Closed Thread
Results 1 to 10 of 10

Reload Thread: I screwed up my car system, please help

  1. #1
    pengh's Avatar
    pengh is offline Junior Member



    Join Date
    May 2006
    Location
    West Palm Beach
    Posts
    15
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    I screwed up my car system, please help

    I screwed my car system up by connecting the gauge wire that runs to the battery together without a fuse between -----o------ I had a fuse in between the wires before… Don’t ask why I did this, I know it was stupid.
    Now the head unit lights up and everything seems fine other than the big fact that I hear no sound from the internal speakers… the left back speaker blew after I connected the wires and the other 3 went dead. I tried connecting a good pair of speakers to the back and I hear a weird hiss coming from the left side and nothing from the right… I’m thinking I screwed my head unit along with some of my speakers. I don’t have much experience with this kind of thing, any help would be appreciated, Thanks







  2. #2
    dkguitarist's Avatar
    dkguitarist is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Oklahoma City, Oklahoma, United States
    Age
    29
    Posts
    5,013
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: I screwed up my car system, please help

    check your amps power lights. if you have a dmm, use that to measure the voltage.

    could've fried your amps. check your fuses in your car, etc. fuses will blow first when something like that happens, but if your speakers were amped, and no fuse in between, you most likely fried the amp



    2003 Chevy Cavalier
    HU:880PRS - SUB AMP: IA 20.1 - SUB: 13w7 (15" 05 XXX awaiting new box)

    FOR SALE: USHER 9950 TWEETERS, USAMPS HCA-25 2 CHANNEL, XXX XBL^2 6.5" MIDS, Kicker KX300.2 amp

    Refs: zachzchw, AcidicDreams, Mr Tibbs, Mr Teacha, vetkilr, Blunt, Showrides, Mihklo, QtrHorse, vosschs, nvruckus, jeeper07, sakura, iceteebone, 2loud4u, eatank, brents, bookechu, young_gun, maldecido33, pickup1, angryeric116, go_go_thrash, gentlejax, superblack350z, and 100% ebay feedback. (dkguitarist454)

  3. #3
    pengh's Avatar
    pengh is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2006
    Location
    West Palm Beach
    Posts
    15
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: I screwed up my car system, please help

    No ammps hooked up to the inside speakers just the head unit... only amp was for the subs... That's what's wierd cause the only wire that runs back to the head unit is the remote right??? how can this screw up the head unit??? or the inside speakers?




  4. #4
    qtipextra's Avatar
    qtipextra is offline The Original



    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Idaho Falls, Idaho
    Age
    26
    Posts
    5,003
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)

    Re: I screwed up my car system, please help

    I dont really understand what you did with the wire?



    "Big D"
    2003 Dodge Durango

    Pioneer DEH-P780MP - Pioneer USB Adapter - Toshiba 2.5" 60gb Hard Drive
    6.5" Pioneer REV Components - PG Xenon X100.2 - PG TLD66 Line Driver
    2 12" RE SE's - 4.5 Cubic feet @33 hz - RE 12.1 - KnuKonceptz 1/0 AWG Wire



    Refs: Moe Lester, Team PSI, Thisisausername, CaliforniabOY5, MikeyB, SPL140.2, hoxie08, ECS23
    My Ebay user name is qtipextra01os.

  5. #5
    pengh's Avatar
    pengh is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2006
    Location
    West Palm Beach
    Posts
    15
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: I screwed up my car system, please help

    Quote Originally Posted by qtipextra
    I dont really understand what you did with the wire?
    Just twisted them together, instead of having the fuse box connecting them. I thought the box that holds the fuse might have been bad. nevermind that though. Like I said It was stupid.




  6. #6
    qtipextra's Avatar
    qtipextra is offline The Original



    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Idaho Falls, Idaho
    Age
    26
    Posts
    5,003
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)

    Re: I screwed up my car system, please help

    So you just by-passed the fuse? Is that what you are saying?



    "Big D"
    2003 Dodge Durango

    Pioneer DEH-P780MP - Pioneer USB Adapter - Toshiba 2.5" 60gb Hard Drive
    6.5" Pioneer REV Components - PG Xenon X100.2 - PG TLD66 Line Driver
    2 12" RE SE's - 4.5 Cubic feet @33 hz - RE 12.1 - KnuKonceptz 1/0 AWG Wire



    Refs: Moe Lester, Team PSI, Thisisausername, CaliforniabOY5, MikeyB, SPL140.2, hoxie08, ECS23
    My Ebay user name is qtipextra01os.

  7. #7
    pengh's Avatar
    pengh is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2006
    Location
    West Palm Beach
    Posts
    15
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: I screwed up my car system, please help

    Quote Originally Posted by qtipextra
    So you just by-passed the fuse? Is that what you are saying?
    Yes...

    I might add that I don't do this professionally, and I realize I should let a pro handle these types of situations but I don't know any and I don't have much money to take it somewhere.




  8. #8
    qtipextra's Avatar
    qtipextra is offline The Original



    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Idaho Falls, Idaho
    Age
    26
    Posts
    5,003
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)

    Re: I screwed up my car system, please help

    So which wire did you do the fuse by-pass, the HU power wire, or the amp power wire?



    "Big D"
    2003 Dodge Durango

    Pioneer DEH-P780MP - Pioneer USB Adapter - Toshiba 2.5" 60gb Hard Drive
    6.5" Pioneer REV Components - PG Xenon X100.2 - PG TLD66 Line Driver
    2 12" RE SE's - 4.5 Cubic feet @33 hz - RE 12.1 - KnuKonceptz 1/0 AWG Wire



    Refs: Moe Lester, Team PSI, Thisisausername, CaliforniabOY5, MikeyB, SPL140.2, hoxie08, ECS23
    My Ebay user name is qtipextra01os.

  9. #9
    pengh's Avatar
    pengh is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    May 2006
    Location
    West Palm Beach
    Posts
    15
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: I screwed up my car system, please help

    Quote Originally Posted by qtipextra
    So which wire did you do the fuse by-pass, the HU power wire, or the amp power wire?
    The one coming out of the battery, I'm guessing that's the Amp wire, right?




  10. #10
    qtipextra's Avatar
    qtipextra is offline The Original



    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Idaho Falls, Idaho
    Age
    26
    Posts
    5,003
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)

    Re: I screwed up my car system, please help

    Yes, that's usually the amp wire.

    By-passing the fuse is not going to make a bit of defference, unless you get a direct short, and then, all thats really in danger is the wire itself, and your battery (will drain very quickly).

    If your HU started doing this after you by-passed the fuse, u did something else as well. Sometimes if you accedently touch the remote terminal to the chasis of the amp, you ground it, and it can screw up your HU. Also, it could screw up the HU if you accedently shorted the speaker leads to chasis ground as well.



    "Big D"
    2003 Dodge Durango

    Pioneer DEH-P780MP - Pioneer USB Adapter - Toshiba 2.5" 60gb Hard Drive
    6.5" Pioneer REV Components - PG Xenon X100.2 - PG TLD66 Line Driver
    2 12" RE SE's - 4.5 Cubic feet @33 hz - RE 12.1 - KnuKonceptz 1/0 AWG Wire



    Refs: Moe Lester, Team PSI, Thisisausername, CaliforniabOY5, MikeyB, SPL140.2, hoxie08, ECS23
    My Ebay user name is qtipextra01os.

Closed Thread

Similar Threads

  1. Redoing system in my car. For most part.
    By bigbangtheory in forum General Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 10-27-2005, 01:56 AM
  2. Replies: 28
    Last Post: 09-02-2004, 09:46 PM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum