Closed Thread
Results 1 to 6 of 6

Reload Thread: Amps wont turn on. AT ALL. WHY?? help

  1. #1
    reed dollaz's Avatar
    reed dollaz is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ocala, FL
    Age
    29
    Posts
    2,750
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Amps wont turn on. AT ALL. WHY?? help

    Ok, my system has been playing fine. Now, for some reason the amps wont turn on. the mono is always in protect, and my 2ch wont turn on. my headunit/EQ/and 6x9's play. nothing else. ive checked ground, all fuses, all wiring. everything is fine. i even disconnected to mono amp to see if the 2ch would atleast play my components. NOTHING. i have no clue on whats going on... at all... i havea 100A fuse at my battery, my kicker amp has two 40A, and the 2ch i belive has a 20A fuse. so it should be fused right. im clueless, i have no idea whats going on. please help before i have to go pay some guy at an audio shop to do it for me. im leaving for work so ill check my replys when i get home. thanks guys



    S.O.U.N.D Q.U.A.L.i.T.Y

    HU: Eclipse CD4000
    Front stage amp: Eclipse EA2000
    EQ: Clarion 7 band. EQS
    Front components: Digital Designs DDC6.5
    Rear: Dayton DC 6 1/2 midbass IB
    Rear amp: TBD

    Refs; (SOLD to, Caraudio.com) sgdenny, coolahan, bow125106, killahbean, nismos14
    Boughtfrom; Bjfish, JimJ






  2. #2
    Screnzo's Avatar
    Screnzo is offline What happened in here?



    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Crunktimes
    Posts
    4,290
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    39 Post(s)

    Re: Amps wont turn on. AT ALL. WHY?? help

    Have you tested all the connections with a test light? Just to verify for instance that your remote wire really has power? The protect issue sounds bad tho........maybe something happened back at the distro blocks? stray strands of wire...anything?



    "you have a face like a bulldog chewing a stinging nettle while taking a constipated dump in a heat wave"

  3. #3
    spoonraker's Avatar
    spoonraker is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Lincoln, NE
    Posts
    1,247
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Amps wont turn on. AT ALL. WHY?? help

    get out your DMM and start checking things.

    Check your power wires at each amp. Check your remote wire at each amp. Check the impedance the amps are seeing since one of them went into protect. Pull your fuses out and look at them, also check them with the DMM, sometimes they go bad without actually popping normally.

    You're bound to find something suspicious, and when you do, trace it back to the source and fix it.



    References : chaunb3400, Team H&K, diminishedpower, pickup1, sublime06, sporty_drew, JRock10, Jando86, sundownz

  4. #4
    reed dollaz's Avatar
    reed dollaz is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ocala, FL
    Age
    29
    Posts
    2,750
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Amps wont turn on. AT ALL. WHY?? help

    got out a voltage meter and found out that when the gain is up and playing bass heavy it drops to the low 11's. so im going to geta kinetik600 for the trunk to help with that. everything is working now, i got out a tester and tested the connections. everything was seeing power, then i turned my car on and the amps came back on. dont know why, but they did.... they havent been working for 2 days, now all of a sudden they come back on.



    S.O.U.N.D Q.U.A.L.i.T.Y

    HU: Eclipse CD4000
    Front stage amp: Eclipse EA2000
    EQ: Clarion 7 band. EQS
    Front components: Digital Designs DDC6.5
    Rear: Dayton DC 6 1/2 midbass IB
    Rear amp: TBD

    Refs; (SOLD to, Caraudio.com) sgdenny, coolahan, bow125106, killahbean, nismos14
    Boughtfrom; Bjfish, JimJ



  5. #5
    ThatChevyGuy's Avatar
    ThatChevyGuy is offline NOLA Sludge



    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Arkansas
    Posts
    12,379
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    952 Post(s)

    Re: Amps wont turn on. AT ALL. WHY?? help

    what car do you have? weak sauce for electrical system man.



    REFS:
    Squeak9798, Kumbos310w6, BigBangTheory, Jmanpc, MillzThaYungin, WLDock, -Leister-, ThomasG, J31Rob (and a few more I have forgotten)
    Quote Originally Posted by Spider Monkey View Post
    eat my asshole you insignificant bastard child of a retarded dingleberry cunt wrinkle fuck toy
    Quote Originally Posted by subzero View Post
    her pussy better be that nicest pussy you ever ever ever had. she better suck, swallow, jack off, eat ass and snatch, make sammiwich, do yard work and fix the vehicals while nude. Because a bitch like that is definately gonna cause alot of stress in your life, even thou she keeps your wallet and your balls drained.
    Quote Originally Posted by 05fronty View Post
    bitch you better swallow and not make a mess

  6. #6
    bk12321's Avatar
    bk12321 is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Greensboro, NC
    Posts
    3,432
    Post Thanks / Like
    Images
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Amps wont turn on. AT ALL. WHY?? help

    if u havent done the big 3, which it doesnt sound like you have, you should definitely do it



    References


    '02 Nissan Maxima
    Eclipse CD5000
    Directed D2400@1
    2xSWR-1242D


    Drpdmazda (aka Jason) = SCAMMER



Closed Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum