Closed Thread
Results 1 to 4 of 4

Reload Thread: Speed sensor? I think?

  1. #1
    SwaveY's Avatar
    SwaveY is offline Banned



    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Slippery Rock,PA
    Posts
    687
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Speed sensor? I think?

    Yeah? if you look at the arrow you can see why i need a new one... not to mention the chunk of my tranny still connected to it if that isnt obvious. Just wondering if this is what it really is.... thats my guess but i figuired id ask first.










  2. #2
    SwaveY's Avatar
    SwaveY is offline Banned

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Slippery Rock,PA
    Posts
    687
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Speed sensor? I think?

    Goes right above where the axle goes through the tranny.... if your wondering. Only other sensor is a back up sensor... so i thought this must be the speed sensor... right?




  3. #3
    Join Date
    May 2006
    Location
    LACA
    Posts
    111
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Speed sensor? I think?

    did you have any symptoms or just happen to notice the broken piece while looking thru randomly? but, if i'm on the same page as you i believe you are correct in your assumption, however i think your best bet to double check is to bring it into the dealer who manufactures your vehicle and see if they can positively identify it, because it may be an oddly named or multiple purpose component




  4. #4
    SwaveY's Avatar
    SwaveY is offline Banned

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Slippery Rock,PA
    Posts
    687
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Speed sensor? I think?

    Quote Originally Posted by IrTehL33T@DBeez View Post
    did you have any symptoms or just happen to notice the broken piece while looking thru randomly? but, if i'm on the same page as you i believe you are correct in your assumption, however i think your best bet to double check is to bring it into the dealer who manufactures your vehicle and see if they can positively identify it, because it may be an oddly named or multiple purpose component
    Woah... okay thats...

    umm

    The sympton is this happened....




    and i realized my sensor had a chunk out of it when i got my new transmission :




    I just dont know what its called cause i need to order a new one sense a gear is chipped off and will mess up my speedometer when it jumps all over the place...... im just checking to make sure you guys think it looks like the speed sensor (for anyone on here thats changed a transmission themselves)

    EDIT: your saying like... go to the dodge dealership and ask them?... i planned on doing that tomorrow just to make sure if none of you guys have changed a transmission. im sure someone has here but isnt reading this.... it should just be any fwd transmission... talon , eclipse, avenger...any 420A motors. Goes right above the axle like in the pictures and if you got a new transmission you would have to swap them over... i know for sure its not the backup sensor though..




Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum