Closed Thread
Results 1 to 11 of 11

Reload Thread: Amp keeps get Hot and going into protect

  1. #1
    marvinwillis's Avatar
    marvinwillis is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Hinesville GA
    Posts
    217
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Amp keeps get Hot and going into protect

    Can this be because the Hot weather or what? Is it because of my 4 Gauge wiring?







  2. #2
    James Bang's Avatar
    James Bang is offline Hand/Ear Coordination



    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ^
    Age
    31
    Posts
    13,016
    Post Thanks / Like
    Images
    8
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amp keeps get Hot and going into protect

    who what when where how why?




  3. #3
    WOT's Avatar
    WOT
    WOT is offline Banned



    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Toronto,CANADA
    Posts
    3,667
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amp keeps get Hot and going into protect

    more info donkey dinky




  4. #4
    marvinwillis's Avatar
    marvinwillis is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Hinesville GA
    Posts
    217
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amp keeps get Hot and going into protect

    Quote Originally Posted by WOT View Post
    more info donkey dinky
    I just got my new Audiopipe AP15001D, Great amp for my Cvrs. After putting it in my car, i drove around for about 2 hours and the amp got extremely hot and kept turning off and on.. Bass boost is off, Gain is only half way up.. BTW its 99 degrees here.




  5. #5
    James Bang's Avatar
    James Bang is offline Hand/Ear Coordination



    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ^
    Age
    31
    Posts
    13,016
    Post Thanks / Like
    Images
    8
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amp keeps get Hot and going into protect

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!fock




  6. #6
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    New Jersey
    Posts
    611
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amp keeps get Hot and going into protect

    did you match the ohms correctly?




  7. #7
    KyleBechtold's Avatar
    KyleBechtold is offline Buy my fuses $1.25ea



    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Tampa, Florida
    Posts
    7,218
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: Amp keeps get Hot and going into protect

    many things could be culprit...
    -Bad ground or to small
    -bad ohm load
    -not enough electrical
    -mounted in insufficient air space..
    etc etc etc



    Ca.com


    Bought from: Sctattooer, Korn4Life, wgsj_fortvalley, bk12321, Queball, bumpincrv, Splmaster, 310w6, Buck, liljojo4711
    Everyone I have Bought from has been awesome.. feel safe with any of them..

    Sold To: Iakona, dustinr, squeak12, Worstenemy453, BeAlLsTaR13, rmzsuzuki89, c_b_, mendon mafia, dropped_tb, SPLluminator, violence., power-fanatic07, schackel, michaellane, aviator08, kodak314, dropped_tb
    Ref Link
    Tamparacing
    -b15spec, 727kid, pshull727, Nt_Hardcore


    Want/Need ANL fuses cheap 150a 200a 250a 300a
    CLICK ME

  8. #8
    marvinwillis's Avatar
    marvinwillis is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Hinesville GA
    Posts
    217
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amp keeps get Hot and going into protect

    Quote Originally Posted by SocialStealth View Post
    did you match the ohms correctly?
    umm i know i have both subs plugged into one of the negative postive ports on the box, so i only have one set of speaker wire going to the 1ohm labeled port of the subs.

    I was told this is how you go 1 ohm by a friend




  9. #9
    TreyE's Avatar
    TreyE is offline Lets Get Weird



    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Tampa
    Age
    25
    Posts
    3,724
    Post Thanks / Like
    Images
    4
    Mentioned
    4 Post(s)

    Re: Amp keeps get Hot and going into protect

    Quote Originally Posted by marvinwillis View Post
    umm i know i have both subs plugged into one of the negative postive ports on the box, so i only have one set of speaker wire going to the 1ohm labeled port of the subs.

    I was told this is how you go 1 ohm by a friend
    i seriously....just lol'd



    punch your friend in the face next time ya see him.



    Don't listen to me.

    Feedback - http://www.caraudio.com/forums/buyer-seller-feedback/227670-treye.html
    Also more recent feedback on caco.com under same username and eBay as Willy8788 100% feedback.

  10. #10
    TreyE's Avatar
    TreyE is offline Lets Get Weird



    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Tampa
    Age
    25
    Posts
    3,724
    Post Thanks / Like
    Images
    4
    Mentioned
    4 Post(s)

    Re: Amp keeps get Hot and going into protect

    but on a serious note. my friend has the same amp and that beetch gets hotter than the sun.


    ...but it doesnt go into protect. probably your electrical. (He has a kinetik 2400 to power it)



    Don't listen to me.

    Feedback - http://www.caraudio.com/forums/buyer-seller-feedback/227670-treye.html
    Also more recent feedback on caco.com under same username and eBay as Willy8788 100% feedback.

  11. #11
    marvinwillis's Avatar
    marvinwillis is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Hinesville GA
    Posts
    217
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Amp keeps get Hot and going into protect

    alright i rewired the subs and now it doesnt turn off, BTW Great amp for the money




Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum