Closed Thread
Results 1 to 10 of 10

Reload Thread: Viper 5900 Pager not responding?

  1. #1
    uEih's Avatar
    uEih is offline Junior Member



    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Sacramento, CA
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Viper 5900 Pager not responding?

    Hey everybody i just recently got my viper installed and i heard my alarm go off without it paging me. So i tried to make it page me by trying to turn on the pager by programming it with the button on the back.. tried with it both on and off without it paging me right away. Does it take some time for it to respond to the alarm or is there something wrong or am i missing something? I barely let the alarm go off for 5 seconds as i don't want people looking at me like im trying to break into the car. But it doesn't work and i can't seem to get the pager to page me when it's going off. Everything else is fine, when i arm, disarm, and auto start my car it responds and beeps telling me it did the action. Can someone help me please?







  2. #2
    Mike465's Avatar
    Mike465 is offline Ami Creations



    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Kennesaw, GA
    Posts
    2,497
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Viper 5900 Pager not responding?

    The remote may be out of sink with the alarm brain. Look up in your manual for programing new remotes and follow the directions on how to do this.



    Ami Creations: Professionally Built Affordable Enclosures
    Specializing in custom enclosure design and fabrication

    ******* Now offering Do it yourself Box Kits *******
    Follow us on Facebook!

    For information on custom enclosures, DIY kits or HID kits please PM or email us at [email protected]

  3. #3
    uEih's Avatar
    uEih is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Sacramento, CA
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Viper 5900 Pager not responding?

    Ok so i've tested it out some more, seems like it takes some time for the pager to respond to the alarm system.. About 5 seconds, is this normal? Also.. for some reason my alarm system siren doesn't beep to let me know its locked or unlocked anymore.. When the alarm goes off, the siren doesn't sound at all.. What could be wrong with the siren?




  4. #4
    mendon99's Avatar
    mendon99 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jun 2006
    Location
    WPB, FL
    Posts
    929
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Viper 5900 Pager not responding?

    you probably just shut off the siren, while fiddling with the remote.

    read through the whole manual! it will tell you how to turn it back on.

    and yes, a couple seconds response time is normal.



    SOFL: PM me for Auto Alarm/Remote start installs

    refs: matmcss, nismos14, 6spdcoupe, kpr10is, Pyro by Nature, IONsql, 93 saturn sl2, sporty_drew, MadTheVillain, R-sosa, BiZkiT8u, Benilson09, bamavoo, XsabesX, ldyzlvudis06

  5. #5
    uEih's Avatar
    uEih is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Sacramento, CA
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Viper 5900 Pager not responding?

    Hmm i've read through the whole manual and the only thing pretty much is the AUX+ARM one which silents the chirps when arming or disarming but it's also temporary.




  6. #6
    mendon99's Avatar
    mendon99 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jun 2006
    Location
    WPB, FL
    Posts
    929
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Viper 5900 Pager not responding?

    in that case you may have a disconnected wire somewhere. where did you get it installed?



    SOFL: PM me for Auto Alarm/Remote start installs

    refs: matmcss, nismos14, 6spdcoupe, kpr10is, Pyro by Nature, IONsql, 93 saturn sl2, sporty_drew, MadTheVillain, R-sosa, BiZkiT8u, Benilson09, bamavoo, XsabesX, ldyzlvudis06

  7. #7
    uEih's Avatar
    uEih is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Sacramento, CA
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Viper 5900 Pager not responding?

    I got it installed at my shop.. I should also mention that when i triggered the alarm to check to see if the pager was work, the siren went off for like a second and seemed to just stopped.




  8. #8
    Dr. Hertz's Avatar
    Dr. Hertz is offline Member



    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    37
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Viper 5900 Pager not responding?

    The 5 second lag is normal response time for the key fob to have. Check the ground on the siren, most guys will ground the siren under the hood-bad idea-and if it's intermittent, this could be a solution...Other than that, re-program it, preferably with a bitwriter, and go from there.




  9. #9
    uEih's Avatar
    uEih is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Sacramento, CA
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Viper 5900 Pager not responding?

    I was planning to take it back to the shop where they installed it and have them fix it because it has only been a week.. Was making sure it wasn't anything small. So i think ill take it to the shop tomorrow




  10. #10
    uEih's Avatar
    uEih is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Sacramento, CA
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Viper 5900 Pager not responding?

    So i took it back to the shop and it was just a faulty siren. Thanks for the help!




Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum