Closed Thread
Results 1 to 15 of 15

Reload Thread: do i need a line driver?

  1. #1
    302yota's Avatar
    302yota is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Sep 2007
    Location
    rockingham, NC
    Posts
    748
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    do i need a line driver?

    well a few months ago i did a build for a friend that consisted of a hdc312 off of a kicker 1500.1 at 2ohms....and it got really loud just to be running on prolly about 1300-1500wrms...but a few weeks ago it all was stolen

    so now he decided to back with another hdc12, except with an Aq2200, running at 1ohm....and we also replaced all of his 4ga wire with 1/0ga....and after building him the same exact box as before, the new hdc12, acts as if it's not getting hardly any power from that Aq2200, the amp has to be nearly turned all the way up just to break in the sub off of about 1100wrms....

    so do you think he needs a line driver, to raise his rca preout voltage?...he's got a jvc hu, that i believe puts out 2.5v....







  2. #2
    PIITB Wut Wut's Avatar
    PIITB Wut Wut is offline He's a Hero



    Join Date
    Jan 2009
    Location
    DFW
    Posts
    3,076
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: do i need a line driver?

    meh... not really... i would focus in on the setting at the amp... make sure they are correct



    REFS - ssackett(BFx3), tc3k101(ST),Xtek (ST), MonkeyBone (ST), ***_gobblin(ST), DBBOOM(BF), 1ndatrunk(ST), bsean63 (ST), ls2poweredgoat(BF x2), bones22(BF), Team H&K(BF x5), 18inchjeepin(BF), ProjectPechkin(ST), BushJ311(BF), Rxzilla(BF x3), Doingstuffwell (BF), Twisted_0912(ST x3), Red97Stang(ST), Korn4life(BF), Deafdreamz aka Jacob Perry (BF), tahoebrotha(bf), Deafwish(bf), fasfocus00(BF), ssackett(BFx3), tc3k101(ST), Linkz(ST), skmfkr(ST), Kern417(ST), SSS 18734 (ST), amcreynolds3(ST), RAB (BF)
    I'm not adding any more names

  3. #3
    302yota's Avatar
    302yota is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2007
    Location
    rockingham, NC
    Posts
    748
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: do i need a line driver?

    yeah they are set correctly...lpf 60, ssf 30, bass boost 0, gain bout all the way up




  4. #4
    PIITB Wut Wut's Avatar
    PIITB Wut Wut is offline He's a Hero



    Join Date
    Jan 2009
    Location
    DFW
    Posts
    3,076
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: do i need a line driver?

    try making your setting wide open until u figure out the problem...



    REFS - ssackett(BFx3), tc3k101(ST),Xtek (ST), MonkeyBone (ST), ***_gobblin(ST), DBBOOM(BF), 1ndatrunk(ST), bsean63 (ST), ls2poweredgoat(BF x2), bones22(BF), Team H&K(BF x5), 18inchjeepin(BF), ProjectPechkin(ST), BushJ311(BF), Rxzilla(BF x3), Doingstuffwell (BF), Twisted_0912(ST x3), Red97Stang(ST), Korn4life(BF), Deafdreamz aka Jacob Perry (BF), tahoebrotha(bf), Deafwish(bf), fasfocus00(BF), ssackett(BFx3), tc3k101(ST), Linkz(ST), skmfkr(ST), Kern417(ST), SSS 18734 (ST), amcreynolds3(ST), RAB (BF)
    I'm not adding any more names

  5. #5
    Fender5's Avatar
    Fender5 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Arkansas
    Age
    23
    Posts
    1,093
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: do i need a line driver?

    i noticed when i turned my lpf up more on my AQ, it got louder



    2 12" RE SE @ 32hz
    AQ 1200D
    Selenium 6w4p
    Crescendo 1000c4
    FS: Hifonics Zxi6008
    Stock 0-600: 142.4db, 143.5db

    Refs: Pioneer~Saturn, 1mtx1 x2

  6. #6
    PIITB Wut Wut's Avatar
    PIITB Wut Wut is offline He's a Hero



    Join Date
    Jan 2009
    Location
    DFW
    Posts
    3,076
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: do i need a line driver?

    yeah thats the point in trying to make... i think u might be cutting it off much...

    i set my LPF and such while music is playing.



    REFS - ssackett(BFx3), tc3k101(ST),Xtek (ST), MonkeyBone (ST), ***_gobblin(ST), DBBOOM(BF), 1ndatrunk(ST), bsean63 (ST), ls2poweredgoat(BF x2), bones22(BF), Team H&K(BF x5), 18inchjeepin(BF), ProjectPechkin(ST), BushJ311(BF), Rxzilla(BF x3), Doingstuffwell (BF), Twisted_0912(ST x3), Red97Stang(ST), Korn4life(BF), Deafdreamz aka Jacob Perry (BF), tahoebrotha(bf), Deafwish(bf), fasfocus00(BF), ssackett(BFx3), tc3k101(ST), Linkz(ST), skmfkr(ST), Kern417(ST), SSS 18734 (ST), amcreynolds3(ST), RAB (BF)
    I'm not adding any more names

  7. #7
    Go2Sleep's Avatar
    Go2Sleep is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bay Area, CA
    Age
    26
    Posts
    3,400
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: do i need a line driver?

    Quote Originally Posted by TeamSouthrnBass View Post
    try making your setting wide open until u figure out the problem...
    sounds like more problems waiting to happen.

    make sure your sub is wired correctly to 1ohm
    double check the amp gains/settings



    * (2) Morel Ultimo 12's * Hybrid Audio Legathia SE Front Stage * RF 360.3 DSP * Brax 2400 * JL Audio HD 1200/1 *

  8. #8
    PIITB Wut Wut's Avatar
    PIITB Wut Wut is offline He's a Hero



    Join Date
    Jan 2009
    Location
    DFW
    Posts
    3,076
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: do i need a line driver?

    start with amp setting and then start taking stuff apart... process of elimination.



    REFS - ssackett(BFx3), tc3k101(ST),Xtek (ST), MonkeyBone (ST), ***_gobblin(ST), DBBOOM(BF), 1ndatrunk(ST), bsean63 (ST), ls2poweredgoat(BF x2), bones22(BF), Team H&K(BF x5), 18inchjeepin(BF), ProjectPechkin(ST), BushJ311(BF), Rxzilla(BF x3), Doingstuffwell (BF), Twisted_0912(ST x3), Red97Stang(ST), Korn4life(BF), Deafdreamz aka Jacob Perry (BF), tahoebrotha(bf), Deafwish(bf), fasfocus00(BF), ssackett(BFx3), tc3k101(ST), Linkz(ST), skmfkr(ST), Kern417(ST), SSS 18734 (ST), amcreynolds3(ST), RAB (BF)
    I'm not adding any more names

  9. #9
    302yota's Avatar
    302yota is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2007
    Location
    rockingham, NC
    Posts
    748
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: do i need a line driver?

    yeah i've check the sub with my dmm and it's wired to 1ohm...do you think if he upgraded his electrical a lil bit, it would help......he's just running the amp off of his red top under the hood....but i figured that would still be enough to run the amp during the breakin period of his speaker




  10. #10
    302yota's Avatar
    302yota is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2007
    Location
    rockingham, NC
    Posts
    748
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: do i need a line driver?

    he's planning on running a large (dump truck) battery in the back along with his red top under the hood...but i still dont think that's gonna help his lack of power coming out of the amp?




  11. #11
    ThatChevyGuy's Avatar
    ThatChevyGuy is offline i heart Jager



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Arkansas
    Posts
    12,321
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)

    Re: do i need a line driver?

    its the lpf set it at about 100 is what others have reccomended.

    More voltage would help so i would get the driver.



    REFS:
    Squeak9798, Kumbos310w6, BigBangTheory, Jmanpc, MillzThaYungin, WLDock, -Leister-, ThomasG, J31Rob (and a few more I have forgotten)
    Quote Originally Posted by Spider Monkey View Post
    eat my asshole you insignificant bastard child of a retarded dingleberry cunt wrinkle fuck toy
    Quote Originally Posted by subzero View Post
    her pussy better be that nicest pussy you ever ever ever had. she better suck, swallow, jack off, eat ass and snatch, make sammiwich, do yard work and fix the vehicals while nude. Because a bitch like that is definately gonna cause alot of stress in your life, even thou she keeps your wallet and your balls drained.
    Quote Originally Posted by 05fronty View Post
    bitch you better swallow and not make a mess

  12. #12
    skmfkr's Avatar
    skmfkr is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Savannah, GA
    Age
    28
    Posts
    6,309
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: do i need a line driver?

    yeh when i first got my hdc312 and aq 1200d i had the lpf set too high and wasnt getting the output it should have. but i figured that out after like 20min



    '08 Ford Escape XLT
    2 12" DC XL's + 2 RD D9s
    Selenium and Crescendo on AQ4X90

  13. #13
    skitzafit's Avatar
    skitzafit is offline AscendantAudioAtlas



    Join Date
    Jun 2006
    Location
    IL
    Posts
    801
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

  14. #14
    lambofgood91's Avatar
    lambofgood91 is offline Closet Niqqa



    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ocala, Florida
    Age
    23
    Posts
    790
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: do i need a line driver?

    Quote Originally Posted by skmfkr View Post
    yeh when i first got my hdc312 and aq 1200d i had the lpf set too high and wasnt getting the output it should have. but i figured that out after like 20min
    User error



    TEAM LETHAL BEATZ
    2000 Ford Focus LX
    HU: Pioneer Prem 880
    COMPS: CDT Audio CL-61i 6.5" Component Set
    COMP AMP: CDT Audio SQA-4100
    WIRING: Kolossus Flex 0 Gauge (for sub amp)
    Kolossus Fleks 4 Gauge (for 4ch amp)ALL KnuKonceptz RCA's and Speaker Wire
    SUBS: 2 12" AQ HDC3's
    SUB BOX: 4.2 @ 36hz WALL COMING SOON
    SUB AMP: Sundown 3500
    BATTERIES: (Front)Optima Yellow Top
    (Back) Deka Intimidator 9A31(X2)
    ELECTRICAL: Big 3 in KnuKonceptz KLM 1/0
    Mechman 250 amp alt w/ ext reg
    2 Runs of Kolossus Flex 0 Gauge

  15. #15
    302yota's Avatar
    302yota is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    Sep 2007
    Location
    rockingham, NC
    Posts
    748
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: do i need a line driver?

    well, i've got lpf set around 110-120 and we also added the battery to the trunk, and the amp puts out the same amount of power...(but there is now little to no voltage drop).......but i set the amp with my dmm to 1800rms, and in order to achieve that, the gain had to be all the way up with bass boost nearly half way....now i know this cant be healthy, but the clip indicator light never lit up (nor do i hear any clipping), but i dont understand why this amp isnt putting out hardly any power without being cranked wide open???




Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum