Closed Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 16 to 30 of 33

Reload Thread: help with 5901 install

  1. #16
    mendon99's Avatar
    mendon99 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jun 2006
    Location
    WPB, FL
    Posts
    929
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: help with 5901 install

    i think he means he's trying to program the tach, not get into programming menus..

    and if this is the case I think he's confused what tach/tachless actually means. that or typo



    SOFL: PM me for Auto Alarm/Remote start installs

    refs: matmcss, nismos14, 6spdcoupe, kpr10is, Pyro by Nature, IONsql, 93 saturn sl2, sporty_drew, MadTheVillain, R-sosa, BiZkiT8u, Benilson09, bamavoo, XsabesX, ldyzlvudis06




  2. #17
    Mike465's Avatar
    Mike465 is offline Ami Creations



    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Kennesaw, GA
    Posts
    2,497
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: help with 5901 install

    Quote Originally Posted by mendon99 View Post
    i think he means he's trying to program the tach, not get into programming menus..

    and if this is the case I think he's confused what tach/tachless actually means. that or typo
    I think he said that he was trying to use voltage sence and I believe that he is having problems accessing the program menu to change it to voltage sence.



    Ami Creations: Professionally Built Affordable Enclosures
    Specializing in custom enclosure design and fabrication

    ******* Now offering Do it yourself Box Kits *******
    Follow us on Facebook!

    For information on custom enclosures, DIY kits or HID kits please PM or email us at [email protected]

  3. #18
    mendon99's Avatar
    mendon99 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jun 2006
    Location
    WPB, FL
    Posts
    929
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: help with 5901 install

    Quote Originally Posted by dirtysouth31 View Post
    trying to use tachless.

    Quote Originally Posted by dirtysouth31 View Post
    tried to program by starting the vehicle and within 5 seconds press and hold the valet button and its supposed to stay solid within a few seconds
    this is the programming technique for learning tach if you were to run one from the vehicle. IF you are doing voltage sense you do not need to do this, you just need to set the crank time



    SOFL: PM me for Auto Alarm/Remote start installs

    refs: matmcss, nismos14, 6spdcoupe, kpr10is, Pyro by Nature, IONsql, 93 saturn sl2, sporty_drew, MadTheVillain, R-sosa, BiZkiT8u, Benilson09, bamavoo, XsabesX, ldyzlvudis06

  4. #19
    dirtysouth31's Avatar
    dirtysouth31 is offline how much?

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2008
    Location
    twisteds butthole
    Posts
    820
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: help with 5901 install

    ok disregard any past statements from me..im on medseverything is set according to the manual and im getting 12 volts out of starter wire from brain..still no start..just lights on dash and the ring and than it just sits there and than lights go off and a few seconds later it tries again.after 3 tries it shuts off and it says on lcd"remote start error"and flashes 8 times which is neutral safty switch..for the hundredth time its grounded.is the next step





    see what happens when you touch somebody elses audio

  5. #20
    mendon99's Avatar
    mendon99 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jun 2006
    Location
    WPB, FL
    Posts
    929
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: help with 5901 install

    ok but what about tach??? the manual will even tell you that you need to choose 1 of the 3. which option are you using?



    SOFL: PM me for Auto Alarm/Remote start installs

    refs: matmcss, nismos14, 6spdcoupe, kpr10is, Pyro by Nature, IONsql, 93 saturn sl2, sporty_drew, MadTheVillain, R-sosa, BiZkiT8u, Benilson09, bamavoo, XsabesX, ldyzlvudis06

  6. #21
    dirtysouth31's Avatar
    dirtysouth31 is offline how much?

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2008
    Location
    twisteds butthole
    Posts
    820
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: help with 5901 install

    i tried all 3 and nothing worked.but on a side note just out of curiosity i started the truck with the key and hit the start button and turned off the ignition and removed the key and the **** thing stayed running and then i hit the brake and it shut-down..weird thing is while it was running with the key out the airbag light and another light stayed on but when i tried it with the key they didnt stay on





    see what happens when you touch somebody elses audio

  7. #22
    mendon99's Avatar
    mendon99 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jun 2006
    Location
    WPB, FL
    Posts
    929
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: help with 5901 install

    yes that indicates that there is something wrong with the starter portion of the starter..

    and the fact that you had an airbag light on during RS takeover only indicates that you may have an ignition missing, or acc missing or backwards or something.

    The car will not RS without running one of the 3 options for tach. you need to go at least set it to Virtual Tach and leave it. This is the easiest one to program, just go and turn it on in the menu's (refer to owners man).



    SOFL: PM me for Auto Alarm/Remote start installs

    refs: matmcss, nismos14, 6spdcoupe, kpr10is, Pyro by Nature, IONsql, 93 saturn sl2, sporty_drew, MadTheVillain, R-sosa, BiZkiT8u, Benilson09, bamavoo, XsabesX, ldyzlvudis06

  8. #23
    Ferendon's Avatar
    Ferendon is offline Proabbly drukn



    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Fort Worth, TX
    Posts
    950
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: help with 5901 install

    When you remote start the car, you're gonna have those lights on, at least until you turn the key on. There's a third ACC wire that shuts them down, but it's not needed for remote start.

    Make sure the switch is in the right position. If it says it's the neutral safety switch causing the shut down, I'd be inclined to believe it. It's a DEI product... They're usually pretty spot on with the self-diags.



    2006 Mercury Milan Premier - White on Cocoa/Caramel Leather
    DEH-P8600MP, TS-D720Cs, TS-SW2501D4 @ 2, PRS-D4200F/1200M. JL 0/1, Stinger SHI RCAs.

  9. #24
    THUNDERBIRD's Avatar
    THUNDERBIRD is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Feb 2005
    Location
    LANSING, MI
    Posts
    2,316
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: help with 5901 install

    is second accessory hooked up? what bypass are you using also? try to reground the nuetral saftey wire. you have to ground the neutral safety off of the brain and also plug in the switch. is the right starter wire off of the brain hooked up? green needs to be hooked up if your not doing the starter kill. then purple key side and green starter side if you are doing the starter kill. those could be backwards.



    94' thunderbird *parked*<
    4.6 V8 with a shift kit
    clarion dxz 645mp clarion sirius tuner
    ED 6000v.2- front jbl 5.25 comps- rear
    dynamated and edeaded trunk lid, rear deck, front doors
    Big 3 in green of course
    viper 791xv w/ battery backup
    3 jl 10w0
    2000 ford ranger supercab 3.0v6 4x4
    stock hu
    alpine mrp-m350
    2 9kv.3's
    clifford matrix rsx 50.5x
    spring time getting clarion MAX675VDII and front components possibly jbl's again

  10. #25
    mendon99's Avatar
    mendon99 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jun 2006
    Location
    WPB, FL
    Posts
    929
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: help with 5901 install

    Quote Originally Posted by THUNDERBIRD View Post
    green needs to be hooked up if your not doing
    the starter kill.
    what? do you mean if he IS doing starter kill?

    Quote Originally Posted by THUNDERBIRD View Post
    then purple key side and green starter side if you are doing the starter kill. those could be backwards.
    are you ok? I know you know your shyt, but you got it backwards, dude!!

    purple starter side, green key side, always when doing starter kill.



    SOFL: PM me for Auto Alarm/Remote start installs

    refs: matmcss, nismos14, 6spdcoupe, kpr10is, Pyro by Nature, IONsql, 93 saturn sl2, sporty_drew, MadTheVillain, R-sosa, BiZkiT8u, Benilson09, bamavoo, XsabesX, ldyzlvudis06

  11. #26
    THUNDERBIRD's Avatar
    THUNDERBIRD is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Feb 2005
    Location
    LANSING, MI
    Posts
    2,316
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: help with 5901 install

    well thats what i ment i had the colors wrong but at any rate is the cause of the issue your having?
    i think its been like 2 months since i have done a rs install. mine doesnt count because i cut and tied onto existing wires.



    94' thunderbird *parked*<
    4.6 V8 with a shift kit
    clarion dxz 645mp clarion sirius tuner
    ED 6000v.2- front jbl 5.25 comps- rear
    dynamated and edeaded trunk lid, rear deck, front doors
    Big 3 in green of course
    viper 791xv w/ battery backup
    3 jl 10w0
    2000 ford ranger supercab 3.0v6 4x4
    stock hu
    alpine mrp-m350
    2 9kv.3's
    clifford matrix rsx 50.5x
    spring time getting clarion MAX675VDII and front components possibly jbl's again

  12. #27
    mendon99's Avatar
    mendon99 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Jun 2006
    Location
    WPB, FL
    Posts
    929
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: help with 5901 install

    haha, sok it happens to us all.



    SOFL: PM me for Auto Alarm/Remote start installs

    refs: matmcss, nismos14, 6spdcoupe, kpr10is, Pyro by Nature, IONsql, 93 saturn sl2, sporty_drew, MadTheVillain, R-sosa, BiZkiT8u, Benilson09, bamavoo, XsabesX, ldyzlvudis06

  13. #28
    dirtysouth31's Avatar
    dirtysouth31 is offline how much?

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2008
    Location
    twisteds butthole
    Posts
    820
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: help with 5901 install

    ive set everything as it shows in manual..i also was doing a tie in from rs that was already installed...switched acc wires and now airbag light doesnt come on when i have jeep running and hit remote start and remove key...question i ordered a new bypass from dei 555c.but could this be the problem,the original bypass if the rs will take over when vehicle is running..seems to me the bypass is working cause it would of shut off the motor once i removed the key..on a side note i finally got a mini peizo siren to install in cabin(one that works this time)man its annoying..lol.........so could it be another wire off the brain that possibly could not be hooked up??also regrounded neutral saftey wire to another ground,and nothing





    see what happens when you touch somebody elses audio

  14. #29
    THUNDERBIRD's Avatar
    THUNDERBIRD is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Feb 2005
    Location
    LANSING, MI
    Posts
    2,316
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: help with 5901 install

    it could just be a bad unit. i would try to find a GOOD shop in the area and take it to them to diagnois and they can call into dei and talk to tech support.



    94' thunderbird *parked*<
    4.6 V8 with a shift kit
    clarion dxz 645mp clarion sirius tuner
    ED 6000v.2- front jbl 5.25 comps- rear
    dynamated and edeaded trunk lid, rear deck, front doors
    Big 3 in green of course
    viper 791xv w/ battery backup
    3 jl 10w0
    2000 ford ranger supercab 3.0v6 4x4
    stock hu
    alpine mrp-m350
    2 9kv.3's
    clifford matrix rsx 50.5x
    spring time getting clarion MAX675VDII and front components possibly jbl's again

  15. #30
    dirtysouth31's Avatar
    dirtysouth31 is offline how much?

    Threadstarter


    Join Date
    Oct 2008
    Location
    twisteds butthole
    Posts
    820
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Re: help with 5901 install

    it swas the purple wire was not sending out 12 volts after 2 seconds remote start activation..the relay was shot..i have the company who i got it from sending me a new brain and if it works than i will send them the defective one back..thanks for all the help





    see what happens when you touch somebody elses audio

Closed Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum