Closed Thread
Results 1 to 10 of 10

Reload Thread: kx2500 all of a sudden started going in and out of protect...

  1. #1
    aaron7114's Avatar
    aaron7114 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    May 2006
    Location
    Arkansas
    Posts
    1,707
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)

    kx2500 all of a sudden started going in and out of protect...

    My system has been working fine until just 2 days ago when out of no where it started kicking in and out of protect mode. I figured it was just hot so I turned it off for the night and tried it out the next day. It was doing the same thing the next day though. I could turn it up and it would play bass but I couldn't turn it up much before it would start kicking in and out of protect.

    So I thought it might be a voltage problem so I put the charger on the kinetik for a while and tried it out again, but yet again it was doing the same thing.

    So I got my DMM out to check voltage. At my kinetik in the back the voltage was staying above 13 volts at all times even when the amp was kicking off. So i went a little farther and check the voltage at the fuse block between the kinetik and the amp, once again stayed above 13 volts.

    Once I checked the voltage right at the amp though when the amp was kicking in and out the voltage was dropping down to 11 and 12 volts.

    So I'm not sure if the amp is blown or somehow I have a voltage problem.



    Headunit:
    JVC AVX2 (3.5" Screen)
    Mids and Highs:
    Kicker 6 1/2" door speakers
    Four 3 1/2" Kicker Speakers in the sub wall
    Subs:
    Two 2006 15" Kicker L7s
    Amps:
    Kicker KX120.2 for Mids and Highs
    Kicker KX2500.1 for Subs
    Box:
    8 Cube wall tuned to 50 hz for comp and 36 hz for daily.
    150.4 db @ 47 hz on TL with 3 day old subs. Done a 156.8 since then on Audiocontrol
    Refs: 1 Hugh Jass, k4rts, vitveet, pioneerpimp, Colt9699, caligirl2k




  2. #2
    aaron7114's Avatar
    aaron7114 is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    May 2006
    Location
    Arkansas
    Posts
    1,707
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: kx2500 all of a sudden started going in and out of protect...

    any help?



    Headunit:
    JVC AVX2 (3.5" Screen)
    Mids and Highs:
    Kicker 6 1/2" door speakers
    Four 3 1/2" Kicker Speakers in the sub wall
    Subs:
    Two 2006 15" Kicker L7s
    Amps:
    Kicker KX120.2 for Mids and Highs
    Kicker KX2500.1 for Subs
    Box:
    8 Cube wall tuned to 50 hz for comp and 36 hz for daily.
    150.4 db @ 47 hz on TL with 3 day old subs. Done a 156.8 since then on Audiocontrol
    Refs: 1 Hugh Jass, k4rts, vitveet, pioneerpimp, Colt9699, caligirl2k

  3. #3
    aaron7114's Avatar
    aaron7114 is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    May 2006
    Location
    Arkansas
    Posts
    1,707
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: kx2500 all of a sudden started going in and out of protect...

    still haven't figured anything out..



    Headunit:
    JVC AVX2 (3.5" Screen)
    Mids and Highs:
    Kicker 6 1/2" door speakers
    Four 3 1/2" Kicker Speakers in the sub wall
    Subs:
    Two 2006 15" Kicker L7s
    Amps:
    Kicker KX120.2 for Mids and Highs
    Kicker KX2500.1 for Subs
    Box:
    8 Cube wall tuned to 50 hz for comp and 36 hz for daily.
    150.4 db @ 47 hz on TL with 3 day old subs. Done a 156.8 since then on Audiocontrol
    Refs: 1 Hugh Jass, k4rts, vitveet, pioneerpimp, Colt9699, caligirl2k

  4. #4
    dasubmasta's Avatar
    dasubmasta is offline Member



    Join Date
    Jun 2009
    Location
    49022 S.W Mi
    Posts
    131
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)

    Re: kx2500 all of a sudden started going in and out of protect...

    do you drive your car???? even start it?




  5. #5
    ampjunkielikeme's Avatar
    ampjunkielikeme is online now CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Nov 2007
    Location
    nash, tn
    Posts
    2,201
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)

    Re: kx2500 all of a sudden started going in and out of protect...

    did you take your subs out and make sure the wires are still connected?



    references....RetroAudioinc, oldschool4me, diverdylan, keifersracing , path2spl , terra , mk_, jkd , orangecounty1, Memphis4L, Fusion_FREAK, IDSkoT, teenapp , JamesKarr , WildSebring , revrider , riogigalo , all_rice , NDMstang65, Louisiana_CRX, DrChronic , snoopdan , channaman, Virindok, AudioFreak. . and many many more...
    feedback thread for all who i have done business with
    http://www.caraudio.com/forum/showthread.php?t=388524
    old school is the best...
    C.A.A.A Member #3
    (Car Audio Addicts Anonymous)
    Quote Originally Posted by dB-r View Post
    ampjunkielikeme = dB-r

    He is one of my disciples.


  6. #6
    tsupra98's Avatar
    tsupra98 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Aug 2008
    Location
    waco, tx
    Posts
    743
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: kx2500 all of a sudden started going in and out of protect...

    first off anything below 12 volts is really bad for an amp! that sounds like it is your problem to me. try just playing it at low volume and see if it cuts in and out still if it doesn't then it does sound like it's a voltage issue. also is it 1/0g wire going to the amp? and just curious what subs are you running with it and whats the box?



    Vehicle: 95 integra gsr
    Electrical System: stock alt with big 3 and batt in back
    Amplifier(s): vr2000d ran at 2 ohms
    Subwoofer(s): 2 12" L7s
    Box:4 cu ft tuned to 36 hz by designed immacomputer
    146.6db @ 41 hz

  7. #7
    BassAddictJ's Avatar
    BassAddictJ is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Apr 2005
    Location
    FL
    Posts
    12,597
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    5 Post(s)

    Re: kx2500 all of a sudden started going in and out of protect...

    what ohm load you playing at? mine will suddenly cut in and out when playing just over full tilt on a 1 ohm load (.7ohm dcr). It will do this even at or around 13v+. I think it has to do with the amp just not liking 1 ohm nominal daily driving, even with a sufficient electical for the amp.

    now if you're measuring anywhere and its at 11 volts obviously thats bad. I'd double check all connections. likely one of the power or grounds looks like its in but in fact has slipped out a little and although its makign enough of a connection to power on, itll cut out once you start moving alot of current. check every single 1/0 connection throughout the whole thing.

    a few years back i had a kx 2500 that would run alllllll day off 1 ohm nominal on a slightly less beefy electrical than i have now. the one i have now will play up to full tilt, but any lil bit over itll cut in and out. as ive read up on this forum same kicker 2500's will play 1 ohm, some wont.



    Team American Power Systems
    Pioneer Avic N5 Navi + CD-UB100 USB Adapter. RARE Circa 1996 PPI Ax606.2 in BLACK (1 of 400ish made) with 2 rare black graphic spacers.
    CDT DRT-25 1'' Silk Dome Tweeters / CDT ES-04 4'' Midranges / RE Audio XXX 6.5'' 2ohm Neo Mids In Glassed Kick Pods
    American Power Systems 240amp H.O. Alty / (2) Deka 8a31, 1/0 front to back.
    Unknown Prototype 3k @ 1ohm. TRF/PSI 8 layer 4in coil hybrid beast in 3 cubs @ 33Hz / Raammat 40sqft in the trunk.
    Quote Originally Posted by Haunz View Post
    You could put 12V to my balls and clamp my dick to get 3kW+.
    Quote Originally Posted by Slayerx View Post
    Glad this got bumped so I could fap to it again.

  8. #8
    pawn man's Avatar
    pawn man is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Apr 2008
    Location
    albany ga.
    Posts
    1,901
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: kx2500 all of a sudden started going in and out of protect...

    check the subs. if one of them is damaged it can cause the amp to go into protect.



    2010 American Record Holder 1st place Stock pro 1 158.0 DB

    dbDrag Street C - 2008 Florida State Champ - 152.1
    IASCA ProStock 2 - 2008 Florida State Champ - 153.1
    2008 SpringBreak Nats - 2nd Place Advanced NoWall - 155.9

  9. #9
    aaron7114's Avatar
    aaron7114 is offline CarAudio.com Elite

    Threadstarter


    Join Date
    May 2006
    Location
    Arkansas
    Posts
    1,707
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: kx2500 all of a sudden started going in and out of protect...

    Right now its only running at 2 ohm because I only have one sub hooked up. But i usually run it at 1 ohm every day no problem. But like i said I dont have a voltage drop at my kinetik battery in the back. There is a voltage drop somewhere between the kinetik and the amp.

    I checked voltage at fuse between kinetik and amp and the voltage there is good also. Its just when I check the voltage right at the amp where it drops real low.

    I do believe my new speaker is already blown though. Could that have anything to do with it?



    Headunit:
    JVC AVX2 (3.5" Screen)
    Mids and Highs:
    Kicker 6 1/2" door speakers
    Four 3 1/2" Kicker Speakers in the sub wall
    Subs:
    Two 2006 15" Kicker L7s
    Amps:
    Kicker KX120.2 for Mids and Highs
    Kicker KX2500.1 for Subs
    Box:
    8 Cube wall tuned to 50 hz for comp and 36 hz for daily.
    150.4 db @ 47 hz on TL with 3 day old subs. Done a 156.8 since then on Audiocontrol
    Refs: 1 Hugh Jass, k4rts, vitveet, pioneerpimp, Colt9699, caligirl2k

  10. #10
    Bobby322's Avatar
    Bobby322 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Oct 2008
    Location
    TX
    Posts
    3,936
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: kx2500 all of a sudden started going in and out of protect...

    my amp went into protect out of no where a few days ago just cause of the outside heat. It was like 102 degrees here and inside the car it was an oven.



    CA.com refs: midwestcustoms3 ; dadon ; DBBOOM ; stevexyz ; Twisted_0912 ; on1wheel01 ; vitveet ; basscort2009 (2) ; TeamPSI ; hotboxn ; xbearxlawls (SCAMMER) ; annarbor84 ; trailz516 ; Pioneer~Saturn ; dub22 ; Kern417 ; jbizzle ; wgsj_fortvalley

Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum