Closed Thread
Results 1 to 6 of 6

Reload Thread: Remote start glich

  1. #1
    BigPimpin18's Avatar
    BigPimpin18 is offline Member



    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    110
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Remote start glich

    well today I did the remote start part of my alarm and I got the wires ran. Now it's just got the little gliches. First of all, I went to go remote start it and it fired up than 5 seconds after that it died. This is on a CLifford matrix RSX3.5 in a 1997 Acura 2.2CL. What do I have to do to get this thing going??







  2. #2
    HCCAfan's Avatar
    HCCAfan is offline Banned



    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Sioux City, IA
    Age
    40
    Posts
    1,309
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Remote start glich

    sounds like either it hasnt learned or you dont have the tach hooked up or your accessories arent turning on.




  3. #3
    BigPimpin18's Avatar
    BigPimpin18 is offline Member

    Threadstarter


    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    110
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Remote start glich

    I taught the car the tach learning procedure. I have the tach wire hooked up to my aftermarket coil.
    For my Heavy gauge wires I have my two RED (+) hooked up, Green starter wire, purple starter wire, and my pink ignition wire. I still have an orange and a pink white left. The Pink white goes to second ignition and the orange goes to an accessory. As far as the smaller gauge wires I just left out the RED/Whte (channel 2 output), the brake shutdown wire, than there was this other connecter that I completely took off because it says it runs optional relays so I took it off, unless I need that for some reason.




  4. #4
    Vestax's Avatar
    Vestax is offline Blends No. 27



    Join Date
    Aug 2004
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    401
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Remote start glich

    I know for sure the 1998 honda/acura's have immobilizers, not sure if the 97's have it. Try putting the key in the ignition (don't turn it), then try remote starting it. If it turns over and stays on, then you need to bypass it. Also, you do need to hook up tach, hood pin, and neutral safety switch either by grounding it or wiring it properly for remote start to work.



    USUC World Champion - Stock System Class, Super Street Division Special Edition Bose 26 piece speaker system with enhanced ported tweeters. 89.2 db Legal, 89.6 db Outlaw
    Antonio Corleone, Uptown Golden Ear Mafia

  5. #5
    Justin89T's Avatar
    Justin89T is offline I Drive A Supra



    Join Date
    Aug 2004
    Location
    The Third Island of China
    Age
    29
    Posts
    751
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Remote start glich

    Quote Originally Posted by Vestax
    I know for sure the 1998 honda/acura's have immobilizers, not sure if the 97's have it. Try putting the key in the ignition (don't turn it), then try remote starting it. If it turns over and stays on, then you need to bypass it. Also, you do need to hook up tach, hood pin, and neutral safety switch either by grounding it or wiring it properly for remote start to work.

    Imobilizer for the win. Those are the symptoms of a non-bypassed imobilizer.


    However, the hood pin doesn't really have to be hooked up in order to work, the tach and neutral safty switch do need to be conencted though




  6. #6
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Saginaw, Mi
    Age
    28
    Posts
    1,847
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Remote start glich

    Directwire says no immobalizer needed. but it's wrong sometimes.





    I'm lazy...

Closed Thread

Similar Threads

  1. remote start reset
    By Flipx99 in forum Car Video, Security and Electronics
    Replies: 9
    Last Post: 12-22-2005, 12:49 PM
  2. 2004 Grand Prix remote start?
    By 96Cherokee in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 3
    Last Post: 11-26-2005, 09:50 AM
  3. Remote Start for 1970 Chevy
    By wilburnagmack in forum Car Video, Security and Electronics
    Replies: 1
    Last Post: 10-20-2005, 10:42 PM
  4. Remote start on 5-speed?
    By chris96camaro in forum Car Video, Security and Electronics
    Replies: 14
    Last Post: 06-05-2005, 06:10 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum