User Tag List

Closed Thread
Page 1 of 4 1 2 3 4 LastLast
Results 1 to 15 of 60

Reload Thread: alt fried?

  1. #1
    09civic's Avatar
    09civic is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Melbourne, FL
    Posts
    6,829
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Icon8 alt fried?

    so tonight, i was driving at full tilt and i see my battery light go on. i never noticed it before so i turned my music down just be safe. i stop at my frends house to pick him up but never shut the car off. so were goin and my car is shifting hard into their gears(its automatic btw). so i get to a red light and when it turns green i hit the gas like normal but i car is slowwwllyy accelerate. now by this time my speedometer and rpm's are not reading at all. they both say zero. i would put the pedal to the floor and the car would slowlyy accelerate. so i pull off to the side of the road and open the hood. i see that my ground from chassis to engine block came out of the ring terminal. so im guessing i killed my alt without knowing it? i went to go try to start the car and it wouldn't. i take my dmm to the battery and it reads 12.0. i had someone jump start me and when i go to accelerate, same thing happens. car will barely accelerate no electronics are working in the car. the blinker would but it was very slow and faint. is it time for a new alt?







  2. #2
    mast240's Avatar
    mast240 is offline YOU'RE A HOOKER!



    Join Date
    Mar 2011
    Location
    washington, dc
    Posts
    3,326
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: alt fried?

    dont think your alt is fried... you said the solution to your problem yourself... if your engine block isnt grounded, alot of your management systems wont work properly (i.e. speedo, tach, accelerator, fuel injection, so on and so on)



    NEW TO CAR AUDIO? READ THIS FIRST... http://www.caraudio.com/forums/general-discussion/532425-new-car-audio-read-first.html
    the loudest montero sport around
    head unit: toshiba thrive 10.1" android tablet/ Kenwood KVT-516
    front stage: each door: 1 8' RF p1 (midbass), midrange: 2 cadence cwm6.5's, 1 memphis pr 6.5 coax (kickplate), 1 cadence 4' coax (a-pillars)
    subs: 4 AQ HDC3 18'S, walled in a clamshell
    amps: subs: AB 500.1, looking for a second; midrange and midbass: 2 AP 1000.4

  3. #3
    09civic's Avatar
    09civic is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Melbourne, FL
    Posts
    6,829
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: alt fried?

    Quote Originally Posted by mast240 View Post
    dont think your alt is fried... you said the solution to your problem yourself... if your engine block isnt grounded, alot of your management systems wont work properly (i.e. speedo, tach, accelerator, fuel injection, so on and so on)
    well i have all the stock wiring already there. i just added on zero gauge.




  4. #4
    mast240's Avatar
    mast240 is offline YOU'RE A HOOKER!



    Join Date
    Mar 2011
    Location
    washington, dc
    Posts
    3,326
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: alt fried?

    so your big 3 ground is what came out of the ring? if so, just do the standard test.... get it running, pull the positive terminal off your battery... if it dies, its your alt.. if not, its your batt



    NEW TO CAR AUDIO? READ THIS FIRST... http://www.caraudio.com/forums/general-discussion/532425-new-car-audio-read-first.html
    the loudest montero sport around
    head unit: toshiba thrive 10.1" android tablet/ Kenwood KVT-516
    front stage: each door: 1 8' RF p1 (midbass), midrange: 2 cadence cwm6.5's, 1 memphis pr 6.5 coax (kickplate), 1 cadence 4' coax (a-pillars)
    subs: 4 AQ HDC3 18'S, walled in a clamshell
    amps: subs: AB 500.1, looking for a second; midrange and midbass: 2 AP 1000.4

  5. #5
    09civic's Avatar
    09civic is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Melbourne, FL
    Posts
    6,829
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: alt fried?

    a dead battery would explain the wierd acceleration and speedometer not working?




  6. #6
    Join Date
    May 2009
    Location
    Nebraska
    Posts
    2,932
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: alt fried?

    Quote Originally Posted by 95saturn View Post
    a dead battery would explain the wierd acceleration and speedometer not working?
    Something's definitely wrong. I'd take the time to do the test, whose answer would tell you what's wrong, rather than asking rhetorical questions.




    Quote Originally Posted by globalminds_ent View Post
    people think that companies are so much better than each other when it comes to amps, but this is all a game people..all of this **** is the same, now some are better than others but in the end all of this **** is the same. These companies want u to fight over who is the best. When honestly there is probably 2 or 3 huge companies that make every single amp on the planet. Wake up people.u don't no who owns this stuff and u don't know who owns these build houses.
    Quote Originally Posted by benbenondatrack View Post
    you dont even got no swag anyway


  7. #7
    09civic's Avatar
    09civic is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Melbourne, FL
    Posts
    6,829
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: alt fried?

    alright i will tmrw. i just dont understand how i could done this with my setup cuz im only pushing 600-700 watts and my stock electrical should do that.




  8. #8
    Join Date
    May 2009
    Location
    Nebraska
    Posts
    2,932
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: alt fried?

    Quote Originally Posted by 95saturn View Post
    alright i will tmrw. i just dont understand how i could done this with my setup cuz im only pushing 600-700 watts and my stock electrical should do that.
    That's definitely odd, but I don't know what the implications of the 1/0 ground coming undone are.




    Quote Originally Posted by globalminds_ent View Post
    people think that companies are so much better than each other when it comes to amps, but this is all a game people..all of this **** is the same, now some are better than others but in the end all of this **** is the same. These companies want u to fight over who is the best. When honestly there is probably 2 or 3 huge companies that make every single amp on the planet. Wake up people.u don't no who owns this stuff and u don't know who owns these build houses.
    Quote Originally Posted by benbenondatrack View Post
    you dont even got no swag anyway


  9. #9
    Join Date
    May 2009
    Location
    Nebraska
    Posts
    2,932
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: alt fried?

    Get your hands off me, you damn dirty double post!




    Quote Originally Posted by globalminds_ent View Post
    people think that companies are so much better than each other when it comes to amps, but this is all a game people..all of this **** is the same, now some are better than others but in the end all of this **** is the same. These companies want u to fight over who is the best. When honestly there is probably 2 or 3 huge companies that make every single amp on the planet. Wake up people.u don't no who owns this stuff and u don't know who owns these build houses.
    Quote Originally Posted by benbenondatrack View Post
    you dont even got no swag anyway


  10. #10
    mast240's Avatar
    mast240 is offline YOU'RE A HOOKER!



    Join Date
    Mar 2011
    Location
    washington, dc
    Posts
    3,326
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: alt fried?

    Quote Originally Posted by 95saturn View Post
    a dead battery would explain the wierd acceleration and speedometer not working?
    its not likely... but could happen... depending on the car. (not sure what you got) ... pontiacs are notorious for those types of issues... i doubt it is your battery, cuz you said u tested it at 12v, and for it to affect the accessories and management systems on your car, you'd have to be running down below 7-8v ... but, thats why i said to pull the positive... will tell you for sure if your alt is shot... if your car dies immediately once you pull it, its shot. if nothing happens... get your battery tested for a bad cell (which i doubt, but you always want to remove the simplest solutions first when trouble shooting)... from there, you'd have to take it to a shop, cuz it would be alot more trouble shooting than could be done online



    NEW TO CAR AUDIO? READ THIS FIRST... http://www.caraudio.com/forums/general-discussion/532425-new-car-audio-read-first.html
    the loudest montero sport around
    head unit: toshiba thrive 10.1" android tablet/ Kenwood KVT-516
    front stage: each door: 1 8' RF p1 (midbass), midrange: 2 cadence cwm6.5's, 1 memphis pr 6.5 coax (kickplate), 1 cadence 4' coax (a-pillars)
    subs: 4 AQ HDC3 18'S, walled in a clamshell
    amps: subs: AB 500.1, looking for a second; midrange and midbass: 2 AP 1000.4

  11. #11
    mast240's Avatar
    mast240 is offline YOU'RE A HOOKER!



    Join Date
    Mar 2011
    Location
    washington, dc
    Posts
    3,326
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: alt fried?

    Quote Originally Posted by MisterDeadeye View Post
    Something's definitely wrong. I'd take the time to do the test, whose answer would tell you what's wrong, rather than asking rhetorical questions.
    or actually trying to give an answer, instead of just saying "something is definately wrong" ... thank you captain obvious



    NEW TO CAR AUDIO? READ THIS FIRST... http://www.caraudio.com/forums/general-discussion/532425-new-car-audio-read-first.html
    the loudest montero sport around
    head unit: toshiba thrive 10.1" android tablet/ Kenwood KVT-516
    front stage: each door: 1 8' RF p1 (midbass), midrange: 2 cadence cwm6.5's, 1 memphis pr 6.5 coax (kickplate), 1 cadence 4' coax (a-pillars)
    subs: 4 AQ HDC3 18'S, walled in a clamshell
    amps: subs: AB 500.1, looking for a second; midrange and midbass: 2 AP 1000.4

  12. #12
    mast240's Avatar
    mast240 is offline YOU'RE A HOOKER!



    Join Date
    Mar 2011
    Location
    washington, dc
    Posts
    3,326
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: alt fried?

    Quote Originally Posted by MisterDeadeye View Post
    That's definitely odd, but I don't know what the implications of the 1/0 ground coming undone are.
    there are none... his original post just said that his engine block ground came loose.. thats the only reason i suggested it...



    NEW TO CAR AUDIO? READ THIS FIRST... http://www.caraudio.com/forums/general-discussion/532425-new-car-audio-read-first.html
    the loudest montero sport around
    head unit: toshiba thrive 10.1" android tablet/ Kenwood KVT-516
    front stage: each door: 1 8' RF p1 (midbass), midrange: 2 cadence cwm6.5's, 1 memphis pr 6.5 coax (kickplate), 1 cadence 4' coax (a-pillars)
    subs: 4 AQ HDC3 18'S, walled in a clamshell
    amps: subs: AB 500.1, looking for a second; midrange and midbass: 2 AP 1000.4

  13. #13
    Join Date
    May 2009
    Location
    Nebraska
    Posts
    2,932
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: alt fried?

    Quote Originally Posted by mast240 View Post
    or actually trying to give an answer, instead of just saying "something is definately wrong" ... thank you captain obvious
    *slow clap*

    <sarcasm>You're so intelligent. Thank you for your vast insight. </sarcasm> I told him to do the test, did I not? That's enough of an answer for me. Also, next time you try to quote something, maybe try to include proper grammar. Thank you, Captain Complete Moron.

    To your other post(because I'm too lazy to quote it too), like I said, I didn't know the implications. I didn't say there were any. Trying to call me out on saying something stupid isn't really working here, bro. Maybe you should go troll somewhere else.




    Quote Originally Posted by globalminds_ent View Post
    people think that companies are so much better than each other when it comes to amps, but this is all a game people..all of this **** is the same, now some are better than others but in the end all of this **** is the same. These companies want u to fight over who is the best. When honestly there is probably 2 or 3 huge companies that make every single amp on the planet. Wake up people.u don't no who owns this stuff and u don't know who owns these build houses.
    Quote Originally Posted by benbenondatrack View Post
    you dont even got no swag anyway


  14. #14
    mast240's Avatar
    mast240 is offline YOU'RE A HOOKER!



    Join Date
    Mar 2011
    Location
    washington, dc
    Posts
    3,326
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: alt fried?

    bro... go get some vagisil... your the one who had to try to say some ish to me first... how bout YOU go troll somewhere else... where you can actually be useful



    NEW TO CAR AUDIO? READ THIS FIRST... http://www.caraudio.com/forums/general-discussion/532425-new-car-audio-read-first.html
    the loudest montero sport around
    head unit: toshiba thrive 10.1" android tablet/ Kenwood KVT-516
    front stage: each door: 1 8' RF p1 (midbass), midrange: 2 cadence cwm6.5's, 1 memphis pr 6.5 coax (kickplate), 1 cadence 4' coax (a-pillars)
    subs: 4 AQ HDC3 18'S, walled in a clamshell
    amps: subs: AB 500.1, looking for a second; midrange and midbass: 2 AP 1000.4

  15. #15
    Join Date
    May 2009
    Location
    Nebraska
    Posts
    2,932
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: alt fried?

    Quote Originally Posted by mast240 View Post
    bro... go get some vagisil... your the one who had to try to say some ish to me first... how bout YOU go troll somewhere else... where you can actually be useful
    Heh... I think your ignorance has misguided you. Where, in any of my posts, other than the one in which I quoted you, did I try to say some shit to you? Both of my posts were directed at the OP(just so we're clear, saturn95 started the thread -- not you).

    I'm pretty sure I know which part you mistook for some kind of insult toward you, and I'm sorry for that. Your ape-like tendencies must make you do some pretty stupid things. The rhetorical comment was a direct response to the post I quoted, in which saturn95(again, he's the OP) said something along the lines of, "A dead battery could do this?" rather than taking the few minutes to do the test you spoke of, assuming he had access to someone with jumper cables or another car, etc., to start his car again.




    Quote Originally Posted by globalminds_ent View Post
    people think that companies are so much better than each other when it comes to amps, but this is all a game people..all of this **** is the same, now some are better than others but in the end all of this **** is the same. These companies want u to fight over who is the best. When honestly there is probably 2 or 3 huge companies that make every single amp on the planet. Wake up people.u don't no who owns this stuff and u don't know who owns these build houses.
    Quote Originally Posted by benbenondatrack View Post
    you dont even got no swag anyway


Closed Thread
Page 1 of 4 1 2 3 4 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum