Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Reload Thread: Melted terminal on box??!!! (PICS)

  1. #1
    lambofgood91's Avatar
    lambofgood91 is offline Closet Niqqa



    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ocala, Florida
    Age
    23
    Posts
    790
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Melted terminal on box??!!! (PICS)

    For some reason I opened my trunk today to find that my positive terminal on my box was MELTED. The + speaker wire going to my amp is actually fused to it now. Its all black and charred too. Anyone know what could have caused this?!??
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Melted terminal on box??!!! (PICS)-cimg3797.jpg   Melted terminal on box??!!! (PICS)-cimg3798.jpg   Melted terminal on box??!!! (PICS)-cimg3799.jpg   Melted terminal on box??!!! (PICS)-cimg3800.jpg  







  2. #2
    99grandprixGT's Avatar
    99grandprixGT is offline now got an 04 grand prix



    Join Date
    Jul 2007
    Location
    home
    Age
    24
    Posts
    10,573
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Melted terminal on box??!!! (PICS)

    that *****. i had those same terminals on my box. worked great.



    refs:
    wong05tsx, Buckyboy, Themommyvan, Team H&K, natisfynest(x2), Eat Italian,NewAgeKing, skierxx5556, wgsj_fortvalley, MmatsDude, bigpimpin91 ,wasted ink, JLbumpin04gp,itsbmw(x2),ltr450racer690, speedfreak28,jshak07,xplayazplayzonx,mcsoul, SPL-Master ,TNTR70, bumpin buick, vitveet, gqjeff, pioneer pimp ,bones22, nismos14, revrider1,bigbirney420,nineball,DBDRAGGUY ,plyer3,slam330, BeAlLsTaR13, smllysack,Andrew_as. dkhage1,boxdGM, blue200sx,rusty_armadillo, beatnbronco, basscort2009,xxxbasshead,SSS 18734,mcquesten

    feedback


  3. #3
    lambofgood91's Avatar
    lambofgood91 is offline Closet Niqqa

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ocala, Florida
    Age
    23
    Posts
    790
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Melted terminal on box??!!! (PICS)

    Quote Originally Posted by 99grandprixGT View Post
    that *****. i had those same terminals on my box. worked great.
    U have any idea what could have gone wrong!?!?




  4. #4
    99grandprixGT's Avatar
    99grandprixGT is offline now got an 04 grand prix



    Join Date
    Jul 2007
    Location
    home
    Age
    24
    Posts
    10,573
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Melted terminal on box??!!! (PICS)

    what sub and amp are u using by the way?



    refs:
    wong05tsx, Buckyboy, Themommyvan, Team H&K, natisfynest(x2), Eat Italian,NewAgeKing, skierxx5556, wgsj_fortvalley, MmatsDude, bigpimpin91 ,wasted ink, JLbumpin04gp,itsbmw(x2),ltr450racer690, speedfreak28,jshak07,xplayazplayzonx,mcsoul, SPL-Master ,TNTR70, bumpin buick, vitveet, gqjeff, pioneer pimp ,bones22, nismos14, revrider1,bigbirney420,nineball,DBDRAGGUY ,plyer3,slam330, BeAlLsTaR13, smllysack,Andrew_as. dkhage1,boxdGM, blue200sx,rusty_armadillo, beatnbronco, basscort2009,xxxbasshead,SSS 18734,mcquesten

    feedback


  5. #5
    lambofgood91's Avatar
    lambofgood91 is offline Closet Niqqa

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ocala, Florida
    Age
    23
    Posts
    790
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Melted terminal on box??!!! (PICS)

    bump for answers




  6. #6
    swx1042's Avatar
    swx1042 is offline Member



    Join Date
    Oct 2008
    Location
    CA
    Posts
    144
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Melted terminal on box??!!! (PICS)

    How much power are you pushing?



    Quote Originally Posted by chase007 View Post
    Punk *** ***** abusing mod powers..who the fu&k put theses **** as mods?
    ====

    Quote Originally Posted by Slammed View Post
    Ja-Rule drove your car in the Fast & the Furious
    Quote Originally Posted by SethPhillips View Post
    that's great.....
    Quote Originally Posted by Slammed View Post
    j00 knew that...thats why you bought it

  7. #7
    mlstrass's Avatar
    mlstrass is offline Shaggy DOA



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Illinois
    Posts
    10,392
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)

    Re: Melted terminal on box??!!! (PICS)

    loose connection sparking would be my guess...




  8. #8
    lambofgood91's Avatar
    lambofgood91 is offline Closet Niqqa

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ocala, Florida
    Age
    23
    Posts
    790
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Melted terminal on box??!!! (PICS)

    Quote Originally Posted by 99grandprixGT View Post
    what sub and amp are u using by the way?
    2 12" AQ HDC3's on an AQ 2200.




  9. #9
    lambofgood91's Avatar
    lambofgood91 is offline Closet Niqqa

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ocala, Florida
    Age
    23
    Posts
    790
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Melted terminal on box??!!! (PICS)

    Quote Originally Posted by swx1042 View Post
    How much power are you pushing?
    About 1500ish i would say right now because im using my stock alternator




  10. #10
    gotparts90's Avatar
    gotparts90 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jan 2008
    Location
    chicago
    Posts
    1,676
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Melted terminal on box??!!! (PICS)

    bad connection or the terminal cup is not rated for the load that is on it. maybe the wire just came loose and started to back out causing some arcing.



    O my liver!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  11. #11
    lambofgood91's Avatar
    lambofgood91 is offline Closet Niqqa

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ocala, Florida
    Age
    23
    Posts
    790
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Melted terminal on box??!!! (PICS)

    Oh yea im running @ 1 ohm too




  12. #12
    pr-festiva's Avatar
    pr-festiva is offline gots to get 150 with pr's



    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Kent N.Y
    Posts
    1,511
    Post Thanks / Like
    Images
    4
    Mentioned
    28 Post(s)

    Re: Melted terminal on box??!!! (PICS)

    Quote Originally Posted by gotparts90 View Post
    bad connection or the terminal cup is not rated for the load that is on it. maybe the wire just came loose and started to back out causing some arcing.
    X2



    Looking for copper, aluminium or brass let me know i can get it

    member of Team 808
    need TL metering in rochester, buffalo area pm me
    sold to,,TnT_sounds,soloxGT,WOT,Groundpound4200
    bought from,,peas247,astrolade,

  13. #13
    lambofgood91's Avatar
    lambofgood91 is offline Closet Niqqa

    Threadstarter


    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ocala, Florida
    Age
    23
    Posts
    790
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Melted terminal on box??!!! (PICS)

    Quote Originally Posted by gotparts90 View Post
    bad connection or the terminal cup is not rated for the load that is on it. maybe the wire just came loose and started to back out causing some arcing.
    Could I ask what arcing is??




  14. #14
    michaellane's Avatar
    michaellane is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Oct 2005
    Location
    virginia beach
    Age
    28
    Posts
    9,744
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)

    Re: Melted terminal on box??!!! (PICS)

    this is caused when the ground to the amp is not tightened up enough...thats what i read online...



    http://www.caraudio.com/forums/buyer-seller-feedback/414807-michaellane-feedback-if-i-bought-you-traded-i-sold-you-something.html

  15. #15
    mlstrass's Avatar
    mlstrass is offline Shaggy DOA



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Illinois
    Posts
    10,392
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)

    Re: Melted terminal on box??!!! (PICS)

    he means the connection wasn't solid, so the current was arcing/jumping to make contact which gives off sparks and tends to melt ****...




Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum