Closed Thread
Results 1 to 3 of 3

Reload Thread: Questions on amp settings...

  1. #1
    tytler32u's Avatar
    tytler32u is offline Junior Member



    Join Date
    May 2011
    Location
    Reading PA
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Questions on amp settings...

    Just did a big install this weekend. Ran 4 gauge to a distro block then to my JL 500/1 and RF T600.4 . Added a Pioneer 3200BT deck and a 24 " flip down monitor. Ran new kicker 14 gauge speaker wire from the fronts for my MA RK6 comps. Not using factory rears, because I dont know how to wire the factory amp into the head unit. I will be adding new speakers and another amp soon to the rear anyways.

    I have a few issues...

    First, I am getting static on 0 volume from the fronts, it doesnt seem as bad when I turn it up. I grounded the RCAs with wire on the back of the deck, but it is still there. I am going to re do the grounds tonight. How should I tune the T600.4 ? I have it switched to 2 channel and bridged the amp. It runs to a passive crossover. Should I use the HPF or APF, since it is going to the crossover? I am a complete newb when it comes to db and octave stuff as well. How should I have these set?

    Oh and on the static thing. It is like that with the car not running, just on acc. It is still static when running, but not alt whine when accelerating or things like that. Any suggestions or help would be greatly appreciated. Thanks.







  2. #2
    tytler32u's Avatar
    tytler32u is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2011
    Location
    Reading PA
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Questions on amp settings...

    Oh and the 500/1 runs a 10 JLw7, but havent noticed any static with that. Probably wouldnt anyway at that low of a frequency.




  3. #3
    keep_hope_alive's Avatar
    keep_hope_alive is offline Acoustics Engineer keep_hope_alive is a Supporting Member of the forum!



    Join Date
    May 2007
    Location
    Quad Cities, IL
    Posts
    5,922
    Post Thanks / Like
    Images
    28
    Mentioned
    159 Post(s)

    Re: Questions on amp settings...

    Describe all amp settings. Turn down amp gains and noise will get quieter.

    Hpf for the front comps. The passives don't remove low bass. Set HPF around 80Hz



    have you been helped by me? i'd love to know. shoot me a PM.

    My 2014 Accord build log: http://mobileaudioforum.com/forum/showthread.php?6722-KHA-2014-Accord-Sport-SQ-Factory-Integration
    ***My YouTube Channel https://www.youtube.com/channel/UCkYUo2EShW9lgtrfXiDvLNQ/videos
    *My 2001 Accord build log: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/536049-2001-accord-ex-sedan-its-long.html
    *2005 Scion tC Build Log: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/516096-2005-scion-tc-sq-hertz-audison-pioneer-build-log.html

Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum