Closed Thread
Results 1 to 11 of 11

Reload Thread: remote start wont remote start all the time

  1. #1
    THUNDERBIRD's Avatar
    THUNDERBIRD is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Feb 2005
    Location
    LANSING, MI
    Posts
    2,316
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    remote start wont remote start all the time

    i had installed a viper 160xv on my dads 02 deville with the gray valet key in keybox. well the car doesnt remote start if it has been sitting for more than 2 hours so like in the morning it wont rs. it will rs if he drives it for a while. any ideas what that issue could be, and then also when he unlocks his car he likes to play the unlock,lock, unlock game cuz he is weird like that and when he opens the door it sets the factory alarm off. i never have an issue with it if i just unlock it once but when i unlock it twice in a row it will set it off. what can i do to fix these issues. o yeah when i try to rs it the led blinks once when i look at it so whatever that error blink means if that helps you. and we never hooked up the factory disarm wire either so could that be an issue?



    94' thunderbird *parked*<
    4.6 V8 with a shift kit
    clarion dxz 645mp clarion sirius tuner
    ED 6000v.2- front jbl 5.25 comps- rear
    dynamated and edeaded trunk lid, rear deck, front doors
    Big 3 in green of course
    viper 791xv w/ battery backup
    3 jl 10w0
    2000 ford ranger supercab 3.0v6 4x4
    stock hu
    alpine mrp-m350
    2 9kv.3's
    clifford matrix rsx 50.5x
    spring time getting clarion MAX675VDII and front components possibly jbl's again




  2. #2
    blue93corsica's Avatar
    blue93corsica is offline Senior VIP Member



    Join Date
    Jan 2006
    Location
    ontario
    Posts
    317
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: remote start wont remote start all the time

    with the lock and unlock, he needs to use either the viper remote only or the factory remote only, he cannot lock on the power lock button on the car then unlock on the viper without the alarm goign off, as far as the starter goes, i would say it is a bypass issue

    try placing and original key in the ignition cylinder in the morning b4 trying to remote start without turning the key, thne try to remote strat the vehiche, if it then starts its a problem with the bypass



    For all your fiberglassing needs, come check out Fiberglassforums.com

  3. #3
    Vestax's Avatar
    Vestax is offline Blends No. 27



    Join Date
    Aug 2004
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    401
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: remote start wont remote start all the time

    Also check the most common inhibitor failure of the hood pin. If it's grounded, it'll regrain the RS to kick in. A rusty or loose hood pin will do it.



    USUC World Champion - Stock System Class, Super Street Division Special Edition Bose 26 piece speaker system with enhanced ported tweeters. 89.2 db Legal, 89.6 db Outlaw
    Antonio Corleone, Uptown Golden Ear Mafia

  4. #4
    THUNDERBIRD's Avatar
    THUNDERBIRD is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2005
    Location
    LANSING, MI
    Posts
    2,316
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: remote start wont remote start all the time

    we are only using the viper remote the factory ones are up in the attic in the box. i might try the key in the ignition. i know when we out the anntenna ring around the key cyclinder it broke so we soldered it back together and it was working like a dream. and the hood pin it fine it is a mercury switch and an checked it



    94' thunderbird *parked*<
    4.6 V8 with a shift kit
    clarion dxz 645mp clarion sirius tuner
    ED 6000v.2- front jbl 5.25 comps- rear
    dynamated and edeaded trunk lid, rear deck, front doors
    Big 3 in green of course
    viper 791xv w/ battery backup
    3 jl 10w0
    2000 ford ranger supercab 3.0v6 4x4
    stock hu
    alpine mrp-m350
    2 9kv.3's
    clifford matrix rsx 50.5x
    spring time getting clarion MAX675VDII and front components possibly jbl's again

  5. #5
    ngsm13's Avatar
    ngsm13 is offline BSEE



    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Cincinnati, OH
    Posts
    35,730
    Post Thanks / Like
    Images
    20
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: remote start wont remote start all the time

    So is it even TRYING to RS? Like... cranking at all? Or just doing NOTHING?

    nG




    http://crunktimes.com/ct/
    nG - BSEE

  6. #6
    gl0ck's Avatar
    gl0ck is offline Makes things happen



    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Chicago IL
    Age
    28
    Posts
    1,812
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: remote start wont remote start all the time

    Did you run tach or are you using volt sense?



    2004 Pontiac GTO
    Beltronics-Viper-Spintech-Nitrous Express
    Kenwood Excelon-Incriminator Audio-Kicker SX- Eclipse-Secondskin

  7. #7
    ngsm13's Avatar
    ngsm13 is offline BSEE



    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Cincinnati, OH
    Posts
    35,730
    Post Thanks / Like
    Images
    20
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: remote start wont remote start all the time

    Quote Originally Posted by gl0ck View Post
    Did you run tach or are you using volt sense?
    That's what I was leading up to... lol.

    nG




    http://crunktimes.com/ct/
    nG - BSEE

  8. #8
    azbass's Avatar
    azbass is offline the salty ca.com mod



    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Long Beach, CA
    Posts
    34,922
    Post Thanks / Like
    Images
    6
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: remote start wont remote start all the time

    um, first you need to tap in to the Facotry alarm disarm wire. that will take care of the factory going off.

    and as for teh remote start. sounds like its going in to a tamper mode. due to useing a bypass




  9. #9
    atoz350's Avatar
    atoz350 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Denver, Co.
    Posts
    1,928
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: remote start wont remote start all the time

    I think connecting the factory disarm wire will solve your problems. When you are trying to remote start, the factory alarm is preventing the system from starting the car with its ignition disable feature. That is the purpose of that wire.



    Current System:| Alpine CVA-1005|Audiocontrol DQXS Active Crossover|Soundstream TRA880.5 5 channel|
    |Scan Speak D2904/6000 tweeters (Alpine Version)|Usher 8137A 8" Kevlar/Carbon Fiber Woofer|1 Alpine Type-E 10"|

    Rebuilding...
    Refs: Sold to:amedeuce

  10. #10
    THUNDERBIRD's Avatar
    THUNDERBIRD is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Feb 2005
    Location
    LANSING, MI
    Posts
    2,316
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: remote start wont remote start all the time

    yeah the tach is hooked up. so i guess i will pull the door panel off which is so much fun on that car but i know how to do it now. and try that. yeah i dont even get lights flashing when i try to start it. i told my buddy who is an installer that we needed to hook that wire up. i am gonna kick him in the balls.



    94' thunderbird *parked*<
    4.6 V8 with a shift kit
    clarion dxz 645mp clarion sirius tuner
    ED 6000v.2- front jbl 5.25 comps- rear
    dynamated and edeaded trunk lid, rear deck, front doors
    Big 3 in green of course
    viper 791xv w/ battery backup
    3 jl 10w0
    2000 ford ranger supercab 3.0v6 4x4
    stock hu
    alpine mrp-m350
    2 9kv.3's
    clifford matrix rsx 50.5x
    spring time getting clarion MAX675VDII and front components possibly jbl's again

  11. #11
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Saginaw, Mi
    Age
    29
    Posts
    1,847
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: remote start wont remote start all the time

    Quote Originally Posted by THUNDERBIRD View Post
    yeah the tach is hooked up. so i guess i will pull the door panel off which is so much fun on that car but i know how to do it now. and try that. yeah i dont even get lights flashing when i try to start it. i told my buddy who is an installer that we needed to hook that wire up. i am gonna kick him in the balls.
    Remember to use a relay with the factory disarm wire... also as stated above put the key in the cylinder and try remot starting.





    I'm lazy...

Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum