Closed Thread
Results 1 to 8 of 8

Reload Thread: remote start crank time on clifford 50.5x

  1. #1
    boweldi's Avatar
    boweldi is offline Junior Member



    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Miami, FL
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    remote start crank time on clifford 50.5x

    does anyone know how to adjust the crank time on this alarm system? (clifford 50.5x)
    when i remote start my car it only cranks for a short amount of time and then it stops trying and the car doesn't start. it will start if i try again though.
    my remote start used to work but after a few engine mods the crank time has increased so it needs a little more now. how can i get it to crank longer?
    and i didn't install the system myself







  2. #2
    bluieorbluee's Avatar
    bluieorbluee is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Socal
    Posts
    295
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: remote start crank time on clifford 50.5x

    thats what happened to me. the tach wire got d/c. i connected the tach wire back and its working properly again.



    Refs:
    tc3k101, fast306stang, SELFMADE, djarmy2004, ...

  3. #3
    Sevening's Avatar
    Sevening is offline Member



    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Lincoln, NE
    Posts
    109
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: remote start crank time on clifford 50.5x

    ^^ What he said, sounds like the Clifford isn't detecting a signal for the tachometer. Maybe blew a fuse or fried something electrical when doing the engine mods that raped your Clifford, or it could just be screwy.



    Refs: AQHDC3, Heyitsmekyle15, Twistedchild420, Integra88, Hiperim, dbeez
    Feedback Thread: http://www.caraudio.com/forum/buyer-seller-feedback/445103-sevening-feedback-thread.html
    100% feedback on eBay - asevening7

  4. #4
    x2o's Avatar
    x2o
    x2o is offline Fuzzy Blue Lights



    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Miami/PSL, FL
    Posts
    3,714
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: remote start crank time on clifford 50.5x

    Quote Originally Posted by Sevening View Post
    ^^ What he said, sounds like the Clifford isn't detecting a signal for the tachometer. Maybe blew a fuse or fried something electrical when doing the engine mods that raped your Clifford, or it could just be screwy.
    Nah, I think he's just referring to the crank time. Some cars need a longer crank time before the engine turns on.

    On my viper 5901, it's in Menu 3, setting 3. It can be adjusted to either 0.6, 0.8, 1.0, 1.2, 1.4, 1.6, 1.8, 2.0, or 4.0 seconds.

    Wow whos car would need a 4 second crank time? Lol.

    But yeah, I'm not sure if the clifford 50.5x has the same programming and such as mine, but your best bet will be download the installation manual. It's probably on the DEI/clifford website. In there it will tell you. I just got all the info from above from my installation manual



    The System :
    Electrical: Big 3, Powermaster D1200 and D3100.
    Sub Stage : 18" Custom Sundown Nightshade D2 Tuned to 30 Hz
    Sub Amp : Sundown SAZ-3000D
    Headunit : Alpine 9887 (ACTIVE )
    Front Stage : (2) Eminence Delta 10" mids, 2 Power Acoustik NX-5s
    Rear Pro Audio: (4) 8" Selenium 8W4P, (2) Selenium ST350
    Pro Audio Amps: Hifonics ZXi6010, Hifonics ZXi1010, Kicker ZX350.4
    Wiring : Kicker Hyperflex/Knu 0ga/RCA's
    Refs : Apocalypse Boy, Brian Owens, JBLCamry, ABSOLUTEAUDIO, BushJ311, tEh koRnDog(x2), blackbonnie, ProjectPat06, ampjunkielikeme, DownSouth954, Tapout, PaulThompson229, Mrogowski, Team H&K (Kent), andrewmoore13, slam, 100% eBay

  5. #5
    x2o's Avatar
    x2o
    x2o is offline Fuzzy Blue Lights



    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Miami/PSL, FL
    Posts
    3,714
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: remote start crank time on clifford 50.5x

    Now, usually startup problem are related to the tach, but if you are sure it's because whatever you modded increased the time (i.e. you have to hold the key cranking it manually for more then the 1/2 a second it used to take), then that's probably the problem. If increasing crank time doesn't work, check the tach wire and make sure if the alarm uses the "Vitrual Tach" system it's programmed correctly.



    The System :
    Electrical: Big 3, Powermaster D1200 and D3100.
    Sub Stage : 18" Custom Sundown Nightshade D2 Tuned to 30 Hz
    Sub Amp : Sundown SAZ-3000D
    Headunit : Alpine 9887 (ACTIVE )
    Front Stage : (2) Eminence Delta 10" mids, 2 Power Acoustik NX-5s
    Rear Pro Audio: (4) 8" Selenium 8W4P, (2) Selenium ST350
    Pro Audio Amps: Hifonics ZXi6010, Hifonics ZXi1010, Kicker ZX350.4
    Wiring : Kicker Hyperflex/Knu 0ga/RCA's
    Refs : Apocalypse Boy, Brian Owens, JBLCamry, ABSOLUTEAUDIO, BushJ311, tEh koRnDog(x2), blackbonnie, ProjectPat06, ampjunkielikeme, DownSouth954, Tapout, PaulThompson229, Mrogowski, Team H&K (Kent), andrewmoore13, slam, 100% eBay

  6. #6
    boweldi's Avatar
    boweldi is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Miami, FL
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: remote start crank time on clifford 50.5x

    i found the install manual and read through it, lol thanks i'll try to do it when i get more time. (finals =[) but whats strange is my friends alarm which is also a clifford matrix automatically keeps cranking until his car starts and his car takes a LONG time to start, maybe 3 seconds or so.




  7. #7
    NeverEnuffBass's Avatar
    NeverEnuffBass is offline Got Bass?



    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Greenwich, CT
    Age
    30
    Posts
    3,623
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: remote start crank time on clifford 50.5x

    I would try reprograming tach before changing crank time. Hold the valet button down and start the car, when the LED comes on, tach is programmed



    Installer/fabricator at After FX Customs in Stamford, CT

    98 Dodge Durango
    -Custom paint, lifted 5", 33s on 20s

    72 Chevy Suburban
    Custom matte orange paint, bagged on 22s

  8. #8
    Dr. Hertz's Avatar
    Dr. Hertz is offline Member



    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    37
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: remote start crank time on clifford 50.5x

    But he's saying it starts when the brain cranks the second time....So, I'd say it's a crank time issue. There's a chance it's on voltage sense anyways, W/O a tach. You're on the right path with the crank time increase IMO




Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum