Closed Thread
Results 1 to 4 of 4

Reload Thread: Amp turning off/on, repeating, protect? or what...

  1. #1
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    detroit
    Age
    27
    Posts
    621
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Amp turning off/on, repeating, protect? or what...

    I hooked up one of my new 10" cvxs to a 350.2 (bridged it) and for some reason the amp would come on for a few seconds, bump the sub a little, then turn off for a few seconds... then it would repeat. The sub is wired positive to positive, negative to negative, then ran straight to my amp (bridged)

    the sub has dual 4 ohm coils, any ideas?

    i thought maybe the amp was going into protect, but then i realized that one sub wired to a 1ohm load isnt actually a 1ohm load, but a 2 ohm... right? you need two subs to have a 1 ohm load the way i have my sub wired. so it should have worked because that amp is 2 ohm stable.



    Eclipse, Auidopipe 3000.1?, JL Audio, Diamond Audio, Kicker
    ------------------------------------------------------------
    References: PepsiFiend69, jl12w7inabox, pickup1, 88irocz, matt calgary, drubob23, bowens99gt, pesteele, unbonyr, pistons520, characterzero, showrides, RJ_22, Rocky 59, Guy022077, thadman, buckshot, mikeyb, grizzly, lowendtheory, lexani2002, lpmaster, 954runner, flakko, qtrhorse, DaveT, Live4SkimLC, Ridinhi, angrytrucker78, seth350




  2. #2
    Vincent9515's Avatar
    Vincent9515 is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston
    Posts
    208
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Amp turning off/on, repeating, protect? or what...

    Unhook the subs and see what it does.



    Refs:

    NisAznMonk, Moe Lester, krouchchocolate, InhumanAcura, davidfre21. southwest713, carguy83, nVRuckus, redlinese-r, kisswahili

    AIM: bigv113x

    Boxes:
    www.vincesaudio.com

  3. #3
    ownage9's Avatar
    ownage9 is offline $

    Threadstarter


    Join Date
    Aug 2004
    Location
    detroit
    Age
    27
    Posts
    621
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Amp turning off/on, repeating, protect? or what...

    the amp stayed on when there was no sub hooked up to it...



    Eclipse, Auidopipe 3000.1?, JL Audio, Diamond Audio, Kicker
    ------------------------------------------------------------
    References: PepsiFiend69, jl12w7inabox, pickup1, 88irocz, matt calgary, drubob23, bowens99gt, pesteele, unbonyr, pistons520, characterzero, showrides, RJ_22, Rocky 59, Guy022077, thadman, buckshot, mikeyb, grizzly, lowendtheory, lexani2002, lpmaster, 954runner, flakko, qtrhorse, DaveT, Live4SkimLC, Ridinhi, angrytrucker78, seth350

  4. #4
    Vincent9515's Avatar
    Vincent9515 is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston
    Posts
    208
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Amp turning off/on, repeating, protect? or what...

    The 350.2 is not stable to 2 ohms mono, as far as I know. So, that's one problem.

    It's stable to 2 ohms in stereo and 4 ohms in mono. You can wire each sub to 2 ohms and hook each one to a separate channel, or wire them in series/parallel to 4 ohms and bridge it (preferred method).



    Refs:

    NisAznMonk, Moe Lester, krouchchocolate, InhumanAcura, davidfre21. southwest713, carguy83, nVRuckus, redlinese-r, kisswahili

    AIM: bigv113x

    Boxes:
    www.vincesaudio.com

Closed Thread

Similar Threads

  1. amp in protect mode, dont know why
    By bigdub_diesel in forum Amplifiers
    Replies: 0
    Last Post: 12-14-2005, 06:37 PM
  2. Amp not turning on
    By Classick96 in forum Amplifiers
    Replies: 6
    Last Post: 08-28-2005, 04:07 AM
  3. Amp not turning on
    By Decado in forum Amplifiers
    Replies: 5
    Last Post: 07-27-2005, 03:15 AM
  4. amp protect mode
    By mxryan534 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 12
    Last Post: 03-29-2005, 03:49 AM
  5. my amp keeps going into protect
    By supa93poo in forum Amplifiers
    Replies: 4
    Last Post: 01-31-2004, 03:34 PM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum