Closed Thread
Results 1 to 11 of 11

Reload Thread: One Power Door Lock Not Working After Alarm Install

  1. #1
    Hammerdown's Avatar
    Hammerdown is offline Junior Member



    Join Date
    Jul 2007
    Location
    NorCal
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Icon32 One Power Door Lock Not Working After Alarm Install

    I've got a 2003 Matrix with factory keyless entry and just had a Viper1000 installed a few days ago. I thought everything was working, but after some playing around I found that the driver's side rear door isn't locking/unlocking anymore. It doesn't even work by hitting the master control in the driver door. Also, it seems to be sort of intermittent. One day the door will lock/unlock fine several times, then the next day it stops working again.

    I know it was working fine before the install. Is it possible they missed a wire? Is each door sent the signal seperately? Or are they gonna try and blame it on the motor inside that door?

    I am taking it back to the installer asap, but when I talked to them on the phone they were already trying to deny responsibility.

    Hammer







  2. #2
    THUNDERBIRD's Avatar
    THUNDERBIRD is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Feb 2005
    Location
    LANSING, MI
    Posts
    2,316
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: One Power Door Lock Not Working After Alarm Install

    it is probly some sort of ground issue and the motor might have to be replaced.



    94' thunderbird *parked*<
    4.6 V8 with a shift kit
    clarion dxz 645mp clarion sirius tuner
    ED 6000v.2- front jbl 5.25 comps- rear
    dynamated and edeaded trunk lid, rear deck, front doors
    Big 3 in green of course
    viper 791xv w/ battery backup
    3 jl 10w0
    2000 ford ranger supercab 3.0v6 4x4
    stock hu
    alpine mrp-m350
    2 9kv.3's
    clifford matrix rsx 50.5x
    spring time getting clarion MAX675VDII and front components possibly jbl's again

  3. #3
    tRidiot's Avatar
    tRidiot is offline Perpetually dissatisfied



    Join Date
    Aug 2006
    Location
    OK
    Posts
    2,370
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: One Power Door Lock Not Working After Alarm Install

    Quote Originally Posted by Hammerdown View Post
    I am taking it back to the installer asap, but when I talked to them on the phone they were already trying to deny responsibility.

    Hammer
    Of course they were. What else would you expect. If they refuse to deal with it, tell them you'll be taking it to a mechanic to fix (at $70/hour or more) and IF in the mechanic's EXPERT ASE-CERTIFIED opinion, it is related to their alarm install, you'll be sending them a bill for the repair. If they don't pay it, you'll be contacting an attorney, the BBB, and suing them for the damage.

    I doubt they'll have a problem looking for a loose wire, after that, but be sure to be willing to back up anything you threaten. Don't say it if you're not going to back it up. Tell the owner/manager, "I'm giving you guys the chance to make this right before I take it any farther. It's up to you how this goes."

    Is it possible it's unrelated? Sure. If it is, be prepared to pay for it yourself, could be a normal maintenance issue.



    Pioneer Premier DEH-P880PRS
    CDT ES-01/ES-04 components
    Oz Audio 200H 8" IB (x2)
    RF T4004 (mid/tweet) and T3002 (midbass)
    Ampman Revolution 1500.1
    TC Sounds TC-9 12" (x2)

  4. #4
    azbass's Avatar
    azbass is offline the salty ca.com mod



    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Long Beach, CA
    Posts
    34,922
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: One Power Door Lock Not Working After Alarm Install

    dont talk on the phone, take it to the shop show them and have it fixed.




  5. #5
    SethPhillips's Avatar
    SethPhillips is offline I'sa Playa



    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Northern Utah
    Age
    29
    Posts
    9,009
    Post Thanks / Like
    Images
    15
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: One Power Door Lock Not Working After Alarm Install

    that should be just a neg. puls............unless they had to do a five wire??????? i highly doubt




  6. #6
    SethPhillips's Avatar
    SethPhillips is offline I'sa Playa



    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Northern Utah
    Age
    29
    Posts
    9,009
    Post Thanks / Like
    Images
    15
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: One Power Door Lock Not Working After Alarm Install

    yup that's just a neg. puls..... there really shouldent be anything wrong with the rear door as you say unless they had to go into that door??????? for what reson tho??? did you have then install speakers??




  7. #7
    Hammerdown's Avatar
    Hammerdown is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2007
    Location
    NorCal
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: One Power Door Lock Not Working After Alarm Install

    Just got back from the installer. He explained that the alarm simply sends a pulse to the same wire that the master switch button in the driver door uses, and that they did not go into the door(s) for the install. He said since the master switch also fails to activate that door, it must be the actuator motor in that door starting to fail.

    It all sounds feasable, still seems fishy that it started immediately after the install. Guess I will pricing an actuator soon.

    Hammer




  8. #8
    monkeyman's Avatar
    monkeyman is offline Member



    Join Date
    Jul 2007
    Location
    los angeles,ca
    Posts
    82
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: One Power Door Lock Not Working After Alarm Install

    yeah i think you are looking at about 120-180 bucks for a door actuator i recently had to get one for my 97honda accord ran me 180$ retail , everytime i lock my car and alarm activated my door would make a loud noise very annoying so i went to autozone and got me the part slapped it on and now its fine i turn alarm on and off and nothing happens when door opens or locks




  9. #9
    Ferendon's Avatar
    Ferendon is offline Proabbly drukn



    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Fort Worth, TX
    Posts
    950
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: One Power Door Lock Not Working After Alarm Install

    Since the factory locks are 5-wire you should be able to wire in an after market actuator with the factory wires.




  10. #10
    Hammerdown's Avatar
    Hammerdown is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Jul 2007
    Location
    NorCal
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: One Power Door Lock Not Working After Alarm Install

    Just an update: It's been a week now and the bad lock has been working fine. What changed, you ask?

    I did some poking around and noticed that the lock failed to work mostly when that door was closed. And as soon as the door was swung open the lock worked again. I was able to repeat this several times. So I started to think there might be a loose wire or connector inside that door. Without taking the door panel off, I simply pulled back the rubber tube that the wires run through, inspected the wiring, and re-seated the rubber tube. I did not see anything unusual with the wires, but since then the lock has worked every time.

    If the problem comes back I may have to take a closer look. Starting a new thread for another question...

    Hammer




  11. #11
    CRAZYCORNUTS18's Avatar
    CRAZYCORNUTS18 is offline Registered User



    Join Date
    Mar 2007
    Location
    PAT
    Age
    25
    Posts
    1,878
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: One Power Door Lock Not Working After Alarm Install

    nvm




Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum