Closed Thread
Results 1 to 7 of 7

Reload Thread: Motorcycle Prob.

  1. #1
    LoudCrownVic's Avatar
    LoudCrownVic is offline 1/1 of Team Team Team



    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Scales Bump, IL
    Age
    29
    Posts
    6,122
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Motorcycle Prob.

    I've got a single cylinder 1994 Yamaha yt225. This bike has no kick start. It was running fine when I bought it except for the battery would only tunrn over the motor once or twice before it would no longer have enough juice, so I usually had to get a rolling start and pop the clutch or put a battery charger on it. It also seemed to have unusual amount of running noise in the camshaft area.

    I was riding it and suddenlyit began missing, kept missing until finally it no longer fired at all. Now, it has spark, gas, compression but does not run. It will fire once or twice then continues to turn over freely. Any ideas what my problem might be?



    I com to lern bout car awww-deeeee-ohhhhhs!
    Truck: 1998 Ford Ranger SC 2.5L 4 cyl 5 spd
    Mods- 195/60R15 Cooper Cobra Tires on stock rims
    System: HU- Eclipse CD8454, 2 Dayton RS180 7" midbass, Optimus 3" Horn Tweets hotglued to the dash, 3 12" JL W6v1's downfiring sealed, PPI PCX2200 @ 4 ohms, Alpine MRV-F545 mids and highs, 2 layers of Raamat on the doors.
    What's in Store:
    2 more Dayton RS180 7" midbass, 2 Bolender Grabender Neo planar tweets




  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    LACA
    Posts
    111
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Motorcycle Prob.

    Quote Originally Posted by LoudCrownVic
    Now, it has spark, gas, compression but does not run.
    thats pretty much impossible... what you need to do is delve deeper into the systems... ie go beyond saying yes theres gas in the tank, see if theres actually proper fuel delivery and then consider other aspects of the spark, mainly timing if you're sure that the plugs themselves are firing




  3. #3
    LoudCrownVic's Avatar
    LoudCrownVic is offline 1/1 of Team Team Team

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Scales Bump, IL
    Age
    29
    Posts
    6,122
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Motorcycle Prob.

    I think my carb float is stuck, the pipe emits a mist and the plug is wet.

    I was thinking something along the lines of a wrecked timing chain...



    I com to lern bout car awww-deeeee-ohhhhhs!
    Truck: 1998 Ford Ranger SC 2.5L 4 cyl 5 spd
    Mods- 195/60R15 Cooper Cobra Tires on stock rims
    System: HU- Eclipse CD8454, 2 Dayton RS180 7" midbass, Optimus 3" Horn Tweets hotglued to the dash, 3 12" JL W6v1's downfiring sealed, PPI PCX2200 @ 4 ohms, Alpine MRV-F545 mids and highs, 2 layers of Raamat on the doors.
    What's in Store:
    2 more Dayton RS180 7" midbass, 2 Bolender Grabender Neo planar tweets

  4. #4
    BlownEARdRUMS's Avatar
    BlownEARdRUMS is offline Feel The Bass In ur EYEs



    Join Date
    Oct 2004
    Location
    South Florida
    Age
    26
    Posts
    152
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Motorcycle Prob.

    I was going to think worn out cam or time for a valve laping, but if its flooding, and the carb has not been rebuilt in years, its time for a rebuild...




    Car: 1995 Ford Taurus GL
    Head Unit: None
    Subs: 2x JL Audio 18w3d2's
    Sub Enclosure: 2x 3ft^3 sealed
    Sub Amp: JBL GTO 12001.1 II
    Wires: 4ga all around
    Front Stage: Infinity Audio 6010cs Comp Crossovers and Tweeter's + Pyramid Pro 64w 6.5" Midbass Drivers.
    Rear Fill: Infinity Audio 6802cf 6x8's Protected by Hard Plastic Baffles
    Mids/Highs Amp: Audiofonics ADF-240
    Check Out My Garage
    Quote Originally Posted by Megalomaniac
    Lol, we rather use caps as a flashlight and a multimeterr,rather than its "meant to do" function
    Quote Originally Posted by iceteebone View Post
    i posted a white chick with black lips. looked like roast beef instead of a ******

  5. #5
    LoudCrownVic's Avatar
    LoudCrownVic is offline 1/1 of Team Team Team

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Scales Bump, IL
    Age
    29
    Posts
    6,122
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Motorcycle Prob.

    Okay. i have determined that there is-

    A, Spark. Lots of spark. Plenty of spark.

    B. It gets gas, and if it doesnt fire for a certian amount of time, it floods while turning over. However the bowl begins to overflow if the bike is not running or turnig over. Typical motorcycle crap...

    C. Air it's getting air flow because I pulled the airbox and have it open carb. It has plenty of vaccuum at the carb.

    D. Compression. Plenty of that as well, in all areas

    The bike will run and idle, but it won't rev, it coughs and snorts and actually sounds alot like a two stroke. At steady throttle it seems to run but not at changing (accleration) it will only run briefly then it will quit unless you tend the throttle.

    Bad place to ask about this stuff, taking it somewhere else unless someone knows bikes.



    I com to lern bout car awww-deeeee-ohhhhhs!
    Truck: 1998 Ford Ranger SC 2.5L 4 cyl 5 spd
    Mods- 195/60R15 Cooper Cobra Tires on stock rims
    System: HU- Eclipse CD8454, 2 Dayton RS180 7" midbass, Optimus 3" Horn Tweets hotglued to the dash, 3 12" JL W6v1's downfiring sealed, PPI PCX2200 @ 4 ohms, Alpine MRV-F545 mids and highs, 2 layers of Raamat on the doors.
    What's in Store:
    2 more Dayton RS180 7" midbass, 2 Bolender Grabender Neo planar tweets

  6. #6
    SuperTrooper's Avatar
    SuperTrooper is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Houston,Texas
    Age
    46
    Posts
    922
    Post Thanks / Like
    Images
    1
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Motorcycle Prob.

    It's prorbably in you ignition. You probably need it changed out. O rmaybe even the ignition wire, but might as well just change the whole thing out. You not getting enough fire to keep it running. Good luck.



    2000 Nissan Xterra
    ------------------------------------
    H/U- Pioneer DEH-8600mp
    Pioneer GEX-920XM SDR
    Subs- 2-12" Kicker EL' Sevens
    Sub Amp- Sundown SAZ-1500d
    Sub Enclosure- vented 2.75 cubes per sub
    Amp- SoundStream Reference 604
    Comps- Focals Polyglass 165v

  7. #7
    LoudCrownVic's Avatar
    LoudCrownVic is offline 1/1 of Team Team Team

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Scales Bump, IL
    Age
    29
    Posts
    6,122
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: Motorcycle Prob.

    I found the problem. The motorcycle required 91 octane fuel, and I had it chock full to the top of 87. Drained the gas, put new in, away we go.

    Thanks for the help all.



    I com to lern bout car awww-deeeee-ohhhhhs!
    Truck: 1998 Ford Ranger SC 2.5L 4 cyl 5 spd
    Mods- 195/60R15 Cooper Cobra Tires on stock rims
    System: HU- Eclipse CD8454, 2 Dayton RS180 7" midbass, Optimus 3" Horn Tweets hotglued to the dash, 3 12" JL W6v1's downfiring sealed, PPI PCX2200 @ 4 ohms, Alpine MRV-F545 mids and highs, 2 layers of Raamat on the doors.
    What's in Store:
    2 more Dayton RS180 7" midbass, 2 Bolender Grabender Neo planar tweets

Closed Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum