 12" 2 cubes @ 30hz
    MTX 404 runs the inside
    MTX 1501d runs the X
    Optima G75/25 RT up front
    2x Optima G31 YT in the trunk
    200a EA HO Alt (1/0 Big 3)
    ALL MY WIRE IS WELDING CABLE
    Quote Originally Posted by Johnny Drama View Post
    I always knew I was a feggot.
    Quote Originally Posted by Rashaddd View Post
    We're all feggots on the inside
    Quote Originally Posted by ToledoTom View Post
    I am sure the administration will be having a few words with you when they catch wind of your language.
    DO NOT SEND ME ANYTHING USING UPS. I WILL NOT DEAL WITH THEM EVER AGAIN
    OFFICIAL FEEDBACK THREAD

  15. #15
    grimreper912003's Avatar
    grimreper912003 is offline <- getting a jAy eL 21W8



    Join Date
    Jan 2008
    Location
    WI
    Posts
    5,596
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)

    Re: Was he right or was he being an idiot??

    after the last post by OP,


    User error.



    Bought/trade: TheLow, Nova76, nate2587, Black3SQ, hessdawg, Rockmo, kovemaster559, GearGuy2001, Bones22, dbman150, notoriousroc1, fasfocus00, canyouhearmatt, pelekeliko, Plyer3, justadork2u, sundownz,kasimo420, Zeuslicious, reynardmc22, Haunz, ciaonzo x2, 350Regal x2, Worstenemy453, woofercooker x2, annarbor84, 99Bonney, K_Schutte + MORE

    Sold to: illbmeubu, MTXman, sctattooer, MTX520, AlexJB, dropped mazda, annarbor84
    Nova76 Scammer

    Quote Originally Posted by Worstenemy453 View Post
    Lmao i texted him to tell him bout a thread and he said, cant lulz, im at a tity bar. You ********* lulz.

Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum