Closed Thread
Results 1 to 13 of 13

Reload Thread: subs not loud.

  1. #1
    sk24iam's Avatar
    sk24iam is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jan 2003
    Location
    LI
    Posts
    337
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    subs not loud.

    I have 2 edo 12.44's hooked up to a hifonics bx1000d wired to 1 oh,m. The gains are 3/4 and unless my volume on my alpine 9815 hu is at 3/4 adn media expander is on I don't even here them. Any help?







  2. #2
    swimfreak26's Avatar
    swimfreak26 is offline I am cool



    Join Date
    Aug 2002
    Location
    East Lansing, MI
    Posts
    3,132
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: subs not loud.

    What is your bass EQ set at on that amp? I would turn that up...had the same problem, that fixed it.



    Fuc, how come when I copy and paste **** it never gives me the cool blue thing in my sig. Sonofa*****withhotredtabascosauceonmynutz!!!!!
    References: g30ffr3y,Cjjackson85,Pearldrummer, Rattlebrain, Harrison486, excelerater, ax600, XtrmAudioCncpts

  3. #3
    audiolife's Avatar
    audiolife is offline WhAt?



    Join Date
    Feb 2002
    Location
    indiana
    Age
    43
    Posts
    14,372
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: subs not loud.

    also make sure they are not wired out of phase (the woofers)



    Sony Mobile ES C-90 Audison Bit-One
    Audison LRx 3.1 MT
    Hertz HSK 130
    Mid Bass ?
    DB Drive K5 15
    Kinetik 1400HC
    avital 2200 alarm
    dynamat extreme

  4. #4
    sk24iam's Avatar
    sk24iam is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2003
    Location
    LI
    Posts
    337
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: subs not loud.

    The bass eq is at lowest( I think 15hz). And what do you mean wired out of phase?




  5. #5
    ss3079's Avatar
    ss3079 is offline Eh Dere Hi Dere Ho-ser



    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Up North
    Posts
    22,571
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: subs not loud.

    Quote Originally Posted by sk24iam
    The bass eq is at lowest( I think 15hz). And what do you mean wired out of phase?
    Make sure the positives and negatives are correct (the wires go to the right place).

    - Steve 12, 345



    Moderator

    2007 Chrysler 300C

    2005 Chevrolet Silverado 2500HD Crew Cab
    Optima, Volant, Bully Dog, Corsa, Gibson, Powermaster, California Super Trucks, Fox Racing, Airaid
    Alpine 7998, Alpine HDA-5460, Arc Audio MEQ-30, (2) Adire Audio Shiva, Image Dynamics CD-2COMP, Image Dynamics CX64, (2) Image Dynamics ID8V.2, Arc Audio 2100CXL, Arc Audio 4150CXL, Arc Audio 1500D-R

    2006 Kawasaki Ninja ZX14
    Quote Originally Posted by DJGTSR
    I dont mean to be rude, but what is the highest level of education that you finished?

  6. #6
    sk24iam's Avatar
    sk24iam is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2003
    Location
    LI
    Posts
    337
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: subs not loud.

    ok, ima take it apart tues. but let me ask this, is it ok if i had the pos and neg go to one set of voice coils adn then i daist chained them to the other set for each sub?




  7. #7
    Annex's Avatar
    Annex is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Ohio
    Posts
    173
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: subs not loud.

    not sure if that hu has an mx feature make sure thats on



    Install pics...
    http://www.soundhertz.com/4images/c...es.php?cat_id=7

    01' Dodge Neon ES
    Alpine CDA-7894 w/ iPod hooked up
    Ampman Adire Audio Revo 1500
    2 ED 12A's
    50 sq ft. of Second Skin Damplifier
    Trying to hook up an 8-bit NES *in-dash* ....having issues..IM me at Paul3230Kent if you can help!!!! PLEASE!

  8. #8
    B|2imstone's Avatar
    B|2imstone is offline Member



    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Irvine, CA
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: subs not loud.

    turn up the bass boost




  9. #9
    maniackilla's Avatar
    maniackilla is offline cout<<"c++";



    Join Date
    Jul 2003
    Location
    McKenzie, TN
    Posts
    804
    Post Thanks / Like
    Images
    8
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: subs not loud.

    Quote Originally Posted by B|2imstone
    turn up the bass boost
    laughing out loud




  10. #10
    drkodin's Avatar
    drkodin is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Gainesville, TX
    Age
    30
    Posts
    581
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: subs not loud.

    Quote Originally Posted by Annex
    not sure if that hu has an mx feature make sure thats on
    mx is a stupid worthless feature, just as bad as bass boost.




  11. #11
    Focused84's Avatar
    Focused84 is offline Member



    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Fair Oaks, Ca
    Posts
    107
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: subs not loud.

    (Agrees with Maniackilla's last comment) Seriously.

    I'm not too up to date on the edo 12.44s but if they are DVC then make sure both VC are hooked up. I'm sure someone else above me said this already. But just making sure!



    Headunit: Kenwood 50W x 4
    Front: Clarion Comps. 130W :p
    Clarion 1'' Tweets
    Rear: Kenwood eXelon 220W
    Sub: (2) JL Audio 12W3
    Amp: HiFonics Zeus ZX7500 500W x 2 ch.
    Cap: Stinger HPM 1F
    Misc.: Stinger 4ga wiring, Stinger Fuse Box, Neons. :veryhappy

  12. #12
    sk24iam's Avatar
    sk24iam is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2003
    Location
    LI
    Posts
    337
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: subs not loud.

    This is how I wired each subs. I connected each set of voice coils together with a short piece of speaker wire. then I brought in the pwoer from the amp to only one set of voice coils. ONly prob was that it was hard to fit to wires into one side of the voice coils, so it wasn't in that great. Is it ok to wire it like this?




  13. #13
    B&R Innovation2's Avatar
    B&R Innovation2 is offline www.soundhertz.com



    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Westchester NY
    Posts
    1,019
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: subs not loud.

    well...wow

    Figure out how to wire them before you do what your doing

    http://www.rockfordfosgate.com/rftech/wiringwizard/

    as for setting up the alpine...just make sure your sub level is turned up and your EQ peaks are set around 25-35



    I used to spend a lot of my free time here. It was fun I suppose. Still rocking the 9515 and Better Audio amp haha.

    How's incriminator stuff these days?

Closed Thread

Similar Threads

  1. New plan..Treo..need help on these subs
    By 60_cent in forum Subwoofers
    Replies: 32
    Last Post: 04-20-2006, 02:15 PM
  2. loud subs!
    By hiloracerboy84 in forum Subwoofers
    Replies: 12
    Last Post: 10-03-2003, 05:29 PM
  3. Newbie needs info on subs
    By arnjolt in forum Subwoofers
    Replies: 20
    Last Post: 10-03-2003, 04:44 PM
  4. LOUD sub needed
    By hiloracerboy84 in forum Subwoofers
    Replies: 14
    Last Post: 09-22-2003, 08:21 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum