Closed Thread
Page 2 of 8 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 LastLast
Results 16 to 30 of 112

Reload Thread: My 2 15" hdc3 alum are blown after 3 hours of use!

  1. #16
    revrider1's Avatar
    revrider1 is offline Hmmm...



    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Down South~3rd Coast~TX
    Age
    35
    Posts
    29,521
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My 2 15" hdc3 alum are blown after 3 hours of use!

    I agree, both going out is rarely gonna be bad subs. User error somewhere...







  2. #17
    da box king's Avatar
    da box king is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Portland, MI
    Posts
    4,685
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My 2 15" hdc3 alum are blown after 3 hours of use!

    Quote Originally Posted by bigbangtheory View Post
    You had to have done something for both of them to have went in 3 hours. Deffintley user error here. Sorry though.
    yeah it blows...I don't get why they worked great for the time before and then I went out for a ride a couple hours ago, and they stopped working after like 10 minutes of playing, I've never messed anything up before




  3. #18
    da box king's Avatar
    da box king is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Portland, MI
    Posts
    4,685
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My 2 15" hdc3 alum are blown after 3 hours of use!

    Quote Originally Posted by revrider1 View Post
    I agree, both going out is rarely gonna be bad subs. User error somewhere...
    yeah I agree, just not sure where the user error is




  4. #19
    bigbangtheory's Avatar
    bigbangtheory is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Venus or Mars, just depends.
    Age
    37
    Posts
    27,258
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My 2 15" hdc3 alum are blown after 3 hours of use!

    So you agree to messing them up?



    Refs~Max Power(ST), bnevets27(ST), 99oldsintrigue(ST), matrxx dude(BF), Ficaraudio(BF), Zachzchw(BF), tigerf117(ST), 5.7TBI(BF), DBfan187(ST), Joesph M(ST), 97gp(ST), Cornbreadxd(ST), SlappinX(ST), nycspudz03(ST), bl0ckd(BF), Sctattooer(ST), hitman34608(ST), Wackdogg(ST), ggk(ST), 03F150MrSBF(STx2), Dye4metal(ST), Mikey7182(BF), Wu501(BF), Twisted_0912(BF), Crunklech(BF), psychoacoustics(BF), Tyler Chavez(ST), GTO Dave(ST), Thisistiny(ST), DarkScorpin(BF), davidtemple(BF), BassaddictJ(BF), Geoff_off_me(BF), Dragnix(BF)

    BF=Bought from
    ST=Sold too

  5. #20
    da box king's Avatar
    da box king is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Portland, MI
    Posts
    4,685
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My 2 15" hdc3 alum are blown after 3 hours of use!

    Quote Originally Posted by James Bang View Post
    I don't understand the bold part...
    i dont even remember puttin that,,,my bad




  6. #21
    da box king's Avatar
    da box king is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Portland, MI
    Posts
    4,685
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My 2 15" hdc3 alum are blown after 3 hours of use!

    Quote Originally Posted by bigbangtheory View Post
    So you agree to messing them up?
    no not at all.....I just don't understand what I could have done to do this...but its really odd.




  7. #22
    bigbangtheory's Avatar
    bigbangtheory is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Venus or Mars, just depends.
    Age
    37
    Posts
    27,258
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My 2 15" hdc3 alum are blown after 3 hours of use!

    Quote Originally Posted by da box king View Post
    no not at all.....I just don't understand what I could have done to do this...but its really odd.
    Do you understand the term "user error?"



    Refs~Max Power(ST), bnevets27(ST), 99oldsintrigue(ST), matrxx dude(BF), Ficaraudio(BF), Zachzchw(BF), tigerf117(ST), 5.7TBI(BF), DBfan187(ST), Joesph M(ST), 97gp(ST), Cornbreadxd(ST), SlappinX(ST), nycspudz03(ST), bl0ckd(BF), Sctattooer(ST), hitman34608(ST), Wackdogg(ST), ggk(ST), 03F150MrSBF(STx2), Dye4metal(ST), Mikey7182(BF), Wu501(BF), Twisted_0912(BF), Crunklech(BF), psychoacoustics(BF), Tyler Chavez(ST), GTO Dave(ST), Thisistiny(ST), DarkScorpin(BF), davidtemple(BF), BassaddictJ(BF), Geoff_off_me(BF), Dragnix(BF)

    BF=Bought from
    ST=Sold too

  8. #23
    da box king's Avatar
    da box king is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Portland, MI
    Posts
    4,685
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My 2 15" hdc3 alum are blown after 3 hours of use!

    Quote Originally Posted by bigbangtheory View Post
    Do you understand the term "user error?"
    well no ish....but a friend and I are just dumbfounded at what could have happened. Maybe I will just sell everything and say f it...thats seriously the mood I'm in.

    but on positive notes, worse case scenario, can i get the motor rebuilt, or how much am I lookin at to get them fixed...

    also the subs smelt too, but I believe that was just from breaking them in as usual




  9. #24
    Aroc's Avatar
    Aroc is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Van City
    Posts
    241
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My 2 15" hdc3 alum are blown after 3 hours of use!

    Quote Originally Posted by bigbangtheory View Post
    Do you understand the term "user error?"
    lol so they were BNIB were they sealed or opened how about the direct leads had they been run before?

    Doesent make sense for both to go out as said before???

    What was your subsonic filter set at?
    What were you playing? did you here them bottem out?
    Any smoking?

    Do you see any physical defects on the sub after that happend?

    You said you herd some rattling from the motor/magnet?



    /\/\/\***00 Eclipse***/\/\/\

    Audio

    Sub - 15" HDC3
    Sub Amp - Merlin MD3D
    Front Stage - Hifonics ZXi 6.5C 6.5"
    Mids- Hifonics ZXi 693 6x9"
    Speaker Amp - Kicker 350.4
    Box - 3.5 Cubes net
    Electrical - 0/1 Awg all threw, EA 180 Amp Alt, Big 3, Kinetic 800 upfront.

  10. #25
    ampjunkielikeme's Avatar
    ampjunkielikeme is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Nov 2007
    Location
    nash, tn
    Posts
    2,201
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)

    Re: My 2 15" hdc3 alum are blown after 3 hours of use!

    the amp could have a problem and sent the subs some dc voltage= poof!



    references....RetroAudioinc, oldschool4me, diverdylan, keifersracing , path2spl , terra , mk_, jkd , orangecounty1, Memphis4L, Fusion_FREAK, IDSkoT, teenapp , JamesKarr , WildSebring , revrider , riogigalo , all_rice , NDMstang65, Louisiana_CRX, DrChronic , snoopdan , channaman, Virindok, AudioFreak. . and many many more...
    feedback thread for all who i have done business with
    http://www.caraudio.com/forum/showthread.php?t=388524
    old school is the best...
    C.A.A.A Member #3
    (Car Audio Addicts Anonymous)
    Quote Originally Posted by dB-r View Post
    ampjunkielikeme = dB-r

    He is one of my disciples.


  11. #26
    GLN305's Avatar
    GLN305 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Newport News, VA
    Posts
    1,446
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My 2 15" hdc3 alum are blown after 3 hours of use!

    I have heard that you need to play the AQ's very lightly for the first 8 hours or so of use so that the spiders can break in properly. I don't think this was your problem as you mentioned that they smelled, sounds like clipping to me. An amp that big driven into clipping can kill a sub fast, that's alot of DC at that point. I'm sure DJ will do something for you, he's a realy nice guy.




  12. #27
    skateboardkid's Avatar
    skateboardkid is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ashland oregon
    Posts
    1,430
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My 2 15" hdc3 alum are blown after 3 hours of use!

    Quote Originally Posted by da box king View Post
    well no ish....but a friend and I are just dumbfounded at what could have happened. Maybe I will just sell everything and say f it...thats seriously the mood I'm in.

    but on positive notes, worse case scenario, can i get the motor rebuilt, or how much am I lookin at to get them fixed...

    also the subs smelt too, but I believe that was just from breaking them in as usual
    that smell means you are melting windings, sending a clipped signal, or that you should at least trun it down, maybe you played way under tuning with no subsonic and they could not hang.

    Best of luck, - recones are pretty cheap.



    “It takes only one drink to get me drunk. The trouble is, I can't remember if it's the thirteenth or the fourteenth.”
    -Benjamin Frankin

    Quote Originally Posted by FoxPro5 View Post
    True midbass begins when the impact is so accurate and realistic that it sounds like someone is beating on the front part of your dash with a baseball bat.

  13. #28
    Korn4Life's Avatar
    Korn4Life is offline SUB LOVE



    Join Date
    Feb 2008
    Location
    PA
    Posts
    7,249
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My 2 15" hdc3 alum are blown after 3 hours of use!

    Were u playing them balls out when they went out on ya?



    Feedback Thread's

    http://www.caraudio.com/forum/showth...21#post4632421
    http://www.caraudio.com/forum/showthread.php?t=317112


    Current Setup
    Headunit= Pioneer 790BT
    Highs/Mids= 4" Lightning Audio & Kicker R25 Tweeters
    Highs/Mids Amp = Jensen 2 channel
    Sub Amp=
    Sub=
    Battery=(4) Stinger SPV70's
    Wire= 1/0 Hypeflex & 1/0 Knu
    All Connectors and fuseholders are Stinger
    Will Recone Subs for Free!!

  14. #29
    Skip01's Avatar
    Skip01 is offline Diggy



    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Marrero,LA
    Posts
    7,189
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: My 2 15" hdc3 alum are blown after 3 hours of use!

    Quote Originally Posted by skateboardkid View Post
    that smell means you are melting windings, sending a clipped signal, or that you should at least trun it down, maybe you played way under tuning with no subsonic and they could not hang.

    Best of luck, - recones are pretty cheap.
    Not necessarily, if they were indeed BNIB, it was prolly the glue heating up

    He couldnt have played it long enough to get them to smell


    But youre prolly outta luck with buying them from someone else, he might give ya a good deal on recone though


    I beat the crap outta mine fresh out the box with a tonnnnn of watts

    Good Luck man



    YOUTUBE VIDZ:

    http://www.youtube.com/user/Skip01

  15. #30
    da box king's Avatar
    da box king is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Portland, MI
    Posts
    4,685
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: My 2 15" hdc3 alum are blown after 3 hours of use!

    so I talked to DJ, and well he made me feel much better. Wow the guy is sweet. I will probably get the recone kit, but I was wondering how much may it be to have someone recone a sub for you? And is there anyone in Michigan that can do it for me. I may do it if it isn't too hard, but I don't want to fvck it up too




Closed Thread
Page 2 of 8 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum