User Tag List

Closed Thread
Results 1 to 8 of 8

Reload Thread: electrical question PLEASE HELP!!!

  1. #1
    needthat25's Avatar
    needthat25 is offline Member



    Join Date
    Jan 2012
    Location
    reading,pa
    Posts
    31
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    electrical question PLEASE HELP!!!

    ok first off i dont no if i am posting in the correct are but please move if not thank u!!!! now here is the problem i bought a high output altenator from db electrical about a year ago i dont no if its not working properly maybe i have it hooked up wrong or whatever the case maybe....i have 3 runs of 0 guage from the alt to the d3400 battery in the front and then 2 runs of 0 guage from the pos of the d3400 to the battery in the back which is a d3100 and its then connected with 1 run of 0 guage to the 50 farad cap then to the amp and it sounds like ****!!! i set the sub amp with the smd dd-1 it just seems the batterys are not being charge back up....the amp is a re audio xtx 5000.1 i just dont get it the batteries should have this amp covered it says on the d3100 alone 4000-5000 watts rms???? so whats my problem???? i been looking at the mechman altenators do u this this will solve my problem???? do u think my battery bank is too small??? and thanks to all that could help me figure this out!!!







  2. #2
    MANTI5's Avatar
    MANTI5 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Southern AZ
    Posts
    1,375
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: electrical question PLEASE HELP!!!

    What car?



    Refs: Mitch86, talon, kramer_212, kushy_dreams, ctmaudi, pro-rabbit, ikoolguy, tat2bass

  3. #3
    needthat25's Avatar
    needthat25 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2012
    Location
    reading,pa
    Posts
    31
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: electrical question PLEASE HELP!!!

    2003 malibu!! sorry




  4. #4
    schackel's Avatar
    schackel is offline College Bound: Cal Poly



    Join Date
    Feb 2009
    Location
    San Luis Obispo
    Posts
    4,513
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: electrical question PLEASE HELP!!!

    do you have a big ground wire or two from negative on your batteries to the chasis?



    $480 a year??? you're an idiot

  5. #5
    ngsm13's Avatar
    ngsm13 is offline BSEE



    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Cincinnati, OH
    Posts
    35,730
    Post Thanks / Like
    Images
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: electrical question PLEASE HELP!!!

    Use a DMM to check the voltage with the car on an off, check at the batteries and the amp.




    http://crunktimes.com/ct/
    nG - BSEE

  6. #6
    needthat25's Avatar
    needthat25 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2012
    Location
    reading,pa
    Posts
    31
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: electrical question PLEASE HELP!!!

    yes i do i have 2 of them i believe 1 from the chassis to the battery and the motor to the battery but i did not put one from the alt to the chassis (i dunno if this makes a difference)




  7. #7
    needthat25's Avatar
    needthat25 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2012
    Location
    reading,pa
    Posts
    31
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: electrical question PLEASE HELP!!!

    when i charge the batteries they read about 15.3 with it off its about 14.4 14.2 right now thier 13.8 sitting with the car running its about 14.5 14.6 i noticed when i charged the batteries the voltage doesnt drop as much while stereo is on but now they dropping below 13 volts but if i put the charger on it it wont drop below 14 for a few days then its this low volatage which just say to me that their not being kept up at full charge correct me if i am wrong???




  8. #8
    needthat25's Avatar
    needthat25 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jan 2012
    Location
    reading,pa
    Posts
    31
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: electrical question PLEASE HELP!!!

    i moved this to where i think ill get more help thanks!!!




Closed Thread

Similar Threads

  1. Emergency Question, Please Help!!!!
    By h2dav in forum General Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 11-01-2002, 03:30 PM
  2. Question? please help
    By gdatw019 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 4
    Last Post: 10-21-2002, 05:02 PM
  3. cap question, please help
    By SuckMikeHawk23 in forum General Discussion
    Replies: 27
    Last Post: 08-17-2002, 10:42 AM
  4. Rockford 700s fuse question, please help
    By JMPisGOD in forum Amplifiers
    Replies: 2
    Last Post: 03-02-2002, 05:46 PM
  5. wire gauge question, please help
    By SuckMikeHawk23 in forum General Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 01-28-2002, 03:04 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum