Closed Thread
Results 1 to 6 of 6

Reload Thread: Onstar module question???

  1. #1
    WildmanVTX's Avatar
    WildmanVTX is offline Junior Member



    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Jasper, IN
    Posts
    27
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Onstar module question???

    I did a search and found some info on this but not the answer I was looking for. Here's what's going on. I have a 2001 GMC Yukon XL without bose, w/Onstar. Hooked up an Alpine 9884 head with a standard wiring harness and there was no sound. Realizing at that point I need the MET-GMOS 04 module to hook up to make it all work. Pulled the Alpine out and hooked back up the stock head until my module comes in. Now I have no sound! The stock head unit powers up, all presets, time, bla bla bla, works but no sound. Has anyone run into this? I'm just crossing my fingers that for some reason the Onstar has the speakers muted or something and when I get my module, it will be fine. I was just curious. I thought it was odd to just unplug the stock unit and then plug it all back in and now no sound. Like I said, I was just curious if anyone has run into this. Much aprreciated.







  2. #2
    pentavolvo's Avatar
    pentavolvo is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Chicago
    Posts
    276
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Onstar module question???

    i would check all the fuses maybe a blown fuse for a factory amp




  3. #3
    WildmanVTX's Avatar
    WildmanVTX is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Jasper, IN
    Posts
    27
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Onstar module question???

    Quote Originally Posted by pentavolvo View Post
    i would check all the fuses maybe a blown fuse for a factory amp
    Didn't see any blown fuses but I'm now curious if there is a fuse in the amp itself or in the fuse box.




  4. #4
    mrogowski's Avatar
    mrogowski is offline Beware the eyes of Johnny



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Winnipeg
    Posts
    6,019
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    75 Post(s)

    Re: Onstar module question???

    Hit your Onstar info button to see if you get the voice over the system.



    I'm right. I'm always right. Even when I'm wrong, I'm right.

  5. #5
    WildmanVTX's Avatar
    WildmanVTX is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Jasper, IN
    Posts
    27
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Onstar module question???

    I hit the left 2 buttons out of the 3 but I didn't hear anything. I guess I could hit the red cross button on the far right since I don't have a subscription.




  6. #6
    WildmanVTX's Avatar
    WildmanVTX is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Jasper, IN
    Posts
    27
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Onstar module question???

    Got it! Got the onstar module harness dealio on and everything works perfectly!




Closed Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum