Closed Thread
Results 1 to 9 of 9

Reload Thread: Wrong Again. Wasnt My Headunit Making the Noise. $20 to whom solves the problem!!

  1. #1
    WOT's Avatar
    WOT
    WOT is offline Banned



    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Toronto,CANADA
    Posts
    3,667
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Wrong Again. Wasnt My Headunit Making the Noise. $20 to whom solves the problem!!

    Im having a SERIOUS noise problem in my system.

    What Ive got:
    pionner premier 860mp
    kicker kx 650.4
    cadence txa 1000D

    The system was playing fine for months, then I switched back to this stereo setup with only 2 12's and the rxa to power them, played fine the first day of the install then went crazy after playing perfectly fine the next minute. The speakers made that noise and the subs were kind of making a rumbling noise


    You can play it at lower volume and it will USUALLY play perfectly and quietly. Crank it and this high pitch little record scratch noise starts coming through!

    People said it was my pionner deck, i found out a common problem with the pioners and fixed it myself, reinstalled, and the noise was still there. Then I swapped in a kenwood kdg230 lower end deck but perfectly working. Same noise.

    So obviously its something thats still installed in my car.

    When I had the pionner installed, I disconnected all the amps from the back of the deck via rcas and ran ONE speaker back to the deck and ran that speaker off the deck wattage, played perfect upto full volume.

    I personally think it may be the kicker amp, but I dont have anything to substitute in its place at the moment

    Anyone got any tips on what it could be causing this horrible noise?

    I should probably mention. The power wire and rcas are run on opposite sides of the car. Both amps have there own set of rcas, and the kicker is a 4 chanel so I split its rcas at the amp to give myself 4 connections

    $20 to whoever solves it, I could care less about the money, I want this solved.







  2. #2
    Atimm693's Avatar
    Atimm693 is offline Shadetree Mechanic



    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Up the down escalator
    Posts
    2,569
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    15 Post(s)

    Re: Wrong Again. Wasnt My Headunit Making the Noise. $20 to whom solves the problem!!

    Take an MP3/portable CD player. Get a headphone jack-to-RCA cable and hook it up to each amp. If the noise is still there, then its you amp or the grounds/connections. If its not there than it has to be RCAs/HU.



    1994 Toyota Camry
    Pioneer DEHP6400BT
    Rockford Fosgate 1050S
    12" DD 3512C
    2.5 cuft, 35hz
    1050wrms@4ohms

  3. #3
    lostdaytomorrow's Avatar
    lostdaytomorrow is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Loc
    Posts
    1,569
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)

    Re: Wrong Again. Wasnt My Headunit Making the Noise. $20 to whom solves the problem!!

    Change the ground of the amp, and change out the RCAs



    References: Vitveet x2, massiveaudiocw, n00b, darren700, Beerdrnkr, brchd, Mr. C, Raamaudio, h8ter, cman9012, Millertime1028, Teamsubgopoof, ABSOLUTEAUDIO, DB_DRAG_SPL, ls2poweredgoat, RyanM923, Worstenemy453, Connersdad19, pickup1, wgsj_fortvalley, ellocojorge

  4. #4
    fbi90909's Avatar
    fbi90909 is offline Panty Thief



    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Key West, FL
    Age
    32
    Posts
    7,768
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    4 Post(s)

    Re: Wrong Again. Wasnt My Headunit Making the Noise. $20 to whom solves the problem!!

    Quote Originally Posted by Fargof View Post
    Take an MP3/portable CD player. Get a headphone jack-to-RCA cable and hook it up to each amp. If the noise is still there, then its you amp or the grounds/connections. If its not there than it has to be RCAs/HU.
    i vote on this one.




    i will not put **** or outside links in my signature again. if i do i will be banned. all hail the moderators.

  5. #5
    Haunz's Avatar
    Haunz is offline Packing 4/0



    Join Date
    May 2007
    Location
    inside a sine wave
    Posts
    1,866
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    17 Post(s)

    Re: Wrong Again. Wasnt My Headunit Making the Noise. $20 to whom solves the problem!!

    Send me $20 and I will tell you how to solve your problem

    2x back guarentee..... ($40 )




  6. #6
    jj4475's Avatar
    jj4475 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Apr 2006
    Location
    ill
    Posts
    1,723
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)

    Re: Wrong Again. Wasnt My Headunit Making the Noise. $20 to whom solves the problem!!

    Quote Originally Posted by Haunz View Post
    Send me $20 and I will tell you how to solve your problem

    2x back guarentee..... ($40 )
    how about you blow me




  7. #7
    pickup1's Avatar
    pickup1 is offline Audiosystem,Dynaudio...



    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Roanoke,TX
    Age
    50
    Posts
    7,837
    Post Thanks / Like
    Images
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    679 Post(s)

    Re: Wrong Again. Wasnt My Headunit Making the Noise. $20 to whom solves the problem!!

    bad ground.ground your rca's on the deck.




  8. #8
    spark plugs.'s Avatar
    spark plugs. is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Sep 2007
    Location
    New York, NY
    Posts
    322
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Wrong Again. Wasnt My Headunit Making the Noise. $20 to whom solves the problem!!

    when i had a similar problem, i found that my factory ground had somehow went bad and i made a new ground for my headunit.



    2003 Nissan Maxima
    Head Unit: Kenwood DDX-6019 w/ navi & hd
    Front Stage: Rainbow Profi CS-265
    Rear Fill: Boston Acoustics S55
    Interior Amplifier: Arc Audio 4150-xxk
    Sub Stage: 12" IDMAX 1.375 cu.ft.
    Sub Amplifier: DLS Ultimate A6
    *AudioControl DQS w/ DDC coming soon*

    Refs: 6spdcoupe, SPY, domn8r, godzukiduce

  9. #9
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Sarasota, FL
    Posts
    133
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Wrong Again. Wasnt My Headunit Making the Noise. $20 to whom solves the problem!!

    It was the Kicker amp, I already solved this for him on CAF. :P

    Actually it was said, but most believed it was the HU, which made sense, but I told him to change the amp AGAIN.



    In Progress
    95' Lexus SC400
    HU: Kenwood DNX7100
    M/H: Hertz MLK 165
    Substage: 2 x Image Dynamics IDQ12V3.D4
    M/H Amp: JL 450/4v2
    Sub Amp: Diamond D6 1200.1
    Alternator: 180a @ Ohio Generator / Big 3 (Installed)
    Battery: Stinger SP1000
    Security: Viper 5900 (Installed)
    Deadening: 76 Sq Ft. Dynamat Extreme

    Refs: datboiroy (x2)

Closed Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum