Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Reload Thread: Limp mode???

  1. #1
    DubbDesigns's Avatar
    DubbDesigns is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Dec 2005
    Location
    KY
    Age
    26
    Posts
    2,161
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Limp mode???

    My tranny (auto) is all messed up, only first and second gear are working correctly.

    My dad says that it will go into limp mode which he says it already has and will only go so far until it gives out. He said that limp mode is a warning and is made so it will not get your stranded in the middle of no where. I am buying a new tranny in a day or two, but I still need to use the car, will it last for about 30 more miles you think?

    95 Nissan Altima GXE 230,000 miles



    Ref's: IonSQL, Raven, Toasted1, 2002xlt, hemi=22s, TheFiverMan, brtnboarder3241, revrider1, and jco1385

    2001 Nissan Altima GXE - Limited Edition
    Budget Pioneer Setup
    HU: Pioneer DEH-P4900IB
    Front Doors: Pioneer TS-G1641R 6.5"
    Rear Deck: Pioneer TS-G1641R 6.5"
    Sub: Pioneer TS-W301R (Cheapy, but works for me)
    Amp: V3??? bought from brtnboarder3241




  2. #2
    sixfootman2005's Avatar
    sixfootman2005 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Kansas
    Age
    28
    Posts
    977
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Limp mode???

    i don't think i'd risk it



    86 Ford Ranger XLT extended cab
    In the works.

    Quote Originally Posted by hunterw View Post
    oooohh hsooo ****...coil is a lil ehhh dark? lol. id punch my grandma in the face for this sub and i love my grandma....
    Refs:
    Bought From: Regal8r.Enzowho,Grizzly,Nightdrifter05,revrider1,F lipx99,bubbagumper6,ProjectPechkin,lslugz,squeak12
    Sold to: Hasa68mustang
    Traded With:Ballstothewall,HyPnAwTiKpImPx2

  3. #3
    DubbDesigns's Avatar
    DubbDesigns is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2005
    Location
    KY
    Age
    26
    Posts
    2,161
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Limp mode???

    Quote Originally Posted by sixfootman2005
    i don't think i'd risk it
    It's a hard decision, Iam still in school, I live 8 miles from town and the only bus that comes out this way is about 10ft long I don't want to ride the Short-Bus



    Ref's: IonSQL, Raven, Toasted1, 2002xlt, hemi=22s, TheFiverMan, brtnboarder3241, revrider1, and jco1385

    2001 Nissan Altima GXE - Limited Edition
    Budget Pioneer Setup
    HU: Pioneer DEH-P4900IB
    Front Doors: Pioneer TS-G1641R 6.5"
    Rear Deck: Pioneer TS-G1641R 6.5"
    Sub: Pioneer TS-W301R (Cheapy, but works for me)
    Amp: V3??? bought from brtnboarder3241

  4. #4
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Eagan, MN
    Age
    25
    Posts
    1,320
    Post Thanks / Like
    Images
    3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)

    Re: Limp mode???

    lmao the short bus that must be a bltch on gas everyday after awhile



    2010-11 Project:
    1 15" DC XL
    1 ap3k
    1 3.5 cube adjustable port box (Box will be sub up port to drivers side, unless you have tips on better position?)

    Hoping to break 150 db's when this is all done in a 2dr Blazer!

    Reppin MINNESOTA

  5. #5
    DubbDesigns's Avatar
    DubbDesigns is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2005
    Location
    KY
    Age
    26
    Posts
    2,161
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Limp mode???

    not really, when my car was running good I used to be able to get a whole weeks worth of drive to and from school and go out to lunch everyday on a full tank of gas



    Ref's: IonSQL, Raven, Toasted1, 2002xlt, hemi=22s, TheFiverMan, brtnboarder3241, revrider1, and jco1385

    2001 Nissan Altima GXE - Limited Edition
    Budget Pioneer Setup
    HU: Pioneer DEH-P4900IB
    Front Doors: Pioneer TS-G1641R 6.5"
    Rear Deck: Pioneer TS-G1641R 6.5"
    Sub: Pioneer TS-W301R (Cheapy, but works for me)
    Amp: V3??? bought from brtnboarder3241

  6. #6
    DubbDesigns's Avatar
    DubbDesigns is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2005
    Location
    KY
    Age
    26
    Posts
    2,161
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Limp mode???

    Imma risk it, Iam leaving now... wish me luck



    Ref's: IonSQL, Raven, Toasted1, 2002xlt, hemi=22s, TheFiverMan, brtnboarder3241, revrider1, and jco1385

    2001 Nissan Altima GXE - Limited Edition
    Budget Pioneer Setup
    HU: Pioneer DEH-P4900IB
    Front Doors: Pioneer TS-G1641R 6.5"
    Rear Deck: Pioneer TS-G1641R 6.5"
    Sub: Pioneer TS-W301R (Cheapy, but works for me)
    Amp: V3??? bought from brtnboarder3241

  7. #7
    squeak9798's Avatar
    squeak9798 is offline Banned



    Join Date
    Jun 2004
    Location
    USA
    Posts
    26,300
    Post Thanks / Like
    Images
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Limp mode???

    AAA memberships FTW !!




  8. #8
    DubbDesigns's Avatar
    DubbDesigns is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2005
    Location
    KY
    Age
    26
    Posts
    2,161
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Limp mode???

    Well I made it to town and back today. My dad said that I shouldn't drive it anymore, but I was like iam not riding the **** short bus anymore. Iam a pretty tall and big guy, and the oldest person on the bus not including me or the old driver is like 8 years old.

    **** I hate that ***** that drives the bus, she told the ****ing principle at my school that I was driving on the wrong side of the rode and about hit her at like 100mph! Which is a lie



    Ref's: IonSQL, Raven, Toasted1, 2002xlt, hemi=22s, TheFiverMan, brtnboarder3241, revrider1, and jco1385

    2001 Nissan Altima GXE - Limited Edition
    Budget Pioneer Setup
    HU: Pioneer DEH-P4900IB
    Front Doors: Pioneer TS-G1641R 6.5"
    Rear Deck: Pioneer TS-G1641R 6.5"
    Sub: Pioneer TS-W301R (Cheapy, but works for me)
    Amp: V3??? bought from brtnboarder3241

  9. #9
    DubbDesigns's Avatar
    DubbDesigns is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2005
    Location
    KY
    Age
    26
    Posts
    2,161
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Limp mode???

    Could this problem be caused by a bad shift solenoid? That is what I was thinking as I drove home today. First and second work perfectly, however it will not go into third



    Ref's: IonSQL, Raven, Toasted1, 2002xlt, hemi=22s, TheFiverMan, brtnboarder3241, revrider1, and jco1385

    2001 Nissan Altima GXE - Limited Edition
    Budget Pioneer Setup
    HU: Pioneer DEH-P4900IB
    Front Doors: Pioneer TS-G1641R 6.5"
    Rear Deck: Pioneer TS-G1641R 6.5"
    Sub: Pioneer TS-W301R (Cheapy, but works for me)
    Amp: V3??? bought from brtnboarder3241

  10. #10
    ballstothewall's Avatar
    ballstothewall is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Kansas (KSU)
    Posts
    3,054
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Limp mode???

    Take it to a dealer and have it scanned.




  11. #11
    DubbDesigns's Avatar
    DubbDesigns is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2005
    Location
    KY
    Age
    26
    Posts
    2,161
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Limp mode???

    Quote Originally Posted by ballstothewall
    Take it to a dealer and have it scanned.
    Nearest dealer is 35 miles



    Ref's: IonSQL, Raven, Toasted1, 2002xlt, hemi=22s, TheFiverMan, brtnboarder3241, revrider1, and jco1385

    2001 Nissan Altima GXE - Limited Edition
    Budget Pioneer Setup
    HU: Pioneer DEH-P4900IB
    Front Doors: Pioneer TS-G1641R 6.5"
    Rear Deck: Pioneer TS-G1641R 6.5"
    Sub: Pioneer TS-W301R (Cheapy, but works for me)
    Amp: V3??? bought from brtnboarder3241

  12. #12
    JimJ's Avatar
    JimJ is offline Tangled Up in Blue



    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Hillsborough, NC
    Posts
    31,683
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    74 Post(s)

    Re: Limp mode???

    Quote Originally Posted by squeak9798
    AAA memberships FTW !!
    Seriously.

    I get free towing out to 100 miles...no questions asked




  13. #13
    AcidicDreams's Avatar
    AcidicDreams is offline I don't need one of these



    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Auburn WA
    Age
    32
    Posts
    3,965
    Post Thanks / Like
    Images
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Limp mode???

    Quote Originally Posted by DubbDesigns
    My tranny (auto) is all messed up, only first and second gear are working correctly.

    My dad says that it will go into limp mode which he says it already has and will only go so far until it gives out. He said that limp mode is a warning and is made so it will not get your stranded in the middle of no where. I am buying a new tranny in a day or two, but I still need to use the car, will it last for about 30 more miles you think?

    95 Nissan Altima GXE 230,000 miles
    limp mode in all the nissans I've seen (worked at infinity dealership..... washing cars) limit your speed by cutting fuel... not limiting gear... if your tranny isn't going past second gear it's cause it screwed up....



    Driving a 2003 Lexus GS430 and a 1996 Lexus LS400
    GS430 - Massive RK Tweets/Crossovers + Phass MW650 NEO Mids, JBL GTO 755.6 amp, IDQ12v2 in 1cu ft sealed substage

    Refs: CA.com - excelerater, fosgate140, 99StangGt, desertheat, Frito, digital mint, dkguitarist, BoominBeast (didn't scam me), Fast1one, shiipseki, newtitan, Scoobydoo, spudracer326, sr_se-r, redlinese-r, James Bang, tweet02, effenay, and Mike Dressure ::: ECA - BBOYSTEVIE, Need-SQ ::: DIYMA - macxx, Kuztimrodder (very happy), and azngotskills

  14. #14
    DubbDesigns's Avatar
    DubbDesigns is offline CarAudio.com Veteran

    Threadstarter


    Join Date
    Dec 2005
    Location
    KY
    Age
    26
    Posts
    2,161
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Re: Limp mode???

    Quote Originally Posted by AcidicDreams
    limp mode in all the nissans I've seen (worked at infinity dealership..... washing cars) limit your speed by cutting fuel... not limiting gear... if your tranny isn't going past second gear it's cause it screwed up....
    Yea, I was thinking shift solenoid. I know the transmission has about had it too, but I believe the problem is the shift solenoid because it won't shift to third gear. I think the only reason it shifts to second is because I use the 1 & 2 low gear on the auto tranny.



    Ref's: IonSQL, Raven, Toasted1, 2002xlt, hemi=22s, TheFiverMan, brtnboarder3241, revrider1, and jco1385

    2001 Nissan Altima GXE - Limited Edition
    Budget Pioneer Setup
    HU: Pioneer DEH-P4900IB
    Front Doors: Pioneer TS-G1641R 6.5"
    Rear Deck: Pioneer TS-G1641R 6.5"
    Sub: Pioneer TS-W301R (Cheapy, but works for me)
    Amp: V3??? bought from brtnboarder3241

  15. #15
    phantom240's Avatar
    phantom240 is offline ALL YOUR INTERNETZ



    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Southeast Louisiana
    Age
    26
    Posts
    5,712
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    8 Post(s)

    Re: Limp mode???

    it may not be the solenoid. Does it try to shift into third, but never engage? like the motor just spins and you dont accelerate? Cuz if so, you may have some clogged vanes, or a broken band in the tranny. Id say drop the pan and see whats goin on in the fluid. Itll tell you a lot based n how metallic or if theres chunks of metal in it.




Closed Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. mrv-f345 protect mode?
    By BassRulesCarz in forum Amplifiers
    Replies: 0
    Last Post: 01-18-2006, 09:07 PM
  2. BX1000D (Protect mode)
    By Looney_Tune in forum Amplifiers
    Replies: 34
    Last Post: 11-18-2004, 06:10 PM
  3. Premier 860 anyone using the network mode ?
    By danny_isr in forum Head Units
    Replies: 2
    Last Post: 11-04-2004, 05:37 PM
  4. Networked Mode vs Standard Mode
    By bitwise in forum Head Units
    Replies: 3
    Last Post: 09-01-2004, 12:36 PM
  5. Tsunami 1100 loves the protect mode
    By Pale Rider in forum Amplifiers
    Replies: 1
    Last Post: 08-25-2004, 01:04 AM

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may post attachments
  • You may edit your posts
1e2 Forum