Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Reload Thread: Viper 5701

  1. #1
    bmoney9's Avatar
    bmoney9 is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bay Area
    Posts
    264
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)

    Viper 5701

    Hey all,

    So I have had this viper 5701 installed in my 99 honda accord for 4 years now. I have run into problems with the remotes going bad and so forth but I just deal with it. I have now realized this alarm has a lot of issues with it.

    My issue now is that my 2 way and 1 way remotes function properly but the car is not responding. I get the error tone back from the 2 way and the 1 way nothing happens. I have read around that it could be the brain. I have tried taking out the 15 amp fuse and the 3 30 amp fuses and nothings changed. Any ideas on what to do or how to fix?

    Or is it time for a new alarm?



    1999 Honda Accord Lx Sedan
    Headunit- Pioneer Avic Z110-BT
    sub stage-FI BL 12 Fully Loaded D2
    sub amp - Sundown 1500D
    speakers- Pioneer Premier 720PRS
    speaker amp - Sundown 100.4D

    Refs:

    Bought From: zealous, blackbonnie, Nickatina




  2. #2
    daboyfrumdabx's Avatar
    daboyfrumdabx is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Pleasant Mt., PA
    Age
    24
    Posts
    1,199
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    39 Post(s)

    Re: Viper 5701

    Are the parking lights blinking to indicate an error code? 7 blinks are common and will likely be that you've bumped the neutral safety switch into the "OFF" position. Most common things I can think of that would yield no response at all would be a hood pin issue (possibly worked itself loose) or somethings up with the brake wire. Just about anything else should cause the parking lights to blink.



    *Sundown Z15 *SAX-1200D *CDT HD-61A *SAX-100.4 *Pioneer DEH-80PRS *KnuKonceptz *XS Power D3400 *270A Mechman

    Sold to: blackbonnie, TheOneJordan, resko1, kr15, Zichardruniga, IBmikexxx, plugitin
    Bought from: Gruszka530, theMessenjah44, ltr450racer690, Dpc69ss, 97maxima(Here and ROE), Pillow(CACO), pro-rabbit, woofercooker, Twisted_0912

  3. #3
    bmoney9's Avatar
    bmoney9 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bay Area
    Posts
    264
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)

    Re: Viper 5701

    Quote Originally Posted by daboyfrumdabx View Post
    Are the parking lights blinking to indicate an error code? 7 blinks are common and will likely be that you've bumped the neutral safety switch into the "OFF" position. Most common things I can think of that would yield no response at all would be a hood pin issue (possibly worked itself loose) or somethings up with the brake wire. Just about anything else should cause the parking lights to blink.
    The parking lights do not even blink. There is no response from the car. Really weird



    1999 Honda Accord Lx Sedan
    Headunit- Pioneer Avic Z110-BT
    sub stage-FI BL 12 Fully Loaded D2
    sub amp - Sundown 1500D
    speakers- Pioneer Premier 720PRS
    speaker amp - Sundown 100.4D

    Refs:

    Bought From: zealous, blackbonnie, Nickatina

  4. #4
    daboyfrumdabx's Avatar
    daboyfrumdabx is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Pleasant Mt., PA
    Age
    24
    Posts
    1,199
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    39 Post(s)

    Re: Viper 5701

    Check the hood pin or break wire. It is possible that the brain is dead but less likely. Perhaps double check that the antenna is properly plugged in on both ends as well.



    *Sundown Z15 *SAX-1200D *CDT HD-61A *SAX-100.4 *Pioneer DEH-80PRS *KnuKonceptz *XS Power D3400 *270A Mechman

    Sold to: blackbonnie, TheOneJordan, resko1, kr15, Zichardruniga, IBmikexxx, plugitin
    Bought from: Gruszka530, theMessenjah44, ltr450racer690, Dpc69ss, 97maxima(Here and ROE), Pillow(CACO), pro-rabbit, woofercooker, Twisted_0912

  5. #5
    bmoney9's Avatar
    bmoney9 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bay Area
    Posts
    264
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)

    Re: Viper 5701

    Quote Originally Posted by daboyfrumdabx View Post
    Check the hood pin or break wire. It is possible that the brain is dead but less likely. Perhaps double check that the antenna is properly plugged in on both ends as well.
    ok will do. I will have to look to see where the hood pin and break wire is at because I did not install.



    1999 Honda Accord Lx Sedan
    Headunit- Pioneer Avic Z110-BT
    sub stage-FI BL 12 Fully Loaded D2
    sub amp - Sundown 1500D
    speakers- Pioneer Premier 720PRS
    speaker amp - Sundown 100.4D

    Refs:

    Bought From: zealous, blackbonnie, Nickatina

  6. #6
    bmoney9's Avatar
    bmoney9 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bay Area
    Posts
    264
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)

    Re: Viper 5701

    Checked all those suggestions. Did not fix the problem, However when I pulled the 15 amp fuse out again to try and reset it. the alarm started to go off, which to me is a good sign since there has been no signs of life yet. Any Clues as to why that happened?

    As I put it back in it shut off again. Maybe a bad wire?



    1999 Honda Accord Lx Sedan
    Headunit- Pioneer Avic Z110-BT
    sub stage-FI BL 12 Fully Loaded D2
    sub amp - Sundown 1500D
    speakers- Pioneer Premier 720PRS
    speaker amp - Sundown 100.4D

    Refs:

    Bought From: zealous, blackbonnie, Nickatina

  7. #7
    mendon99's Avatar
    mendon99 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jun 2006
    Location
    WPB, FL
    Posts
    929
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)

    Re: Viper 5701

    if its 4 years old, I can almost guarantee its a bad brain, you have one of the first runs of that unit - they were mostly bad from the factory RIGHT around that time.

    good luck



    SOFL: PM me for Auto Alarm/Remote start installs

    refs: matmcss, nismos14, 6spdcoupe, kpr10is, Pyro by Nature, IONsql, 93 saturn sl2, sporty_drew, MadTheVillain, R-sosa, BiZkiT8u, Benilson09, bamavoo, XsabesX, ldyzlvudis06

  8. #8
    mendon99's Avatar
    mendon99 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jun 2006
    Location
    WPB, FL
    Posts
    929
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)

    Re: Viper 5701

    did you try unplugging everything, then replugging it back in? sounds crazy, but even the current model 5901's (on-board relay's would get stuck causing problems) I have issues with in ALL newer cryslers/dodge



    SOFL: PM me for Auto Alarm/Remote start installs

    refs: matmcss, nismos14, 6spdcoupe, kpr10is, Pyro by Nature, IONsql, 93 saturn sl2, sporty_drew, MadTheVillain, R-sosa, BiZkiT8u, Benilson09, bamavoo, XsabesX, ldyzlvudis06

  9. #9
    bmoney9's Avatar
    bmoney9 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bay Area
    Posts
    264
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)

    Re: Viper 5701

    Quote Originally Posted by mendon99 View Post
    did you try unplugging everything, then replugging it back in? sounds crazy, but even the current model 5901's (on-board relay's would get stuck causing problems) I have issues with in ALL newer cryslers/dodge
    I have not tried that. I will try that tomorrow when the sun is up. Good suggestion. Thanks

    Bummer that mine could be one of the defective units. alarms and to have them installed is expensive :/



    1999 Honda Accord Lx Sedan
    Headunit- Pioneer Avic Z110-BT
    sub stage-FI BL 12 Fully Loaded D2
    sub amp - Sundown 1500D
    speakers- Pioneer Premier 720PRS
    speaker amp - Sundown 100.4D

    Refs:

    Bought From: zealous, blackbonnie, Nickatina

  10. #10
    mendon99's Avatar
    mendon99 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jun 2006
    Location
    WPB, FL
    Posts
    929
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)

    Re: Viper 5701

    did you have it installed in an authorized shop? if so, it should be warrantied for life



    SOFL: PM me for Auto Alarm/Remote start installs

    refs: matmcss, nismos14, 6spdcoupe, kpr10is, Pyro by Nature, IONsql, 93 saturn sl2, sporty_drew, MadTheVillain, R-sosa, BiZkiT8u, Benilson09, bamavoo, XsabesX, ldyzlvudis06

  11. #11
    GaryWA's Avatar
    GaryWA is offline Noobie



    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Washington State
    Posts
    109
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    9 Post(s)

    Re: Viper 5701

    If you did what I did, then you're screwed.

    I bought the alarm and accessories from Sonic, but got it installed at an authorized shop. It doesn't mean jack though, because they can just say it was equipment failure and not their install.

    Good luck bro!




  12. #12
    mendon99's Avatar
    mendon99 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jun 2006
    Location
    WPB, FL
    Posts
    929
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)

    Re: Viper 5701

    ^ this is true. Hopefully you bought it and had it installed at the same place...


    I think you meant equip failure and not their problem*



    SOFL: PM me for Auto Alarm/Remote start installs

    refs: matmcss, nismos14, 6spdcoupe, kpr10is, Pyro by Nature, IONsql, 93 saturn sl2, sporty_drew, MadTheVillain, R-sosa, BiZkiT8u, Benilson09, bamavoo, XsabesX, ldyzlvudis06

  13. #13
    SourDeez's Avatar
    SourDeez is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Fuqy u
    Posts
    4,128
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1857 Post(s)

    Re: Viper 5701

    i have a clifford 50.5x (identical to a viper 5900)

    had this problem two winters ago. my alarm was armed, but my remotes would not transmit to the brain. So, anytime I opened my door via the key the alarm goes off.

    Had to ******* pop my hood with the siren blaring and I cut the siren wire. Finally was able to unplug the brain without the siren blaring in my ear. Took it in and they said its a bad brain, contacted the ebay guy i bought it from and he got a brain from Directed elec and sent it to me.

    works good as new.

    you're lucky your alarm wasnt armed like mine was when this happened.

    but yes, your brain is bad



    Headunit - Stock cassette player - Pioneer P9400
    Front Stage - Pyle 8 inch subs (1000 watt peak!!) - Polk DB6.5 (about to be CDT 6.5s)
    Rear stage - Deleted (stolen) - Deleted
    Sub stage - custom built 15 inch sony xplod (5k watt peak!!!) (huge box) - Two SA12's built by Corey
    Sub amp - Pyle 8000w peak!! (spl edition) - AQ2200
    Electircal - 35 amp alt from ford festiva upgrade, stolen battery, 28 gauge solder coil for my cable - Dual D34 Yellows, 1/0 trystar OFC, 135amp alt

  14. #14
    bmoney9's Avatar
    bmoney9 is offline Senior VIP Member

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bay Area
    Posts
    264
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)

    Re: Viper 5701

    All good information guys. Thanks!

    I ended up going out to my car today and said "screw it lets try the remote." Well wouldn't you know the alarm works and everything is back to normal. So weird! Now I'm thinking the shop put in a bad ground. Thanks for all the suggestions guys!

    I'll have to keep my a close full watch on this alarm now.



    1999 Honda Accord Lx Sedan
    Headunit- Pioneer Avic Z110-BT
    sub stage-FI BL 12 Fully Loaded D2
    sub amp - Sundown 1500D
    speakers- Pioneer Premier 720PRS
    speaker amp - Sundown 100.4D

    Refs:

    Bought From: zealous, blackbonnie, Nickatina

  15. #15
    mendon99's Avatar
    mendon99 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jun 2006
    Location
    WPB, FL
    Posts
    929
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)

    Re: Viper 5701

    You do know how to properly shut down the the alarm while its blaring, without the remote, right? (or did you try that as well?)

    Quote Originally Posted by SourDeez View Post
    i have a clifford 50.5x (identical to a viper 5900)

    had this problem two winters ago. my alarm was armed, but my remotes would not transmit to the brain. So, anytime I opened my door via the key the alarm goes off.

    Had to ******* pop my hood with the siren blaring and I cut the siren wire. Finally was able to unplug the brain without the siren blaring in my ear. Took it in and they said its a bad brain, contacted the ebay guy i bought it from and he got a brain from Directed elec and sent it to me.

    works good as new.

    you're lucky your alarm wasnt armed like mine was when this happened.

    but yes, your brain is bad



    SOFL: PM me for Auto Alarm/Remote start installs

    refs: matmcss, nismos14, 6spdcoupe, kpr10is, Pyro by Nature, IONsql, 93 saturn sl2, sporty_drew, MadTheVillain, R-sosa, BiZkiT8u, Benilson09, bamavoo, XsabesX, ldyzlvudis06

Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Viper 5701 *****
    By GI JOEY in forum Car Video, Security and Electronics
    Replies: 5
    Last Post: 05-14-2010, 02:54 PM
  2. viper 5701 = CR@P
    By GI JOEY in forum General Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 01-31-2010, 08:20 PM
  3. VIPER 5701 Help
    By bakefy in forum Car Video, Security and Electronics
    Replies: 13
    Last Post: 12-23-2009, 07:17 PM
  4. Help viper 5701 remote start
    By LeBoner in forum General Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 03-31-2009, 12:47 PM
  5. viper 5701
    By nawgee in forum Car Video, Security and Electronics
    Replies: 2
    Last Post: 09-21-2008, 10:27 PM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum